1 Mayıs 2026 Cuma

09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”  
 
     
   

ASHİB, BAE’deki Türk Milli Günü’nde ihracat Köprülerini Güçlendirdi


Akdeniz Su Ürünleri ve İhracatçıları Birliği (ASHİB), Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) gerçekleştirilen ‘Türk Milli Günü’ etkinlikleri kapsamında Dubai’ye çıkarma yaptı. Dubai Expo 2020 bünyesinde 13-17 Şubat tarihleri arasında düzenlenen uluslararası gıda fuarı Dubai Gulfood 2022 ile eş zamanlı gerçekleştirilenSektörel Ticaret Heyeti’ne katılan ASHİB üyesi 18 firmanın temsilcileri,61 ithalatçı şirketin yöneticileriyle 200’e yakın görüşme gerçekleştirerek yeni ticaret köprüleri kurdu.

 

Tarih : 17 Şubat 2022 Perşembe 23:30   Okunma : 1536

Akdeniz Su Ürünleri ve İhracatçıları Birliği (ASHİB), Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) gerçekleştirilen ‘Türk Milli Günü’ etkinlikleri kapsamında Dubai’ye çıkarma yaptı. Dubai Expo 2020 bünyesinde 13-17 Şubat tarihleri arasında düzenlenen uluslararası gıda fuarı Dubai Gulfood 2022 ile eş zamanlı gerçekleştirilenSektörel Ticaret Heyeti’ne katılan ASHİB üyesi 18 firmanın temsilcileri,61 ithalatçı şirketin yöneticileriyle 200’e yakın görüşme gerçekleştirerek yeni ticaret köprüleri kurdu.
ASHİB Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz’ın kafile başkanlığında düzenlenen ASHİB Dubai Ticaret Heyeti etkinliğine AKİB Genel Sekreteri Mehmet Ali Erkan ile ASHİB’e üye gıda ihracatçısı firmaların temsilcileri katıldı. Yıllık 5,51 milyar dolar düzeyinde gıda ithalatı gerçekleştiren, tarımsal ürün ve hayvansal gıdada 3,39 milyar dolarlık, işlenmiş tarım ürünlerinde 2,12 milyar dolarlık pazara sahip Birleşik Arap Emirlikleri’nde ve Körfez bölgesinde su ürünleri ve hayvansal mamuller sektöründe faaliyet gösteren ihracatçıların rekabetçiliğini artırmak amacıyla düzenlenen ASHİB Ticaret Heyeti’nde su ürünlerinden kanatlı eti ve yumurtaya, baldan süt ürünlerine, kırmızı et ürünlerinden sakatatlara kadar geniş yelpazede hayvansal gıdalar vitrine taşındı.

‘Birleşik Arap Emirlikleri, Orta Doğu pazarında stratejik konumda bulunuyor’
Türk Milli Günü paralelinde gerçekleştirdikleri Dubai Ticaret Heyeti etkinliğini değerlendiren ASHİB Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz, 9,7 milyon nüfuslu Birleşik Arap Emirlikleri’nin Orta Doğu pazarında stratejik bir konumda yer aldığını belirtip, bu ülkenin Kuveyt, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Umman başta olmak üzere Körfez bölgesinde ihracat hacmini artırmak için cazip fırsatlar sunduğunu söyledi. Birleşik Arap Emirlikleri’nin Büyük Arap Serbest Ticaret Anlaşması sayesinde Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn, Katar, Umman, Ürdün, Mısır, Lübnan, Fas, Tunus, Filistin, Suriye, Libya ve Yemen’e serbest ticaret erişimine sahip olduğunu kaydeden Ali Can Yamanyılmaz, 2021 yılında Birleşik Arap Emirliklerine yönelik gıda ihracatının 554 milyon dolar değere ulaştığını, bu rakamları çok daha yukarılara taşımayı hedeflediklerini belirtti.

‘Türk gıda sektörünü en iyi şekilde temsil ettik’
Ali Can Yamanyılmaz, “Dubai Ticaret Heyetimize Türkiye’deki 9 şehirden 12 alt sektörde faaliyet gösteren 18 firma katılım sağladı. Türk gıda ihracatçıları, B2B organizasyonumuzda 61 ithalatçı firmanın yöneticileriyle 200’e yakın görüşme gerçekleştirdi. Birleşik Arap Emirlikleri’nin yanı sıra Arabistan Yarımadası’daki ülkelerde ithalat yapan şirketlerin temsilcileriyle de yaptığımız görüşmeler çok verimli geçti. B2B organizasyonunun yanı sıra küresel ticarette en önemli gıda fuarları arasında yer alan Dubai Gulfood 2022’de de ASHİB olarak açtığımız stant ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti. Künefe tatlısı ve peynir çeşitleri ikram ettiğimiz standımızda Türk gıda sektörünü en iyi şekilde temsil ettik. Standımızı ziyaret ederek bizlere güç veren Ticaret Bakan Yardımcımız Rıza Tuna Turagay, İhracat Genel Müdürümüz Volkan Ağar, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)Başkan Vekilimiz Zeki Kıvanç ve TİM Yönetim Kurulu Üyelerimize şükranlarımızı sunuyorum. Ayrıca genel gıda ithalatçısı iki firma ile kanatlı eti ve kırmızı et ürünlerinin de satışının yapıldığı balık halinde yaptığımız ziyarette, heyetimizdeki ihracatçılarımız talep gören ürünler ve güncel fiyatlar hakkında bilgi alarak, gözlem yaptı.” dedi.

‘Gulfood Fuarı küresel gıda sektörü için çok önemli’
Dubai Gulfood Fuarı’nın küresel gıda sektörü için büyük önem taşıdığını, stant açmanın prestij açısından kazanım sağladığını vurgulayan Yamanyılmaz, “Orta Doğu pazarında Arabistan Yarımadası'ndaki ülkeler, Doğu Afrika, Asya’nın batısı ve güneyi için önemli bir kavşakolan Birleşik Arap Emirlikleri’nin ithal ettiği hayvansal gıdaların başında kümes hayvanlarının etleri, peynir, kabuklu deniz ürünleri geliyor. Bu ülkenin hayvansal gıda ithalatında diğer önemli kalemleri taze soğutulmuş balıklar, yumurta, konserve balık, konserve et ve balık filetoları oluşturuyor. Birleşik Arap Emirlikleri pazarında Türkiye olarak taze veya soğutulmuş balıklar, peynir, yumurta, konserve ve sosis ürünlerinde varlık gösteriyoruz. Dubai Gulfood Fuarı’nda Türk gıda sektörünü temsil ettiğimiz için gururluyuz.Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki hayvansal gıda pazarından daha fazla pay almasını hedefliyoruz.” diye konuştu.  

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ASHİBİBAE, TÜRK MİLLİ GÜNÜ, DUBAİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA