18 Ocak 2026 Pazar

13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA  
 
     
   

Toroslar’ın Zirvesinde ’2. Kar Festivali’ Heyecanı ’Bu Hafta Sonu Herkes Arslanköy’de Buluşuyor’


Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın Mersin’de kış turizmini canlandırmayı hedeflediği projelerinden biri olan Mersin’in Kar Festivali Toroslar KarFest, geri dönüyor. Heyecanla beklenen ve hava şartları nedeniyle ertelenen Toroslar 2. Kar Festivali, bu hafta sonu 12-13 Şubat tarihlerinde Arslanköy yaylasında yapılıyor.

 

Tarih : 10 Şubat 2022 Perşembe 21:08   Okunma : 707

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın Mersin’de kış turizmini canlandırmayı hedeflediği projelerinden biri olan Mersin’in Kar Festivali Toroslar KarFest, geri dönüyor.

Heyecanla beklenen ve hava şartları nedeniyle ertelenen Toroslar 2. Kar Festivali, bu hafta sonu 12-13 Şubat tarihlerinde Arslanköy yaylasında yapılıyor.

Toroslar Belediyesi'nin, kentte bir ilki gerçekleştirdiği Kar Festivali'nde bu yıl da kış sporlarıyla ve birbirinden eğlenceli aktivitelerle 7’den 70’e herkes karın tadını doyasıya çıkaracak.

Başkan Yılmaz, tüm vatandaşları festivalin coşkusuna katılmaya davet ederek; “Toroslarımızın yaylaları; doğal yapının bozulmadığı, yöresel kültürün yaşanmaya devam ettiği ve tertemiz havasıyla adeta göz kamaştırıyor. Kış mevsiminde de beyaza bürünen bu doğal güzelliği herkesin görmesini ve tanımasını istiyoruz. Toroslar’da kış da güzel sloganıyla yola çıkarak bu festival ile kış turizminde bir çığır açtık. Güzel kentimiz Mersin’i bütün yönleriyle, uluslararası ölçekte bir marka yapmanın amacındayız” dedi.

“Konserler ve Dans Gösterileri Eşliğinde Yamaç Paraşütü, Snowboard ve Kızakla Kayma Keyfi Yaşanacak”

İlk yılında Mersin ve çevre ilçelerinin yanı sıra Adana, Hatay ve Kayseri illerinden yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen festival, ikinci yılında da büyük bir coşkuya sahne olacak.

12 Şubat Cumartesi ve 13 Şubat Pazar günü olmak üzere iki gün sürecek festivalde, Toroslar’ın kartpostallık manzarası eşliğinde yamaç paraşütü, snowboard ve kızakla kaymanın keyfi yaşanacak.

Festivale katılanlar, kış sporlarının yanı sıra gün boyu DJ performansı, voleybol ve halat çekme etkinliği, Kardan Adam Yarışması, dans,  zumba, step aerobik gösterileri ile hafta sonunu dolu dolu geçirecek. Bölge esnafı da açılacak stantlarda birbirinden lezzetli yöresel ürünlerinin satışını yapma imkânı bulacak.

Festival; sanatçılar Yörükoğlu Selim, Caner Erdoğan ve Burhan Ateş konserleriyle taçlanacak.

“ÜCRETSİZ SERVİS KALKACAK”

Toroslar Belediyesi, 12-13 Şubat tarihlerinde gerçekleştireceği festival gününün sabahı saat 09.30’da vatandaşları; kentin dört ayrı noktasından servislerle ücretsiz olarak festival alanına ulaştıracak.

Toroslar 2. Kar Festivali Servis Güzergâhları; Atatürk Evi önü,  Ayışığı Düğün Salonu önü, Çukurova Mahallesi Arslanköylüler Kahvehanesi önü, Eski Mezitli Belediyesi önü, Forum AVM, Sayapark AVM, Güneykent Merkez Cami önü, Şamut Petrol önü, Yunus Emre Kültür Merkezi, Toroslar Belediyesi ana bina önü, Toroslar Kaymakamlığı önü, Turgut Türkalp Mahalle Muhtarlığı önü.

BAŞKAN YILMAZ; “KAR FESTİVALİMİZE BEKLİYORUZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Başkan Yılmaz, Kar Festivali'ni geleneksel hale getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek; “Festivalimizi bu hafta sonu 12 Şubat Cumartesi ve 13 Şubat Pazar günü yapacağız. Tüm halkımızı Arslanköy’e bekliyoruz. 7'den 70'e herkes, festivalimizde hem karın, hem de birbirinden renkli etkinliklerle Toroslarımızın eşsiz güzelliğinin tadını çıkaracak" şeklinde konuştu.

Toroslar 2. Kar Festivali Programı ise şöyle;

12 Şubat 2022 Cumartesi

Saat 11.00 Açılış

Saat 11.30 DJ Performans

Saat 12.00 Yamaç Paraşütü- Voleybol- Zumba

Saat 12.30 Halat Çekme

Saat 13.00 Yörükoğlu Selim Konseri

Saat 14.30 Kardan Adam Yarışması

Saat 16.00 Kapanış

13 Şubat 2022 Pazar

Saat 11.00 DJ Performans

Saat 11.30 Dans Gösterisi-Zumba

Saat 12.00 Step Aerobik Gösterisi

Saat 12.30 Yamaç Paraşütü-Halat Çekme

Saat 13.00 Kardan Adam Yarışması

Saat 13.30 Caner Erdoğan Konseri

Saat 14.30 Burhan Ateş Konseri

Saat 16.00 Kapanış

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TOROSLAR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, YILMAZ, 2.KAR FESTİVALİ, ARSLANKÖY, KARFEST

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA