16 Mayıs 2025 Cuma

18:17   ESILA ÖZGÜRLÜĞÜNE, FOTOĞRAF MAKINESINE KAVUŞTU   15:44   ÖZGÜR ÖZEL: "DEVLET BEY GEÇMIŞTE OLDUĞU GIBI `SUÇLU YOKSA BERAAT ETSIN` DIYORSA O BERAATIN ZAMANı GELDI"   14:25   CHP`LI ÖZTÜRKMEN: "PKK, BINLERCE INSANıN CANıNA MÂL OLAN KANLı TERÖR TARIHININ FATURASıNı TÜRKIYE CUMHURIYETI`NIN KURULUŞ FELSEFESINE KESMEYE KALKıYOR"   14:01   ESILA AYıK IÇIN TAHLIYE KARARı... CHP`LI BAŞARıR: "SIYASI SAIKLERLE GENÇLERIMIZIN EĞITIM HAKLARıNı GASP EDEN, GELECEKLERINI KARARTMAYA ÇALıŞAN BU ZIHNIYETLE SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞIZ"   12:24   EKREM İMAMOĞLU: "SEVGILI GENÇLER ŞUNU BILIN KI HEP YANıNıZDAYıM. AZ KALDı, GIDIYORLAR, BU ONLARıN SON ŞıMARıKLıKLARı"   11:58   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN BELEDIYELERE ``YENI STATÜ`` AÇıKLAMASı... CHP`LI TORUN: "BU, HALKıN IRADESINI HIÇE SAYAN ANTIDEMOKRATIK BIR GIRIŞIMDIR``   11:27   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NIN ENGELSIZ KENT PROJESI`NE TÜBİTAK`TAN HIBE DESTEĞI   11:19   CHP`LI TANAL`DAN 15 MAYıS DÜNYA İKLIM GÜNÜ AÇıKLAMASı: “KANAL İSTANBUL`DA ıSRAR, ÖLÜM DEMEKTIR”   11:14   BAKAN TUNÇ: "YURT DıŞı SEÇMEN KÜTÜĞÜNE KAYıTLı VATANDAŞLARıN ELEKTRONIK ORTAMDA OY VERMESINE ILIŞKIN ÇALıŞMALAR DEVAM ETMEKTEDIR"   11:09   ABD BAŞKANı TRUMP: “UYGUN OLURSA YARıN TÜRKIYE`YE GIDERIM”   10:19   KIRAZ ÜRETICISI CHP`LI BAŞEVIRGEN`E DERT YANDı: "BIR AĞAÇTAN 25-30 KILO ÜRÜN ALıNıYORDU, ŞIMDI 1 KILO BILE YOK"   09:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN ÖZEL BIREYLER IÇIN NOSTALJIK PARTI   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, IKLIM DEĞIŞIKLIĞINE KARŞı SÜRDÜRÜLEBILIRLIK YOLUNDA ILERLIYOR   22:55   GALATASARAY, TRABZSONSPOR`U 3-0 YENEREK TÜRKIYE KUPASı`Nı 19. KEZ KAZANDı   22:32   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BOĞAZIÇI`NI PROVOKE EDEN SIZSINIZ"   22:24   ODTÜ`LÜ ÖĞRENCILERDEN NUREDDIN YıLDıZ`A TEPKI, BOĞAZIÇI`LI ÖĞRENCILERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ    22:20   OTIZMLI BIREYLER IÇIN AILELER MALATYA`DA SES YÜKSELTI: SESSIZLIĞIN BEDELI HAYATTıR   21:58   BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDEKI ‘NURETTIN YıLDıZ` PROTESTOLARıNDA 6 ÖĞRENCI TUTUKLANDı   21:56   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... DILEK KAYA İMAMOĞLU, "BU GÜNLERIN BITMESI YAKıNDıR"   21:54   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÜSKÜDAR BELEDIYE BAŞKANı DEDETAŞ, "EKREM İMAMOĞLU`NUN BIR AN ÖNCE ÇıKMASıNı, ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASıNı ISTIYORUZ"  
 
     
   

CHP’li Antmen ‘Ulaştırma Bakanlığının Kar Küreme Araçları Nerede


Kar yağışı sonrası İstanbul-Ankara otoyolu başta olmak üzere Mersin-Ankara ve Adana-Gaziantep otoyollarında yollar kapandı ve vatandaş mahsur kaldı. Belediyelerin kendi yetki ve sorumluluk alanlarındaki yolları temizledikleri izlenirken Ulaştırma Bakanlığı ve ilgili kurumların araçlarının yeterli sayıda olmadığı ve şehirlerarası yollara zamanında müdahale etmediği kamuoyunda tartışılmaya başlandı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyu Meclise taşıdı.

 

Tarih : 26 Ocak 2022 Çarşamba 02:09   Okunma : 838

Kar yağışı sonrası İstanbul-Ankara otoyolu başta olmak üzere Mersin-Ankara ve Adana-Gaziantep otoyollarında yollar kapandı ve vatandaş mahsur kaldı. Belediyelerin kendi yetki ve sorumluluk alanlarındaki yolları temizledikleri izlenirken Ulaştırma Bakanlığı ve ilgili kurumların araçlarının yeterli sayıda olmadığı ve şehirlerarası yollara zamanında müdahale etmediği kamuoyunda tartışılmaya başlandı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyu Meclise taşıdı.

Antmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması için verdiği soru önergesinde 19 Ocak 2022’de Adana-Gaziantep Karayolunda kar yağışı nedeniyle binlerce vatandaşın yolda mahsur kaldığını belirterek “Birçok araçta da akaryakıt bitmesi nedeniyle bazı vatandaşlar donma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır. Yine aynı gün vatandaşlar gıda ve ilaçlara ulaşamamıştır. Bakanlığınıza ait kaç tane kar küreme, yol açma ve tuzlama aracı bulunmaktadır? Bunlar nerededir? Bunlardan kaçı bahsi geçen tarihler arasındaki kar yağışına müdahalede bulunmuştur?” diye sordu.

 Bu yaşananlardan 5 gün sonra 24 Ocak 2022 gecesi yine aynı şekilde Mersin-Adana-Ankara; İstanbul-Ankara otoyolunun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığının altını çizen CHP’li Vekil “Vatandaşlar yolda mahsur kaldı. Aynı gün karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ‘İstanbul Ankara TEM ve Devlet Yolu, Gerede Düzce arası kesim yoğun kar yağışı nedeniyle, güvenli trafik akışı sağlanana kadar, tüm araç geçişlerine kapatılmıştır’ denildi. Ayrıca, ülke genelinde birçok yol kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı, çok sayıda insan ve araç mahsur kaldı” ifadelerini kullandı.

 CHP’li Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar;

 1 Ocak 2022 tarihinden; önergenin yanıtlandığı güne kadar geçen sürede yağış, bozuk yol, çökme, afet ve teknik aksaklıklar nedeniyle kapanan karayolları neresidir? Bu karayollarının bulundukları iller hangileridir? Bahsi geçen tarihler arasında kaç araç ve insanımız yolda mahsur kalmıştır? Yolda kalan araçların kaçı ticari araçtır?

Önergede belirtilen tarih aralığında yolda kalan araçlar ne zaman ve ne şekillerde kurtarılmıştır? Bakanlığınıza, valiliklere, AFAD’a ve ilgili kurumlara gelen yardım ve kurtarılma talebi kaçtır?

 Bakanlığınıza ait kaç tane kar küreme, yol açma ve tuzlama aracı bulunmaktadır? Bunlar nerededir? Bunlardan kaçı bahsi geçen tarihler arasındaki kar yağışına müdahalede bulunmuştur? Müdahalede bulunan araçlar hangi ilde ne zaman harekete geçmiştir?

 Bakanlığınız bünyesinde çalışan kar küreme, yol açma ve tuzlama aracı operatörü sayısı kaçtır? Bunlar hangi illerdedir?

 Ocak 2020 ila önergenin yanıtlandığı tarihe kadar geçen sürede bakanlık olarak karayolları ve otoyollarda yaşanabilecek afet, yağış ve engelleyici olaylara karşı çalışacak kaç firma ile anlaşılmıştır? Bunlara ne kadar ödenmiştir? Bunların kaçı yaşanan kar yağışları ve afetlere müdahale etmiştir? Bahsi geçen şirketlerle ihale ne şekilde yapılmıştır ve bu firmalar hangileridir?

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, MİLLETVEKİLİ, ALPAY ANTMEN, ULAŞTIRMA BAKANLIĞI, KAR KÜREME, ARAÇLARI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA