18 Mart 2026 Çarşamba

21:20   TARSUS TSO BAŞKANı RUHI KOÇAK’TAN BAYRAM MESAJı: “BIRLIK RUHUMUZU GÜÇLENDIRMELIYIZ”   21:18   BINLERCE DIŞ HEKIMI İŞSIZ, VATANDAŞ RANDEVU ALAMıYOR! MECLIS’TE "AILE DIŞ HEKIMLIĞI" ÇAĞRıSı   21:17   MERSIN’DE BAYRAM BOYUNCA ULAŞıM ÜCRETSIZ! BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: TÜM EKIPLER TEYAKKUZDA   13:35   YENIŞEHIR’DE SPOR DEVRIMI: 10 BIN ÇOCUĞUN HAYATıNA DOKUNAN ‘SPORCU FABRIKASı’ KAPıLARıNı AÇTı!   13:30   "KURU EKMEK BILE LÜKS OLDU!" VAN PAZARı’NDA İSYAN: "2 YıLDıR EVE ET GIRMIYOR"   12:20   LÖSEV’DEN KANSERLE MÜCADELEDE HAYATI ADıM: 81 İLDE ON BINLERCE AILEYE ’MUTLU ET’ DESTEĞI!   10:59   MAHIR POLAT KARARıNDA YENI GELIŞME: EV HAPSI ADLI KONTROLÜ KALDıRıLDı!   10:45   MERSIN’DE GÖNÜLLERI ISıTAN İKRAM: 13 İLÇEDE 10 BIN LOKMA DAĞıTıLDı!   10:42   TÜRKIYE’DEN GEÇECEK SILAHLAR İÇIN YENI DÖNEM: ERDOĞAN İMZALADı, ARTıK O ŞART OLACAK!   07:20   AKKUYU’DA 478 MILYAR DOLARLıK "RUSYA" İDDIASı: VATANDAŞıN CEBINDEN HER YıL 7 MILYAR DOLAR Mı ÇıKACAK?   22:52   MERSIN’DE 18 MART RUHU SANATLA DEVLEŞIYOR:    22:50   MERSIN’DE KIMSESIZLERIN KIMSESI: BIR TELEFONLA HAYAT DEĞIŞIYOR!   21:55   MERSINLI KUYUMCULAR DÜNYA DEVLERIYLE YARıŞACAK: İSTANBUL’DA DEV BULUŞMA BAŞLıYOR!   21:50   AKDENIZ’DE BINLERCE YÜREK AYNı SOFRADA: BAŞKAN VAHAP SEÇER ILE GÖNÜL BIRLIĞI!   17:22   MUHITTIN BÖCEK, HAKIM KARŞıSıNDA: "HIÇBIR AKRABAMı ZENGIN ETMEDIM. BÜTÜN SUÇLAMALARı REDDEDIYORUM. KIMSENIN BIR KURUŞUNDA GÖZÜM YOK"   16:29   BAYRAMDA YAĞıŞLı VE SOĞUK HAVA ETKILI OLACAK   16:28   CHP’LI BAŞARıR’DAN IKTIDARA TEPKI: "SIZ ÖMER GÜNEL’E DÜŞMANLıK YAPMıYORSUNUZ; AYDıN’A, KUŞADASı HALKıNA DÜŞMANLıK YAPıYORSUNUZ"   15:27   PROF. DR. İLBER ORTAYLı IÇIN GALATASARAY ÜNIVERSITESI’NDE ANMA TÖRENI... TÖRENE, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL’IN DE ARALARıNDA OLDUĞU BIRÇOK SIYASI, SANATÇı VE AKADEMISYEN KATıLDı   14:26   CHP’LI NAZLıAKA: HIÇ DEĞILSE BAYRAMDAN ÖNCE TUTSAK ETMEYE ÇALıŞTıĞıNıZ ARKADAŞLARıMıZı SERBEST BıRAKıN   14:25   İSTANBUL 40. AĞıR CEZA MAHKEMESI, “TURAN TAŞKıN ÖZER” KRIZI SONRASı “İBB DAVASı” IÇIN YENI MÜZEKKERE YAZDı  
 
     
   

Mavi İle Yeşilin Buluştuğu Noktada, Kum Zambakları Koruma Altında


Akdeniz’de karetta karettalar sahile çıksın, Kum Zambakları çiçek açsın diye adım atıyorlar, geleceğe umutla bakıyorlar. Mersin Erdemli’ de, Talat Göktepe Çamlığı sahilinde, Erdemli Belediyesi kum zambaklarını öğrencilerle birlikte koruma altına aldı.

 

Tarih : 22 Eylül 2021 Çarşamba 17:10   Okunma : 540

Akdeniz’de karetta karettalar sahile çıksın,  Kum Zambakları çiçek açsın diye adım atıyorlar, geleceğe umutla bakıyorlar. Mersin Erdemli’ de, Talat Göktepe Çamlığı sahilinde,  Erdemli Belediyesi kum zambaklarını öğrencilerle birlikte koruma altına aldı.

Akdeniz’in incisi Mersin Erdemli ’de, öğrenciler Kum Zambaklarını korumak için önce bir bir yerlerini tespit ettiler ardından uyarı levhalarını asıp,  şerit çektiler.

Gelecek adına umut veren gençler, Erdemli Belediye Başkan Yardımcısı Rüştü Çınarla birlikte alanları çevreledi,  mavi ile yeşilin buluştuğu noktadan ise mesajları net verdiler.

Kum zambakları çiçek açıyorsa, Karetta Karettalar sahile çıkıyorsa, gelecek adına umut olduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkan Yardımcısı Rüştü Çınar, “ Erdemli Çamlığı Talat Göktepe Milli Parkı içerisinde Kum Zambakları halen yetişiyor ve açıyor. Karetta Karetta Kaplumbağaları Akdeniz’den çıkarak buralara giriş çıkış yapıyor. Bunun içinde gençlerimizle, Kum Zambaklarının yerlerini işaretlenmesini yapmış bulunmaktayız. Gelecek için, doğa için, gençler için hala bir umut var. Bunun için gençlerimizle el ele Kum Zambaklarını işaretlemiş bulunmaktayız” diye konuştu.

Mavi ile yeşilin buluştuğu Talat Göktepe Çamlığında gelecek için adım atan gençler ise umut verdi. Gelecek adına bir adım attıklarını ifade eden öğrenci Ayşe Şeker, “ Burada arkadaşlarımla beraber, Çamlıkta bulunan tabiat parkında, nesli tükenmekte olan ve nergisler familyasından gelen Kum Zambaklarını koruma altına aldık. Bunu yapmamızın nedeni Türkiye’mizin doğal güzelliklerini geleceğe taşımak” diye konuştu.

Doğayı, geleceğe aynı temizlikte bırakmada kararlı olduklarını ifade eden bir diğer öğrenci Beray Çilingir, “ Bizden öncekiler nasıl koruduysa, bizde bundan sonrası için koruyacağız ve böylece bırakacağız. Sizde buna ortak olun lütfen” diye konuştu.

Doğa koruyucusu bir diğer öğrenci Azra Dikmen ise “ Bu gün çok heyecanlandım bunu duyduğumda. Çünkü gelecek nesillere bizim de bir faydamız olacağı için heyecanlandım” diye konuştu.

Doğada sadece insanların yaşamadığına dikkat çeken bir diğer öğrenci Reyhan Çelik ise, “ Çünkü burada birçok canlı yaşıyor. Sadece insanlar yaşamıyor. Ve doğa olmazsa yaşayamayız.

Çevre bilincine dikkat çeken bir diğer öğrenci Mehmet Efe Çıldır ise, “Herkesin Çevre bilinci olması lazım. Çok güzel bir uygulama yaptığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, AKDENİZ, KARETTA KARETTA, KUM ZAMBAKLARI, ERDEMLİ, BELEDİYESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA