5 Mayıs 2024 Pazar

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

PAZARA GİDEN NİĞDELİ VATANDAŞ: "1 KİLOGRAM OT ALAMIYORUZ, YARIM KİLO ALACAĞIZ"


Gıdada artan fiyatlara vatandaş da pazarcı da tepki gösterdi. Son zamanlarda artan maliyet sonrası Niğde`de pazarcılık yapan esnaf, vatandaşın fiyatlardan memnun olmadığını ve meyve almanın artık lüks olduğunu söyledi. Bir vatandaş ise, "1 kilogram ot alamıyoruz, yarım kilo alacağız" dedi.

 

Tarih : 16 Mart 2022 Çarşamba 23:47   Okunma : 409

ENES CAN ÖZMEN

Gıdada artan fiyatlara vatandaş da pazarcı da tepki gösterdi. Son zamanlarda artan maliyet sonrası Niğde`de pazarcılık yapan esnaf, vatandaşın fiyatlardan memnun olmadığını ve meyve almanın artık lüks olduğunu söyledi. Bir vatandaş ise, "1 kilogram ot alamıyoruz, yarım kilo alacağız" dedi.

Niğde`de pazarcılık yapan esnaf hem artan maliyetlere hem de yakıt fiyatlarına tepki gösterdi. Alışveriş yapmak için pazara gelen vatandaşlar ise temel ihtiyaçları karşılamanın bile zor olduğunu söyledi.

"VATANDAŞ NASIL TEPKİ GÖSTERMESİN"

Niğde`de pazarcılık yapan esnaf, şöyle konuştu:

"Eskiden 300 TL`ye gidilen Adana`ya şimdi 1100 TL yakıyor. 1 kg poşet 35 TL, işin işinden çık. İşsizlik çok iş yok, geçim zor. Elektriğe zam, gaza zam, mazota zam, ekmeğe zam. Gerçek bunlar hayatın gerçekleri bunlar geçen sene 4 TL aldığı soğanı bu sene 10 TL`ye alıyor. Vatandaş nasıl tepki göstermesin. Pırasa geçen sene 5 TL`ydi bu sene 10 TL. Domates geçen sene 2.5 TL`ydi bu sene 10 TL.”

"ARTIK MEYVE LÜKS OLDU"

Bir başka pazarcı esnafı da şunları söyledi:

"Esnaf olarak gerçekten zor durumdayız. Yakıt çok yüksek, hammadde poşetimiz çok pahalı. Çok yüksek yani gelir gideri karşılamıyor, Allah yardımcımız olsun. Vatandaş fiyatlardan hiç memnun değil, meyve lükse girdi artık. Portakal, mandalina, muz lüks İnsanlar çıkıyor ana ihtiyaçlarını, temel ihtiyaçlarını alıyor gidiyor, başka bir şey yapamıyor.”

"1 KG OT ALAMIYORUZ YARIM KİLO ALACAĞIZ"

Pazara çıkan bir vatandaş da "1 kilogram ot alamıyoruz yarım kilo alacağım. Meyve sebze alamıyoruz. 100 TL bozdurdum, 100 TL`den ne kaldıysa bir şeyler almaya çalışacağım" diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA