8 Ocak 2026 Perşembe

16:38   ABD’NIN MINNEAPOLIS KENTINDE GÜMRÜK MUHAFAZA GÖREVLISI TARAFıNDAN ÖLDÜRÜLEN KADıNıN ÜÇ ÇOCUK ANNESI OLDUĞU ÖĞRENILDI   16:35   DEM PARTI’DEN TBMM’DE ’HALEP’ TEPKISI: "BUGÜN TÜRKIYE’YE DÜŞEN ORADAKI ÇETELERIN SıRTıNı SıVAZLAMAK DEĞILDIR"   15:21   ÜMIT ÖZDAĞ: “PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SURIYE ÜZERINDEN MEŞRULAŞTıRMA GIRIŞIMI, TÜRKIYE’YE KURULMUŞ BIR SIYASI TUZAKTıR”   15:15   CHP’DEN İYİ PARTI’YE ZIYARET... TURHAN ÇÖMEZ: "30 MILYON VATANDAŞ AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA YAŞıYORSA, IKTIDAR SAHIPLERININ HESAP VERMESI GEREKIR"   15:13   19 MART EYLEMLERINDE GÖZALTıNA ALıNAN ODTÜ ÖĞRENCILERI BERAAT ETTI   15:01   NUMAN KURTULMUŞ: SANKI MECLIS’TE TECAVÜZ VE ISTISMAR HER GÜN OLUYORMUŞ GIBI BIR ALGıYı ORTAYA KOYMAK TBMM’YE HAKARETTIR   14:58   CHP’DEN YENI YOL GRUBU’NA ZIYARET… GÖKHAN GÜNAYDıN: "16 MILYON EMEKLIMIZ KAN AĞLARKEN, MECLIS’IN, TÜRKIYE’NIN GÜNDEMIYLE MEŞGUL OLMASı GEREKIR"   14:57   CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı 16-18 OCAK’TA MERSIN’DE BIR ARAYA GELECEK   13:42   “TOROSLAR’DA ORTAK AKıL BELEDIYECILIĞI: BAŞKAN YıLDıZ, KıRSAL MAHALLELERDE ÇÖZÜM İÇIN SAHADA”   13:36   “METIN GÖKTEPE’NIN 30. YıLıNDA: BASıN ŞEHITLERINE SAYGı VE MINNET”   13:32   “ÇIĞ SÜT FIYATı ÜRETICIYI ZORLUYOR: GÜRER’DEN SERT TEPKI!”   13:25   YENIŞEHIR’DE 2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: MECLISTEN TEMIZLIK VE YEŞIL KENT VIZYONU!   13:19   “GENÇLERE MÜJDE DEĞIL, GEÇIM HESABı: GÜLCAN KıŞ’TAN SERT TEPKI”   13:11   MERSIN’DE ÇEVRE SEFERBERLIĞI: BÜYÜKŞEHIR DOĞAYı 7/24 KORUYOR   13:11   MERSIN’DE ÇEVRE SEFERBERLIĞI: BÜYÜKŞEHIR DOĞAYı 7/24 KORUYOR   12:47   “ADANA İSTIKLÂL MADALYASı’Nı BEKLIYOR: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN MECLIS KÜRSÜSÜNDE ÖZGÜRLÜK VE ADALET ÇAĞRıSı”   11:34   “KARAKAS’TA BINLERCE KIŞI AYAKTA: MADURO VE FLORES İÇIN ÖZGÜRLÜK ÇAĞRıSı”   09:12   “AVUKAT ZEKERIYA POLAT’A SILAHLı SALDıRı: TBB’DEN CEZASıZLıK POLITIKALARıNA SERT TEPKI”   09:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 8.600 ÖĞRENCIYE ÜCRETSIZ SıNAV DESTEĞI   07:15   FATIH ÖZCAN GÜVEN TAZELEDI: 246 OYLA YENIDEN BAŞKAN SEÇILDI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’den 14 Kasım Dünya Diyabet Günü İçin Farkındalık Etkinliği


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla diyabet hastalığına dikkat çekmek için etkinlik düzenledi. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi ekipleri, Ulu Cami önünde kurulan stantta vatandaşların kan şekeri ölçümlerini yaptı ve bilgilendirmede bulundu.

 

Tarih : 14 Kasım 2021 Pazar 22:14   Okunma : 1287

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla diyabet hastalığına dikkat çekmek için etkinlik düzenledi. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi ekipleri, Ulu Cami önünde kurulan stantta vatandaşların kan şekeri ölçümlerini yaptı ve bilgilendirmede bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında farkındalık ve bilinçlendirme etkinliği düzenledi. Ulu Cami önüne kurulan stantta kan şekeri ölçümü yapan ekipler, vatandaşları hastalıkla ilgili bilgilendirirken, erken tanının önemine dikkat çekti.

Stantta, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi bünyesinde görev yapan hemşireler tarafından vatandaşların kan şekeri ölçümleri yapıldı. Ölçüm sırasında kan şekeri normal düzeyde olmayan vatandaşlar ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirildi. Vatandaşların hastalıkla ilgili merak ettiği soruları ise Evde Sağlık ve Bakım Birimi’nde görev yapan Dr. Serdar Şirin yanıtladı. Etkinlikte, diyabetin erken tanı ile kontrol altına alınabildiğine dikkat çekilirken şeker hastalığı ile mücadelede hareketli bir yaşam sürmenin, doğru ve sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapıldı. Ölçüm yapılan vatandaşlara, içerisinde katı sabun, kağıt sabun ve dezenfektanın bulunduğu hijyen kiti de hediye edildi.

“TEDAVİYE ERKEN BAŞLAMAK SON DERECE ÖNEMLİ"

Amaçlarının diyabet hastalığına karşı farkındalık oluşturmak olduğunu ifade eden Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Evde Sağlık ve Bakım Birimi’nde görevli Dr. Serdar Şirin, “Kan şekeri ölçümü yapıyoruz ve gerekli önerilerimizi sunuyoruz. Amacımız erken tanı; mümkünse hastalığı yakalamak ve yönlendirmek. Bir an evvel tanı alıp, ilaç tedavisine başlatmak. Erken tanı her hastalıkta önemli, şekerde de önemli. Çünkü uzun dönem komplikasyonları gelişebiliyor. Gözde, böbreklerde çok farklı bazı komplikasyonlara sebep olabiliyor. Bu nedenle tedaviye erken başlamak son derece önemli” dedi.

“DİYABET KONUSUNDA GENEL ÖNERİMİZ DİYETLERİNE DİKKAT ETMELERİ"

Vatandaşlara önerilerde bulunan Şirin, “Diyabet konusunda genel önerimiz, diyetlerine son derece dikkat etmeleri, özellikle aile öyküsü varsa kontrollerini yaptırmaları. Aile öyküsü yoksa bile mutlaka arada şekerlerini ölçtürmeleri gerekiyor” diye konuştu.

Kan şekeri sınırda çıkan ve Şirin’in önerilerini dinleyen Zehra Koral, etkinliği faydalı bulduğunu söyledi. Koral, “Biraz dikkat etmem gerekiyor. Olumlu bir etkinlik. Vatandaşlar sağlık durumlarını buradan kontrol edebiliyorlar” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, 14 KASIM, DÜNYA, DİYABET, GÜNÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA