16 Nisan 2024 Salı

12:18   CAN ATALAY`DAN DEPREM KAYIPLARI İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI   12:05   MSB: "GARA BÖLGESİNDE 5 PKK`LI TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:37   GAZETECİLER CEMİYETİ GENÇ GAZETECİLERE YÖNELİK EĞİTİM KAMPI DÜZENLİYOR   10:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN USTALARI CİHAZLARIN BAKIM-ONARIMINI YAPARAK ÖMRÜNÜ UZATIYOR   09:28   ALİ YERLİKAYA: "KIRMIZI VE SARI BÜLTENLE ARANAN NURLAN ZHARIMBETOV, `MAHZEN-27` OPERASYONUYLA YAKALANDI"   15:37   İSTANBUL`DA 29 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ YANGINLA İLGİLİ İTFAİYE RAPORU AÇIKLANDI   14:59   YENİŞEHİR BELEDİYESİ DÜNYA PARATRİATLON KUPASI YARIŞLARINA HAZIR   14:28   CHP HEYETİ ANTALYA ADLİYESİ ÖNÜNDE   13:01   AKP`DE ISTAKOZ KRİZİ   12:20   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN KEŞAN BELEDİYESİ`NİN ÖNCEKİ DÖNEM BORÇLARI AÇIKLANDI: TOPLAM BORÇ 483 MİLYON, 3 AYDA 13 MİLYON TL KURUYEMİŞ VE BENZERİ GİDERLERE HARCANMIŞ   11:29   YARGITAY BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE YİNE SONUÇ ÇIKMADI   10:39   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BULUT: “İKTİDAR VEKİLLERİ ISTAKOZ, VATANDAŞ BORÇLARINI ÖDEME DERDİNDE”   10:18   TELEFERİK KAZASI SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLANAN KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI KOCAGÖZ: "TEK SORUMLU BENMİŞİM GİBİ GÖSTERİLDİ"   09:55   VAHAP SEÇER`DEN SMA HASTASI MEHMET ALİ BEBEĞİN KAMPANYASINA DESTEK   09:45   MUĞLA DATÇA`DA DEPREM   09:20   MERSİN`DE DÜZENLENEN EUROLEAGUE FINAL FOUR SONA ERDİ   09:19   İZMİR`DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ GEÇİM SIKINTISINDAN DERT YANDI: “ÇALIŞMAKTAN ÖĞRENCİLİK HAYATIMIN TADINI ÇIKARAMADIM”   23:51   ÖZEL`DEN KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI`NIN TUTUKLANMASINA TEPKİ: SIRF PARTİLİMİZ DİYE BAŞKANIMIZI GÜNAH KEÇİSİ İLAN EDEMEZSİNİZ   22:57   ERDOĞAN`DAN ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU OLAN FENERBAHÇE KADIN BASKETBOL TAKIMINA TEBRİK   22:35   ÖZGÜR ÖZEL, EUROLEAGUE ŞAMPİYONU OLAN FENERBAHÇE KADIN BASKETBOL TAKIMINI KUTLADI  
 
     
   

Büyükşehir,’10 Kasım Atatürk’ü Anma 10 Yaş Futbol Turnuvası’ Düzenliyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, “10 Kasım Atatürk’ü Anma 10 Yaş Futbol Turnuvası” düzenliyor. Minik sporcular, bu yıl ikincisi düzenlenen ve 9 Ekim’de başlayacak olan turnuvanın final maçına 10 Kasım’da çıkacak. Kura çekimlerinin ardından belirlenen 16 takım, Macit Özcan Spor Tesisleri’nde mücadele edecek.

 

Tarih : 7 Ekim 2021 Perşembe 22:25   Okunma : 615

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in spora ve sporcuya verdiği önemle, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi’nin koordinesinde geleneksel hale getirilen “10 Kasım Atatürk’ü Anma 10 Yaş Futbol Turnuvası” düzenleniyor. Kentteki kulüplerde top koşturan 10 yaş kategorisindeki çocuklar, ilk maçlarına 9 Ekim’de çıkacak. Hem Ulu Önder Atatürk’ün anılacağı hem de çocukların turnuva deneyimi yaşayacağı etkinliğin son maç düdüğü 10 Kasım’da çalacak.

Turnuvada 16 takım mücadele edecek

Büyükşehir Belediyesi, turnuvanın ilkini 2020 yılında düzenlemişti. Etkinlik sayesinde, Mersin’deki çeşitli kulüplerde futbol oynayan çocuklar hem turnuva ortamını görüyor hem de akranlarıyla sosyalleşiyor. Ayrıca geleceğin sporcuları, maç sırasında yeteneklerini sergileme imkanı da buluyor. Takımların kura çekimiyle belirlendiği10 Kasım Atatürk’ü Anma 10 Yaş Futbol Turnuvası’na bu yıl 16 takım katılıyor.

“Çocukların turnuvadan keyif alarak yarışmalarını istiyoruz”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı, bu sene 2’ncisi düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma 10 Yaş Futbol Turnuvası’nın geleneksel hale getirildiğini ifade ederek, “Normalde 10 yaş grubu yarışmacı grup değil. Sadece antrenmanlara katılırlar. Birçok kulübümüz alt yapılarda bu çocukları yetiştirir. 13 yaştan itibaren turnuvaya katılmaya başlarlar.Çocuklar hem birbirlerini tanısınlar, birbirleriyle mücadele etsinler hem de futbol antrenörü arkadaşlarım çocukları test etme imkanı bulsun. İlk defa geçen sene yapmıştık, geleneksel hale getirdik. Şimdi 2’ncisi düzenleyeceğiz. Bu anlamlı turnuvada çocuklarımızın birbirlerini görüp tanıyıp entegre olmalarını ve bu turnuvadan keyif alarak müsabakalarda yarışmalarını istiyoruz” dedi.

Final maçı 10 Kasım’da oynanacak

Sporcuların 9 Ekim saat 13.00’te ilk maçlarına çıkacaklarını söyleyen Tarakçı, “16 takım katıldı. Çok keyifli. Daha önce yaptığımızda 10 takım katılmıştı. Demekki biz doğru iş yapıyoruz.Malumunuz pandemi sürecinde bilgisayar ortamı, televizyon ortamı hareketsizlik yarattı ama bu çocuklarımız kendi yetenekleri ölçüsünde antrenmanlara katılıyorlardı.Biz de onları bu turnuvayla kaynaştırmak istiyoruz. Bu güzelliği hep beraber yaşamak istiyoruz. 10 Kasım’da finalimizi yapacağız.Hem ailelerimizi hem sporseverleri bekliyoruz” diye konuştu.

“Gençlerimiz için güzel bir turnuva”

Mezitli Mersin İnter Takımı Antrenörü ve Mersin İdman Yurdu eski futbolcusu Mevlüt Metli, turnuvaların sporcu gençler için çok önemli olduğunu belirterek, “Böyle bir turnuvaya bizi de layık gördüğü için Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz. Başkanımız bu turnuvaların devamının geleceğini söyledi.Gençlerimiz içinde güzel bir turnuva. Kendilerini burada gösterecekler, tecrübe kazanacaklar.Mersin futbolu için güzel bir turnuva, bunu değerlendireceğiz, sporcularımız da değerlendirecek. Bütün katılan futbol takımlarına teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Atatürk için oynamak bizim için çok gurur verici”

Mersin İdman Yurdu’nda 4 yıl futbol oynadığını belirten ve uzun yıllar antrenörlük yaptığını söyleyen Metin Erbilmiş, Macit Özcan Spor Tesisleri’nin gençler için bir fırsat olduğunu vurguladı. Erbilmiş, “Güzel şeyler yapıyorlar.Çocuklar bizim için çok değerli, çok önemli. Onların mutlulukları, sevinçleri gerçekten çok güzel.Atatürk bizim kırmızı çizgimiz, vazgeçilmezimiz.Bize bu ülkeyi bahşetmiş, Cumhuriyetimizi kurmuş. Bunun arkasından gitmemiz lazım. 10 Kasım’da olması daha güzel.Atatürk için oynamak bizim için çok önemli, çok gurur verici. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BAROSU, BAŞKANI, YEŞİLBOĞAZ, AVUKATLIK, ÜNVANINI, KULLANAN, DOLANDIRICILIK, ÇETESİNE, KARŞI, UYARDI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA