5 Mayıs 2024 Pazar

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

Aytuğ Atıcı’dan Kaçak Kazılarla İlgili Değerlendirme


CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, son günlerde Tarsus’ta yapılan kaçak kazılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

Tarih : 20 Ocak 2018 Cumartesi 17:42   Okunma : 1628

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, AKP Hükümetinin devletin tüm imkanları ile bir senedir arayıp hiçbir şey bulamadığını iddia ettiği yerde, kaçakçıların üç beş gün içinde tarihi eserler bulduğuna dikkat çekti.

Tarsus’ta tek katlı bir evin bahçesinde yapılan kaçak kazıda 4 metre derinliğinde, 3 metre çapında çukur kazıldığının tespit edildiğini belirten CHP Milletvekili Atıcı, “Basına da yansıyan bilgilere göre, çukur zeminde, üzerinde balık ve kuş figürleri bulunan 5 metrekare genişliğinde mozaik ile 80 santimetre çapında kalp şeklinde ve lahit olduğu değerlendirilen sütun taşı bulunmuş. Bu lahdin M.S. 2’nci Yüzyıl’dan kalma olduğu da değerlendiriliyor” ifadelerinde bulundu.

Tarsus’ta kamuoyunun da yakından takip ettiği gizemli kazıyı anımsatan Atıcı “Bu kazıyı aylarca takip ettik. Ben bizzat, altı defa girmeye çalıştım. Her seferinde uzun namlulu silahlar taşıyan özel harekat görevlileri tarafından engellendim. Kazıyla ilgili her türlü iddia ortaya atıldı. Vatikan’ın taraf olduğundan, İncil arandığına kadar iddialar günlerce tartışıldı. Tüm bu girişimlerimize karşılık, resmi makamlar bize sadece ‘kiremit ve küp parçaları’ bulunduğunu söyledi. Şimdi, yine Tarsus’ta, kaçakçılar kısıtlı imkanları ile 4 metre kazı yaparak yüzyıllarca öncesine ait lahit buluyor. Ama devletin tüm donanım ve yetkileri ile metrelerce derinlikte gerçekleştirilen kazıda bir iki kiremit parçası dışında hiçbir şey bulunmadığına inanmamızı istiyorlar. Yani, kaçakçıların bulduğunu AKP Hükümeti bulamıyor mu, yoksa hükümet bulduğunu halktan gizlemeyi mi tercih ediyor? Bu konudaki takdiri halkımıza bırakıyorum.” açıklamasında bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  chp, aytuğ atıcı, tarsus, kazı çalışması

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA