2 Temmuz 2025 Çarşamba

17:40   UYSAL: BU TOPRAKLAR SADECE ARSA DEĞIL, ALıN TERIDIR   16:33   TARSUS BELEDIYESI TEMMUZ AYı OLAĞAN MECLIS TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTI   14:20   OSMANGAZI KÖPRÜSÜ İLE 1,5 SAATLIK KÖRFEZ GEÇIŞI 6 DAKIKAYA DÜŞTÜ   13:34   MEZITLI TOKİ’DE HAK SAHIPLERI EVLERINE KAVUŞTU   12:45   MERSIN’IN DENIZI ALARM VERIYOR! CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKANLıĞA KIRLILIK TEPKISI VE SORU ÖNERGESI   12:20    TOROSLAR’DA ÇÖP KONTEYNERLERI YERINDE YıKANARAK DEZENFEKTE EDILIYOR   10:10   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDE ÖNCELIK INSAN SAĞLıĞı   09:59   EDIZ ÜN: "MıSıR ITHALATı DURDURULMAZSA ÜRETICI EZILIR, TÜRKIYE KAYBEDER"   09:50   JETLID’DEN ÜST DÜZEY ATAMA   09:40   BÜYÜKŞEHIR, GEÇMIŞI GÜNÜMÜZE TAŞıYAN KÜLTÜR ROTASıNı TOROSLAR’DA SÜRDÜRDÜ   09:30   ADANA PTT’DE UCUBE UYGULAMA: “TAŞERONUN TAŞERONU!”   09:20   MERCAN BILIM MERKEZI ÖĞRETMENLERI AĞıRLADı   20:29   VAHAP SEÇER: VATANDAŞıN DERDI GEÇIM, PARTI IÇI TARTıŞMALAR DEĞIL   11:25   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... CHP’NIN AVUKATı ÇAĞLAYAN: "MAHKEMELERIN, SIYASI PARTILERE ILIŞKIN IŞLEM VE SONUÇLARA DAIR IŞLEM YAPMA GÖREVI YOK"   10:25   KENT ORKESTRASı’NDAN UNUTULMAZ BIR KONSER DAHA   10:19   CHP’NIN 38. OLAĞAN, 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYLARıNıN IPTALI ISTEMIYLE AÇıLAN DAVA BAŞLADı   09:50   İZMIR’DEKI ORMAN YANGıNLARı... TARıM BAKANı İBRAHIM YUMAKLı, YANGıNA MÜDAHALE ANLARıNı PAYLAŞTı   09:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, YAŞ ALMıŞ YURTTAŞLARıN ELI AYAĞı OLDU   09:09   CHP’NIN DÖRT ESKI GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı’NDAN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: GELIN, SIZ DE KAYYıM SIYASETININ KARŞıSıNDA BIZIM YANıMıZDA DURUN   08:59   “4 YıLLıK MAĞDURIYET MECLIS GÜNDEMINDE”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’den 6 Bin 278 Lisans Ve 2 Bin 913 Ön Lisans Öğrencisine Öğrenim Yardımı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde de üniversiteyi kazanan öğrencilere öğrenim yardımında bulunmaya devam ediyor. Bu yıl 6 bin 278 lisans öğrencisine 1600 TL ve 2 bin 913 ön lisans öğrencisine de 500 TL’lik öğrenim yardımı yapılacak. Mersin’de ikamet eden ve lisans bölümünü kazanan öğrencilerin 350 TL’lik ilk tutarları yılbaşı öncesi hesaplarına yatırıldı. Ön lisans bölümlerini kazanan öğrencilerin öğrenim yardımları ise önümüzdeki günlerde hesaplarına aktarılacak.

 

Tarih : 31 Aralık 2021 Cuma 19:31   Okunma : 1728

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde de üniversiteyi kazanan öğrencilere öğrenim yardımında bulunmaya devam ediyor. Bu yıl 6 bin 278 lisans öğrencisine 1600 TL ve 2 bin 913 ön lisans öğrencisine de 500 TL’lik öğrenim yardımı yapılacak. Mersin’de ikamet eden ve lisans bölümünü kazanan öğrencilerin 350 TL’lik ilk tutarları yılbaşı öncesi hesaplarına yatırıldı. Ön lisans bölümlerini kazanan öğrencilerin öğrenim yardımları ise önümüzdeki günlerde hesaplarına aktarılacak. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, yılbaşı öncesi lisans öğrencilerinin hesaplarına yatırılan öğrenim yardımına ilişkin bilgileri, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl üniversitelerin lisans bölümlerini kazanan ve 9 ilçemizde bulunan kurs merkezlerimize başvuru yapan 6 bin 278 öğrencimize öğrenim yardımı desteğinde bulunacağız. Bu yıl 1600 TL yardımda bulunacağız. Bunun 350 TL’lik kısmını hesaplarına yatırdık” cümleleriyle paylaştı.

“ÖN LİSANS ÖĞRENCİLERİMİZE KART DAĞITIM İŞLEMİ DEVAM EDİYOR”

Bu yıl ilk kez üniversitelerin ön lisans bölümlerini kazanan öğrencilere yapılacak öğrenim yardımına da değinen Karakuş, “Ön lisans öğrencilerimizden 2 bin 913 öğrencimize öğrenim yardımı desteğini sunacağız. Ön lisans öğrencilerimize hala kart dağıtım işlemi devam ediyor. Kart dağıtımları 7 Ocak tarihinde sonlandırılacak. Ondan sonra en yakın zamanda da hesaplarına paralarını yatıracağız” dedi. 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK HER ZAMAN ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına kurs merkezlerinde de çalışmaların sürdüğünü anımsatan Karakuş, “9 ilçemizde kurs merkezi hizmetimiz devam ediyor. LGS olarak da ihtiyaç olan bölgelerimizde kurs merkezlerimizi açıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman öğrenci ve velilerimizin yanındayız” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA