29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Özel Sağlık Sektöründe Dijital İk Programları: Yeni Oyun Kurucu Hero


Günümüzde toplumlar ve işletmeler sosyal, ekonomik, kültürel ve teknolojik açıdan hızlı ve sürekli değişimin yaşandığı bir dönem içerisindedirler. Özellikle teknoloji, her geçen saniye değişmekte ve birçok farklı teknolojik ürün, sistem hayatımıza girmektedir. Globalleşmeyle birlikte iş dünyasında birçok iş kolu ve hizmet değişimin eşiğindedir. Her geçen gün değişen teknoloji ile birlikte bazı meslek kollarına ihtiyaç kalmazken bazı meslek kollarında dijital dönüşüm yaşanmaktadır. Dolayısıyla firmalar sektörde devamlılıklarını sağlayabilmek, ilerleyebilmek, en önemlisi ise büyük resimde fark yaratırken aynı zamanda öne çıkabilmek için kendilerini dijitale adapte etmek zorunda kalmaktadır

 

Tarih : 6 Aralık 2021 Pazartesi 18:30   Okunma : 552

Günümüzde toplumlar ve işletmeler sosyal, ekonomik, kültürel ve teknolojik açıdan hızlı ve sürekli değişimin yaşandığı bir dönem içerisindedirler. Özellikle teknoloji, her geçen saniye değişmekte ve birçok farklı teknolojik ürün, sistem hayatımıza girmektedir. Globalleşmeyle birlikte iş dünyasında birçok iş kolu ve hizmet değişimin eşiğindedir. Her geçen gün değişen teknoloji ile birlikte bazı meslek kollarına ihtiyaç kalmazken bazı meslek kollarında dijital dönüşüm yaşanmaktadır. Dolayısıyla firmalar sektörde devamlılıklarını sağlayabilmek, ilerleyebilmek, en önemlisi ise büyük resimde fark yaratırken aynı zamanda öne çıkabilmek için kendilerini dijitale adapte etmek zorunda kalmaktadır

Kurumlara en önemli rekabet gücü sağlayan insan faktörünü bünyelerine kazandıran insan kaynakları da bu dijital dönüşümden en çok etkilenen birimlerden olmuştur.

İnsan kaynakları birimi eskiden sadece resmi işlemlerin yapıldığı personel müdürlüğü vasfındayken değişen kuşaklar, çalışma şartları ve modellerinden sonra artık insan odaklı bir anlayış ile yönetimin stratejik iş ortağı olarak varlığını sürdürmektedir. Bu yeni kimliği ile insan kaynakları departmanı, kurumuna, minimum gider ve zamanla maksimum verimi ve katkıyı sağlayarak kendi alanında fark yaratabilir hale gelmiştir. Kurumsal dönüşümün başlangıcı, insan kaynaklarının işleyişinin bu dönüşüme adapte olmasından ve kurum içerisinde bu dönüşümü kurumun kültürü haline getirmesinden geçmektedir. Dolayısıyla insan kaynaklarının çizdiği yol haritası, kurumun kendi sektöründeki yol haritasına da katkı sağlamaktadır. Aynı açıdan değerlendirildiğinde günümüz şartlarında bu dönüşümlere kendisini en hızlı şekilde adapte edip yol haritasını güncellemesi gereken sektörlerin başında da sağlık sektörü gelmektedir.

 Zorlu pandemi şartlarını da göz önüne alırsak insan sağlığının en çok tehdit altında olduğu bu dönemde sağlık sektöründeki insan kaynaklarının işi diğer sektördeki insan kaynaklarına oranla bir hayli güçleşmektedir. Sağlık sektöründeki çalışma şartlarının zorluğu, ağırlıklı olarak vasıflı mesleklerdeki insanları bulma, bulunan nitelikli çalışanları kuruma kazandırırken onları hem geliştirme hem de kariyer rotalarını doğru şekilde çizme gerekliliği sağlık sektöründeki insan kaynakları yönetimini diğer sektörlere oranla daha zorlu ilerleyen bir süreç haline getirmektedir. Dolayısıyla globalleşmeyle birlikte yapay zekaya bağlı ortaya çıkan birçok hizmetin bütünleşik sistemler içinde birbirleri ile entegre edilmesi hem zamandan kazanç hem de maddi anlamda kâr sağlamaktadır. Değişimin getirdiği bu kolaylıklar sayesinde de dijital yazılımlar, firmaların iş yükünü azaltırken aynı zamanda çalışan açısından bakılınca da bu firmaların tercih edilen iş yeri haline gelmelerine, bu sayede firmaya en büyük katma değeri sağlayan gücü yani insan faktörünü kuruma kazandırmaktadırlar. Doğru insan gücüne sahip bir kurum ise uzun vadeli olarak sektördeki paydaşları ile rekabet ederek doğru hamlelerle gelişimini sürdürebilir konuma gelmektedir.

Dijitalleşen İK’ya yeni bir kahraman: HERO

Artı365 Danışmanlık olarak geliştirdiğimiz dijital insan kaynakları yazılımı ‘HERO’ sayesinde özel sağlık kuruluşları; iş başvurusunda bulunan tüm adayların CV havuzunu oluşturabilir, bu havuzdan seçilen adayların mülakatını düzenleyip, işe alım süreçlerini organize edebilir. Yeni başlayan personellerin HERO sistemine giriş yapmalarını sağlayacak isimlerine özel oluşturulmuş kullanıcılar ile yönetici ve personel arasındaki bağ, sistem üzerinden kontrollü bir şekilde yönetilebilir. Personeller istek ve taleplerini sistem üzerinden iletebilirken bu talepler doğrultusunda sınırsız sayıda onaylayıcı kişi belirlenerek onay süreci istenilen doğrultuda planlanabilir. Personeller bu alanda izin, avans, eğitim talebi, işe giriş bildirimi, bilgi güncelleme vb. birçok isteği yöneticilerinden talep edebilir. Yöneticinin onayından geçmeyen hiçbir talep onaylanmış olarak gözükmeyeceğinden bu süreç takip edilebilir bir şekilde düzenlenmiş olacaktır. Ayrıca devamsızlık ve disiplin süreçleri sistem üzerinden takip edilip ilgili evraklar personele yönlendirilerek konu ile alakalı kendisinden savunma talebinde bulunarak kayıtları oluşturulabilir.

Tüm bunların yanında sağlık sektöründe ekstra önem taşıyan kalite yönetimi, evrak sirkülasyonunun yoğun olduğu bir birimdir fakat ‘Form ve Basım Yönetimi’ modülümüz sayesinde tüm kalite birimi, form ve yönergeleri personelin ulaşabileceği bir konumda bulundurarak istenilen zamanda hızlıca ulaşılabilecek bir düzende ayarlayabilir. Personelin tüm evrakları taranarak sistemde ‘Doküman’ yönetimi modülümüzdeki ‘Kişisel’ alanına kaydedilir ve bu evraklar KVKK kuralları dâhilinde saklanır. Uzaktan çalışma modülümüzde, icap nöbeti için görevlendirilen personellerin kayıtları tutulabilirken ayrıca sistem üzerinde uzaktan çalışma yapan personeller de listelenebilir. Personellere uygulanacak performans ve çalışan memnuniyeti anketleri sistem üzerinden oluşturularak gizli yanıt yöntemi ile şeffaf bir anket çalışması sağlanabilir.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA