24 Mayıs 2025 Cumartesi

15:04   DEPREMDE 78 KIŞIYE MEZAR OLAN HAKIMBEY APARTMANı DAVASı... DOSYA ESAS HAKKıNDAKI GÖRÜŞÜNÜ HAZıRLAMASı IÇIN TEKRAR SAVCıYA GÖNDERILECEK   14:51   CHP`DE GRUP YÖNETIMI VE TBMM BAŞKANLıK DIVANı ÜYELERI IÇIN SEÇIMLER YAPıLDı... 3 GRUP BAŞKANVEKILI GÖREVE DEVAM EDECEK, TEKIN BINGÖL TBMM BAŞKANVEKILI OLDU   13:05   ALI MAHIR BAŞARıR: "KAYYUMU BU MECLIS`TE LEGALLEŞTIRECEK HIÇBIR ADıMA IZIN VERMEYIZ”   13:04   EKREM İMAMOĞLU: "SANDıKTAN SANA HAYALINI BILE KURAMAYACAĞıN, TARIHE GEÇECEK GÜÇLÜ BIR TOKAT ÇıKACAK"   11:59   CHP`LI GÜRER ÇIFTÇILERLE BULUŞTU: "BU FIYATLARLA HAYVANCıLıĞı SÜRDÜREBILMELERI MÜMKÜN DEĞIL"   11:22   TUTUKLU ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı AHMET ÖZER YEDI AY SONRA ILK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA: "BIZI BÖLÜCÜLÜKLE SUÇLAYANLAR BÖLÜCÜLÜK YAPıYOR"   10:17   ALMAN ŞEHIRLER BIRLIĞI`NDEN TÜRKIYE`YE ÇAĞRı: İMAMOĞLU SERBEST BıRAKıLSıN   10:07   ALMANYA, 3 AYDA 6 BINDEN FAZLA KIŞIYI SıNıR DıŞı ETTI   10:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI, 50. YıL MAHALLESI`NDE YAPıMı TAMAMLANAN HALı SAHAYı HIZMETE AÇTı   09:54   ÇEKYA YAPıMı “KURTARıCıLAR-2” DIZI FILMININ ÇEKIMLERI TARSUS`TA YAPıLıYOR   09:32   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON... ALI MAHIR BAŞARıR: "DELIL ARANMADAN, SONRADAN DELIL UYDURMAK ÜZERINE KURULU BU DÜZEN; HUKUK DEĞIL, MAFYA DÜZENIDIR"   09:18   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON... GÖKAN ZEYBEK: "AYNı KIŞILERI TEKRAR TEKRAR GÖZALTıNA ALMAK ADALETIN DEĞIL, KEYFIN HÜKÜM SÜRDÜĞÜNÜN AÇıK GÖSTERGESIDIR"   09:15   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON… MAHMUT TANAL: “BU ARTıK HUKUK DEĞIL, AÇıK INTIKAM SIYASETIDIR”   15:23   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN ERDOĞAN`A: "SENIN KENDI YAPTıĞıN ANAYASAYA GÖRE BIR DAHA ADAY OLMA IMKANıN YOK. SEN ADAY OLAMAZSıN ZATEN"   11:16   SILIFKE BELEDIYESI, ILÇEDEKI TEMIZLIK SEFERBERLIĞINE DEVAM EDIYOR   09:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ÇALıŞMALARı TAMAMLANAN 38. CADDE`DE ARAÇ KULLANDı   09:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN ILAÇLAMA EKIBI "BIYOSIDAL ÜRÜNLER VE VEKTÖRLE MÜCADELE" EĞITIMI ALDı   08:09   AFAD: EGE DENIZI`NDE 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   01:40   TOTTENHAM, UEFA AVRUPA LIGI ŞAMPIYONU OLDU   01:21   TUNCELI VALISI TEKBıYıKOĞLU MERKEZE ÇEKILDI... GÜLTEKIN UYSAL: BU DEVLETIN VE MILLETIN ONURUNU KENDI ONURU OLARAK GÖREN BÜROKRATLARıMıZ DA VAR  
 
     
   

Yaşam Alanlarında Taş Ocağı İstemeyen Kızderbentli Yurttaşlar, "Çed Olumlu" Kararını Yargıya Taşıyor


Kocaeli’nin Karamürsel ilçesine bağlı Kızderbent köyünde, Yalova’daki Kınalı ve Karadere barajlarında kullanılmak üzere taş ocağı açılmak isteniyor. Taş ocağı açılmasına itiraz eden yurttaşlar, konuyu yargıya taşıyor. CHP Kocaeli İl Başkanlığı, Kızderbent’te yurttaşları ziyaret ederek destek verdi.

 

Tarih : 13 Eylül 2021 Pazartesi 18:52   Okunma : 1280

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesine bağlı Kızderbent köyünde, Yalova’daki Kınalı ve Karadere barajlarında kullanılmak üzere taş ocağı açılmak isteniyor. Taş ocağı açılmasına itiraz eden yurttaşlar, konuyu yargıya taşıyor. CHP Kocaeli İl Başkanlığı, Kızderbent’te yurttaşları ziyaret ederek destek verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) Karamürsel'e bağlı Kızderbent köyünde yapmak istediği taş ocağı tesisi ve hazır beton santraline Mart ayında "ÇED olumlu" kararı verdi. Yaşam alanlarında taş ocağı istemeyen yurttaşlara CHP Kocaeli İl Başkanlığı destek verdi.

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, il yönetim kurulu üyeleri, CHP Karamürsel İlçe Başkanı Suat Ülkü, ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, Kızderbent Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Enver Demirsoysal ve dernek yönetimini ziyaret ederek bölgede inceleme yaptılar.

"BİRİLERİ, HALKIN TEPKİSİNE RAĞMEN YANLIŞ POLİTİKALAR İZLEMEK İÇİN DİRENİYOR"

Yurttaşlar, CHP heyetine 5 kilometre ileride başka taş ocaklarının olduğunu, yeni bir çalışmanın yapılmasına karşı çıktıklarını dile getirdiler. Yurttaşlarla birlikte açıklama yapan CHP Kocaeli İl Başkanı Yıldızlı, “Kocaeli sınırları içerisinde ranta peşkeş çekilmemiş, el değmemiş, bölge halkının tarım ve hayvancılıkla kendini idame ettirdiği Karamürsel Kızderbent’te birileri hala halkın tepkisine rağmen yanlış politikalar izlemek için direniyor. Karamürsel’in güzel mahallelerinden biri olan Kızderbent’te Yalova’daki Kınalı ve Karadere barajlarına malzeme temini için taş ocağı yapılmak isteniyor" dedi.

"YALOVA'DAKİ BARAJ İÇİN GEREKLİ TAŞLAR, İHSANİYE BARAJI'NA TAŞ SAĞLANAN OCAKLARDAN TEMİN EDİLSİN"

Baraja karşı olmadıkları, içme suyu temini, tarımsal sulama için barajların gerekli olduğunu ifade eden Yıldızlı, "Ancak henüz su tutmaya başlamamış olan, bulunduğumuz alandan 15 kilometre kadar aşağıda yapımı tamamlanan yine ilçemiz sınırları içerisindeki İhsaniye Barajı için gerekli taşlar, bulunduğumuz alanın 4 kilometre kadar yukarısında bulunan taş ocaklarından temin edildi. Bölge halkı diyor ki, Yalova’da yapılmak istenen barajlar için gerekli olan taşlar yine İhsaniye Barajı’na taş sağlanan ocaklardan temin edilsin" diye konuştu.

CHP'li Yıldızlı, Türkiye'de yaşanan orman yangınlarını anımsatırken, iklim krizinin etkileriyle birlikte doğal yaşamın korunmasının tüm canlılar için hayati önem taşıdığına dikkat çekerek, "Bugün Kızderbentliler de, alternatif bir taş ocağı varken burada bir doğa katliamının yapılmasını istemiyor. Bölge halkıyla birçok kez görüştük. Hatta Kızderbent halkının düzenlediği ve birçok siyasi parti temsilcisinin katıldığı köy meydanındaki toplantıya da katıldık. Bir kişi bile taş ocağı yapılsın demedi" dedi.

"YARGI SÜRECİ BAŞLIYOR"

Kızderbentli yurttaşların doğal yaşam alanlarını, geçimlerini sağladıkları tarım arazilerini ve meralarını korumak istediklerini ifade eden Yıldızlı, şunları söyled:

"Kızderbent halkı, doğal miraslarının kaybolmaması, yaşadıkları yerin rant talanına kurban gitmemesi için konuyu yargıya taşıdı. Adli tatil bitti. Yargı süreci başlıyor. Bugün de kıymetli Kızderbentli hemşehrilerimizin sesi olmak için buradayız. Alternatifi 4 kilometre yukarıda zaten varken, insanları ve doğal yaşamı tehdit eden, doğayı tehlikeye atan, tabii yaşamı bozan, tahribat yaratan bu projeyi halkın tepkisine rağmen hayata geçirmek Kızderbent ve çevresini ölüme terk etmektir. Tüm iktidar yetkililerine sesleniyorum, Kızderbent’teki yıkımın değil, halkın yanında durun."

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TAŞ OCAĞI, YURTTAŞ, ÇED RAPORU, KOCAELİ, KARAMÜRSEL, KIZDERBENT

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA