1 Mayıs 2026 Cuma

09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’  
 
     
   

Tarsus Belediyesi’nden Üretici Kadınlara 5 Bin Canlı Tavuk


Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın öncülüğünde, kadınları üretime teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen “Kadın Üreticilerimizi Destekliyoruz” projesi kapsamında 200 kadına 5 bin canlı tavuk dağıtıldı. Proje ile kadınlar organik köy yumurtası üretecek; Tarsus Belediyesi de Halk Marketler aracılığıyla o yumurtaları vatandaşa ulaştıracak.

 

Tarih : 24 Haziran 2021 Perşembe 17:34   Okunma : 879

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın öncülüğünde, kadınları üretime teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen “Kadın Üreticilerimizi Destekliyoruz” projesi kapsamında 200 kadına 5 bin canlı tavuk dağıtıldı. Proje ile kadınlar organik köy yumurtası üretecek; Tarsus Belediyesi de Halk Marketler aracılığıyla o yumurtaları vatandaşa ulaştıracak.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın öncülüğünde başlatılan “Kadın Üreticilerimizi Destekliyoruz” projesi kapsamında hem tüketicilerin sağlıklı beslenmesini sağlayacak hem de kadınların üretime katacak bir adım atıldı.

Tarsus Belediyesi'nce satın alınan 5 bin canlı tavuk, ilçe genelindeki 200 kadın üreticiye dağıtıldı. Bundan sonraki süreçte kadınlar, evlerinin bahçesinde ve evlerinin çevresindeki doğal ortamlarda tavukları besleyecek ve yumurtalarını toplayara,k ücreti karşılığında Tarsus Belediyesi’ne satacak. Tarsus Belediyesi de organik, gezen tavuk yumurtası talebini karşılamak için bu ürünleri, belediyeye ait Halk Marketler üzerinden piyasa fiyatlarının altındaki rakamlarla yurttaşlara ulaştıracak.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, proje ile ilgili olarak, “Köylerimizde yaşam süren kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayatlarına katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla Heleke, Alifakı, Konaklar, Ballıca, Özbek, Yunusoğlu, İbrişim, Meşelik, Sucular, Kaleburcu ve Topaklı mahallerimizde 5 bin tavuk dağıttık. Bundan sonrada hayata geçireceğimiz çeşitli projeler ile üretici kadınlarımıza desteğimiz sürecek. Kadınlarımız ekonomik açıdan ne kadar güçlü olurlarsa kendilerini o kadar güvende hissederler” dedi.

“SİYASET DİĞİL HİZMET ETMEK İÇİN GELDİM”

Siyaset yapmak için değil hizmet yapmak için belediye başkanlığı görevine geldiğini vurgulayan Bozdoğan, şöyle konuştu:

“Bu halk bu güne kadar alamadığı hizmeti sonuna kadar hak ediyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük oyunu vererek bize olan güvenini ortaya koydu. Bize düşen onlara 7/24 hizmet etmek, güvenlerini boşa çıkarmamak ve hizmete doyurmaktır. Bu hizmetlerimizin sonucunda bir Allah razı olsun cümlesini duymak bize yeter. Yapılacak hizmetleri planlarken kendi tespitlerimiz dışında halkımızın isteklerine göre hareket ediyoruz. Her köyde bir doktor muayene odası, bir konukevi, bir muhtar odası ve bir okuma salonunu mutlaka yapacağız. Yeni projeler ile istihdam yaratmak ve özellikle kadınlarımızı daha üretken hale getirerek ekonomik refahlarını üst seviyeye getirmek için elimizden ne geliyorsa onu yapmaktan geri kalmayacağız."

“LÜKS İLE ŞATAFAT İLE İŞİM OLMAZ, NEREDE BİR GARİBAN GÖRSEM İÇİM SIZLAR”

Kendisini diğer siyasetçilerden farklı gördüğünü, siyasetin vesayet ve esaretine karşı olduğunu kaydeden Başkan Bozdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çünkü ben halkım, halkın içinden geldim. İğne oyası yaparak çocuklarını okutmaya çalışan bir annenin oğluyum. Dişçinin yanında çıraklık yaparak aile ekonomime katkıda bulunarak zor şartlarda okudum ve doktor oldum. Halkıma 33 yıldır hizmet ediyorum. Benim lüks ile şatafat ile işim olmaz. Nerede bir gariban görsem içim sızlar ve o insanın derdine çare olmak için elimden gelini yaparım. Projeleri hayata geçirmek için Ankara’ya gittiğimde bile kendi cebimden Türkiye Emekliler Derneği’nin misafirhanesinde kalıyorum. Maaşımın çoğunluğu öğrencilere burs olarak gidiyor. Basketbolcu kızlarımız “Bizim Kızlarımız” Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyon oldu. Onlara prim vereceğim, ama belediyenin bütçesinden değil, maaşımdan taksit, taksit ödemek kaydı ile kredi çekiyorum. 200 bin lira gidip kontrol edilebilir Ziraat Bankası’nın Makam şubesinden. Şunu söylemek istiyorum, benim akçeli işlerle işim olmaz. Tapulu bir evim bile yok, bir yakınımın üzerine yaptığım gayrimenkulüm bile yok, ne yerim ne yediririm, ne çalarım ne çaldırırım.

Halkın olanı halka adaletli şekilde dağıtırım. Çıplak geldim çıplak gideceğim herkes bundan emin olsun. İşte bu düstur ile hareket etmemizden ötürü İller Bankası’ndan gelen paylar projelere dönüşüyor. Tarsus’umuzu yeşillendiriyoruz. Parklarımızı daha güzel hale getiriyoruz. Geliri düşük ailelere alan elin veren eli göremeyeceği şekilde yardımlar yapıyoruz. Hiçbir şeyin reklamını yapmadan hizmetleri halkımızın ayağına götürüyoruz. Bu hizmet anlayışı bize huzur ve mutluluk veriyor. Tarsus’ta yaşayan tüm yurttaşların mutluğu, huzuru ve sağlığını ön planda tutan projeleri 2 yıl içerisinde hayata geçireceğiz. İyi bir ekipler çalışıyorum, vatandaşların memnuniyeti bizlere şevk veriyor. Hafta sonu Gaziantep’te Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile gerçekleştirilen CHP Belediye Başkanları Çalıştayı’na katıldım ve orada Tarsus Belediyesi’nin çalışmalarından övgü ile bahsedilmesi ve örnek alınan bir belediye olması beni gururlandırdı. Umarım sizlerde bundan gurur duyarsınız.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TARSUS, BELEDİYESİ, BAŞKAN, BOZDOĞAN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA