28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

ASHİB, Sürdürülebilir Tarım Mutfakta Başlar Projesiyle Dubai’de İz Bıraktı


Akdeniz Su Ürünleri ve İhracatçıları Birliği (ASHİB), Birleşik Arap Emirlikleri’nde dünyanın en büyük ticaret ve kültür buluşmalarından birine ev sahipliği yapan Dubai Expo 2020’de‘Sürdürülebilir Tarım Mutfakta Başlar’ sloganıyla Türk gıda ürünlerini tanıttı. 192 ülkenin katılımıyla düzenlenen dev organizasyonda ‘Türk Milli Günü’ kutlamaları kapsamında yürütülen projede Ünlü Mutfak Şefi Arda Türkmen, sürdürülebilirlik ve sıfır atık kavramlarını destekleyecek şekilde geri dönüşüme uygun malzemeler kullanarak yemekler hazırladı.

 

Tarih : 22 Şubat 2022 Salı 22:20   Okunma : 666

Akdeniz Su Ürünleri ve İhracatçıları Birliği (ASHİB), Birleşik Arap Emirlikleri’nde dünyanın en büyük ticaret ve kültür buluşmalarından birine ev sahipliği yapan Dubai Expo 2020’de‘Sürdürülebilir Tarım Mutfakta Başlar’ sloganıyla Türk gıda ürünlerini  tanıttı. 192 ülkenin katılımıyla düzenlenen dev organizasyonda ‘Türk Milli Günü’ kutlamaları kapsamında yürütülen projede Ünlü Mutfak Şefi Arda Türkmen, sürdürülebilirlik ve sıfır atık kavramlarını destekleyecek şekilde geri dönüşüme uygun malzemeler kullanarak yemekler hazırladı.
İsrafı önleyen tariflerle güvenli ve lezzetli Türk gıda ürünleri tanıtıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşik Arap Emirlikleri’ni resmi ziyareti sonrasında Dubai Expo ziyaretçilerinin dikkatini Türkiye standına çekmek amacıyla, ASHİB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz’ınev sahipliğinde, Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay’ın katılımıyla düzenlenen Sürdürülebilir Tarım Mutfakta Başlar Tanıtım Etkinliği,güvenli ve lezzetli Türk gıda ürünlerini ön plana çıkardı.

Birleşik Arap Emirlikleri medyasının büyük ilgi gösterdiği etkinlikte Ünlü Mutfak Şefi Arda Türkmen, sürdürülebilirlik ve sıfır atık temasına uygun şekilde yemekler hazırlarken Türk mutfağının zenginliğini ve Türk gıda ürünlerinin mükemmel özelliklerini anlattı. Katılımcılara interaktif deneyim sunan etkinlikte, yemeklerde kullandığı malzemelerin atıklarıyla neler yapılabileceğini gösteren Mutfak Şefi Arda Türkmen, israfı önleyen tariflerle hazırladığı Türk yemeklerini davetlilere ve fuar ziyaretçilerine ikram etti.

‘Türk mutfağını tanıtırken gıda ürünlerimizi vitrine taşıdık’ 

 ASHİB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz, Dubai Expo Türk Milli Günü’nde su ürünlerinden kanatlı eti ve yumurtaya, baldan süt ürünlerine, kırmızı et ürünlerinden sakatatlar başta olmak üzere Türk gıda ürünlerini vitrine taşıdıklarını belirtti. 9,7 milyon nüfuslu Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki yıllık gıda ithalatının 5,51 milyar dolar düzeyinde olduğunu kaydeden Ali Can Yamanyılmaz, bu ülkede ihracat köprülerini güçlendirmeyi amaçlarken, Dubai üzerinden Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn, Katar, Umman, Ürdün, Mısır, Lübnan, Fas, Tunus, Filistin, Suriye, Libya ve Yemen pazarlarında da fırsatları değerlendirme arayışında olduklarını belirtti. 

‘Türk gıda ürünlerini sürdürülebilir tarım konseptiyle bütünleştirip farkındalığı artırdık’

Ali Can Yamanyılmaz, “Dubai’de gerçekleştirilen Türk Milli Günü’nde hayata geçirdiğimiz Sürdürülebilir Tarım Mutfakta Başlar Projesi ile Türkiye’yi ve Türk gıda ürünlerini ön plana çıkarmayı amaçladık. Etkinliğimizin sadece fuar alanında değil, aynı zamanda entegre bir iletişimle hem Körfez medyasında hem de sosyal medyada duyurulmasını sağladık. Türkiye’yi ve Türk gıda ürünlerini sürdürülebilir tarım konseptiyle bir araya getirerek farkındalık yaratacak bir etkinliğe imza attık. Türk Milli Günü’nde sürdürülebilir ve sıfır atık kavramlarını destekleyen bu projemizin Türk gıda ürünlerinin tanıtımına doğrudan katkıda bulunacağına ve yakın vadede ihracat hacminde önemli artışlar sağlayacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ASHİB, SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM, BİRLEŞİK, ARAP, EMİRLİKLERİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA