12 Kasım 2025 Çarşamba

15:36   BIR YıLDıR TUTUKLU BULUNAN ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı AHMET ÖZER’IN TENSIPLE TAHLIYE EDILMESINE KARAR VERILDI   14:15   TOROSLAR BELEDIYESI YAYLA YOLLARıNı YENILIYOR   14:13   MERSIN BAROSU KOŞU TAKıMıNDAN GURUR VEREN BAŞARı   14:11   TSK’YA AIT C130 KARGO UÇAĞı DÜŞTÜ... 20 ŞEHIDIN KIMLIKLERININ BELLI OLDUĞU KAZAYLA ILGILI INCELEMELER SÜRÜYOR, AKıNCı TİHA DESTEK IÇIN GÖNDERILDI   14:09   GÜLCAN KıŞ: BIR YANDA SARAYıN ıŞıKLARı HIÇ SÖNMÜYOR, DIĞER YANDA VATANDAŞ MUM ıŞıĞıNDA BORÇ HESAPLıYOR   09:30   AKDENIZ BELEDIYESI’NDE VERGI ÖDEMELERINDE İKINCI DÖNEM BAŞLADı   09:22   MERSIN’DE GÜNE SıCAK BAŞLANGıÇ: ‘1 EKMEK 1 ÇORBA’ 2,5 MILYON VATANDAŞA ULAŞTı   09:03   TARSUS’TAN ANKARA’YA DUYGU DOLU ANLAR: MINIK YÜREKLER ATATÜRK’E MINNETLE   23:55   AHMET ÖZER TAHLIYE SONRASı ILK SÖZLERIYLE GÜNDEM OLDU: “YÜREĞIMIN YARıSı HÂLÂ IÇERIDE!”   23:02   “BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ERGENEKON PAZARı’NA YERINDE ÇÖZÜM: HIJYEN VE DÜZEN ÖNCELIK”   23:01   “DR. LEVENT UYSAL’DAN TBMM’DE GÜÇLÜ MESAJ: MERSIN İŞKUR 25 BIN VATANDAŞA İŞ KAPıSı AÇTı”   21:53   “SEÇER’DEN SERT MESAJ: HALKıN İRADESI YARGı KARARıYLA GASP EDILEMEZ”   21:35   CHP’DEN İBB İDDIANAMESINE SERT TEPKI: “BU BIR MUHTıRA, İDDIANAME DEĞIL”   19:45   C130 ASKERI UÇAĞı GÜRCISTAN’DA DÜŞTÜ: TÜRKIYE YASTA   15:16   237 GÜN SONRA İBB IDDIANAMESININ HAZıR OLDUĞU AÇıKLANDı   13:34   PERIHAN KOCA: TAPETEN MENSUCAT IŞÇILERININ CANıNDAN OLMASı IÇIN BILINÇLI BIR ŞEKILDE UĞRAŞıLıYOR   13:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASININ TEMELI OLAN HALK IRADESININ BIR TESCILI OLAN SEÇILMIŞLERIN, GÖREVDEN UZAKLAŞTıRıLMALARıNı DOĞRU BULMUYORUZ"   13:26   BEYAZ SARAY’DA TRUMP – ŞARA ZIRVESI...    13:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, VELI-ÖĞRENCI-ÖĞRETMEN İLIŞKISINI GÜÇLENDIRIYOR   20:18   VAHAP SEÇER BAŞKANLıĞıNDA MESKİ GENEL KURULU: 8 MADDELIK GÜNDEM KOMISYONA HAVALE EDILDI  
 
     
   

MESKİ’nin Atıksu Arıtma Tesislerinde Arıtılan Sular 7/24 İzleniyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, “Sürekli Atıksu İzleme Sistemi (SAİS)” bulunan atıksu arıtma tesislerinin sayısını 11’e çıkardı. Bu sayede tesislerde arıtılan su deşarj parametreleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından online olarak 7/24 izleniyor.

 

Tarih : 18 Ocak 2022 Salı 22:10   Okunma : 1312

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, “Sürekli Atıksu İzleme Sistemi (SAİS)” bulunan atıksu arıtma tesislerinin sayısını 11’e çıkardı. Bu sayede tesislerde arıtılan su deşarj parametreleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından online olarak 7/24 izleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan 2012/24 sayılı genelgeye göre, debisi 10 bin metreküp/gün ve üzerinde olan atıksu arıtma tesislerinin çıkışlarına gerçek zamanlı uzaktan atıksu izleme istasyonları kurulması zorunlu bulunuyordu. 16 Temmuz 2019 tarih ve 30833 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Sürekli Atıksu İzleme Sistemi (SAİS) Tebliği ile bu debi limiti 5 bin metreküp/gün’e düşürüldü.

MESKİ Genel Müdürlüğü, mevcutta 5 adet olan “Sürekli Atıksu İzleme Sistemi” sayısını; bu yeni tebliğ uyarınca “Sürekli Atıksu İzleme Sistemleri Temini ve Bakımlarının Yaptırılması İşi” kapsamında 3 milyon 69 bin lira tutarındaki yatırımla 6 adet daha artırarak toplam 11’e çıkardı.

MESKİ ATIKSU ARITMA TESİSLERİ SAYESİNDE VATANDAŞLAR GÜVENLE DENİZE GİRİYOR

Mersin genelinde MESKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak farklı noktalarda faaliyet gösteren atıksu arıtma tesisleri ile gerek direkt gerekse dolaylı yollarla toplanan atıksular arıtılmaya devam ediyor. Vatandaşların her noktadan gönül rahatlığı ile denize girebilmesi için çalışmalarına aralıksız devam eden MESKİ, tesislerden deşarj edilen çıkış sularını hem tesis bünyesindeki atıksu analiz laboratuvarında hem de Akredite Merkez Su Analiz Laboratuvarında analiz ediyor. Kurulan bu sistemler ile arıtılmış su deşarj parametreleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından SAİS üzerinden online olarak 7/24 sürekli izleniyor.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN GÜLTAK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA