1 Ocak 2026 Perşembe

19:14   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN YENI YıL MESAJı   18:46   BAŞKAN SEÇER’DEN YENI YıL MESAJı: “2026 YıLıNA GIRERKEN UMUDUMUZU DIRI TUTACAĞıZ”   18:26   KORAL ÖMÜR’DEN YENI YıL MESAJı   06:52   “GÜROL AKBAŞ’TAN 2026’YA GÜÇLÜ MESAJ: BIRLIK, DAYANıŞMA VE UMUT”   21:30   “2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: CHP AKDENIZ’DEN EMEĞE VE GENÇLERE VURGU”   20:38   TOROSLAR’DA YENI YıL VIZYONU: 2026’DA SANAYI VE TURIZM HAMLESI BAŞLıYOR   20:05   “2026: ADALETIN YıLı, HALKıN İKTIDAR ZAMANı”   19:55   “İKLIM KRIZINE KARŞı TARSUS’UN YANıTı: YEŞIL ÇATı PROJESI HAYATA GEÇIYOR”   19:41   BAŞKAN TUNCER’DEN 2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı   19:29   ADANA’DA MIMARLıKTA 2026 VIZYONU: KAMU YARARı VE DAYANıŞMA ÖNCELIKLI   19:10   “MERSIN’DE 50 YıLLıK MEZARLıK SORUNU ÇÖZÜLDÜ: BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ CENAZE VE NAKIL HIZMETI”   19:04   “KADıN GÜÇLENIRSE TÜRKIYE GÜÇLENIR: İŞKAD’DAN 2026’YA UMUT VE CESARET MESAJı”   09:20   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT   20:42   “MERSIN ESNAFıNDAN GÜÇLÜ DAYANıŞMA MESAJı”   20:37   “MERSIN’DE YENI YıLıN LEZZET VE IŞıLTıSı: MERCEK ATÖLYELERI RENKLI BIR DÜNYA YARATTı”   20:29   “TÜRKIYE BORÇ BATAĞıNDA, DEĞIŞIM 2026’DA ŞART!”   20:12   “YUMURTALıK 2026’YA HAZıR: DAHA GÜÇLÜ, DAHA AYDıNLıK BIR GELECEK”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’den 14 Kasım Dünya Diyabet Günü İçin Farkındalık Etkinliği


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla diyabet hastalığına dikkat çekmek için etkinlik düzenledi. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi ekipleri, Ulu Cami önünde kurulan stantta vatandaşların kan şekeri ölçümlerini yaptı ve bilgilendirmede bulundu.

 

Tarih : 14 Kasım 2021 Pazar 22:14   Okunma : 1283

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla diyabet hastalığına dikkat çekmek için etkinlik düzenledi. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi ekipleri, Ulu Cami önünde kurulan stantta vatandaşların kan şekeri ölçümlerini yaptı ve bilgilendirmede bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında farkındalık ve bilinçlendirme etkinliği düzenledi. Ulu Cami önüne kurulan stantta kan şekeri ölçümü yapan ekipler, vatandaşları hastalıkla ilgili bilgilendirirken, erken tanının önemine dikkat çekti.

Stantta, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi bünyesinde görev yapan hemşireler tarafından vatandaşların kan şekeri ölçümleri yapıldı. Ölçüm sırasında kan şekeri normal düzeyde olmayan vatandaşlar ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirildi. Vatandaşların hastalıkla ilgili merak ettiği soruları ise Evde Sağlık ve Bakım Birimi’nde görev yapan Dr. Serdar Şirin yanıtladı. Etkinlikte, diyabetin erken tanı ile kontrol altına alınabildiğine dikkat çekilirken şeker hastalığı ile mücadelede hareketli bir yaşam sürmenin, doğru ve sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapıldı. Ölçüm yapılan vatandaşlara, içerisinde katı sabun, kağıt sabun ve dezenfektanın bulunduğu hijyen kiti de hediye edildi.

“TEDAVİYE ERKEN BAŞLAMAK SON DERECE ÖNEMLİ"

Amaçlarının diyabet hastalığına karşı farkındalık oluşturmak olduğunu ifade eden Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Evde Sağlık ve Bakım Birimi’nde görevli Dr. Serdar Şirin, “Kan şekeri ölçümü yapıyoruz ve gerekli önerilerimizi sunuyoruz. Amacımız erken tanı; mümkünse hastalığı yakalamak ve yönlendirmek. Bir an evvel tanı alıp, ilaç tedavisine başlatmak. Erken tanı her hastalıkta önemli, şekerde de önemli. Çünkü uzun dönem komplikasyonları gelişebiliyor. Gözde, böbreklerde çok farklı bazı komplikasyonlara sebep olabiliyor. Bu nedenle tedaviye erken başlamak son derece önemli” dedi.

“DİYABET KONUSUNDA GENEL ÖNERİMİZ DİYETLERİNE DİKKAT ETMELERİ"

Vatandaşlara önerilerde bulunan Şirin, “Diyabet konusunda genel önerimiz, diyetlerine son derece dikkat etmeleri, özellikle aile öyküsü varsa kontrollerini yaptırmaları. Aile öyküsü yoksa bile mutlaka arada şekerlerini ölçtürmeleri gerekiyor” diye konuştu.

Kan şekeri sınırda çıkan ve Şirin’in önerilerini dinleyen Zehra Koral, etkinliği faydalı bulduğunu söyledi. Koral, “Biraz dikkat etmem gerekiyor. Olumlu bir etkinlik. Vatandaşlar sağlık durumlarını buradan kontrol edebiliyorlar” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, 14 KASIM, DÜNYA, DİYABET, GÜNÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA