30 Nisan 2026 Perşembe

09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”  
 
     
   

İDRİS ŞAHİN: KENDİ KAZDIKLARI KUYUYA KENDİLERİ DÜŞECEK


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Sözcüsü İdris Şahin, AKP ve MHP`nin seçim mevzuatında değişiklik öngören kanun teklifine ilişkin, “İktidar partileri inişte, muhalefet partileri çıkışta. Dolayısıyla bu masa başında yapılan mühendislik faaliyetlerinin hiçbiri sandıkta karşılığını bulmayacak. Onlar, kendi kazdıkları kuyuya kendileri düşecek” dedi.

 

Tarih : 27 Mart 2022 Pazar 15:42   Okunma : 634

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Sözcüsü İdris Şahin, AKP ve MHP`nin seçim mevzuatında değişiklik öngören kanun teklifine ilişkin, “İktidar partileri inişte, muhalefet partileri çıkışta. Dolayısıyla bu masa başında yapılan mühendislik faaliyetlerinin hiçbiri sandıkta karşılığını bulmayacak. Onlar, kendi kazdıkları kuyuya kendileri düşecek” dedi.

İdris Şahin, KRT TV`de dün yayınlanan Haftanın Panoraması programında Semra Topçu`nun sorularını yanıtladı. İdris Şahin, AKP ve MHP tarafından hazırlanan ve seçim mevzuatında değişiklik öngören kanun teklifine ilişkin özetle şunları söyledi:

“KENDİ KAZDIKLARI KUYUYA KENDİLERİ DÜŞECEK: İktidar partileri, 2018`de yaptıkları düzenlemeye göre hem cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamayacaklarını hem de parlamentoda gerekli çoğunluğu elde edemeyeceklerini anladıkları için bu düzenlemeyi yapıyorlar. Ancak şunun farkında değiller. 2018`deki göstergelerin hiçbiri bugün itibariyle sahada yok. İktidar partileri inişte, muhalefet partileri çıkışta. Dolayısıyla bu masa başında yapılan mühendislik faaliyetlerinin hiçbiri sandıkta karşılığını bulmayacak. Onlar, kendi kazdıkları kuyuya kendileri düşecek.

SADECE SANDIK KURULLARI İLE ALAKALI EĞER BİR DÜZENLEME OLURSA O DA HDP`Yİ DOĞRUDAN İLGİLENDİRİYOR: Bu hareket, yeni kurulan partilerin önünü kesmek için yapılmış bir düzenleme. Evveliyatında seçimlere girmiş olan ana muhalefet partisinin ve yahut da İYİ Parti`yi doğrudan mağdur edebilecek bir düzenlemeden burada bahsetmek mümkün değil. Sadece sandık kurulları ile alakalı eğer bir düzenleme olursa o da HDP`yi doğrudan ilgilendiriyor. Çünkü son seçimde en yüksek oyu almış beş siyasi parti sandık kurullarına temsilci gönderebiliyor. HDP kapatılırsa bu takdirde o sandık kurullarına üye veremeyecek. Orada bir mühendislik faaliyeti düşünebilirler; Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nde. Ona dair de önlemini herkes alacaktır. Bizim burada HDP adına filan konuşacak bir pozisyonumuz söz konusu değil. Ama biz, demokrasi adına böyle bir yanlışlığa asla meydan vermeyeceğimizi, dolayısıyla seçimlerin ruhuna aykırı kim bir davranış sergilerse karşısında duracağımızı özellikle ifade etmek isterim.

ALTILI MASADAN ÇIKACAK KARARA GÖRE YOL YÜRÜMEKLE YÜKÜMLÜ OLDUĞUMUZU BİLEREK OTURDUK: DEVA Partisi açısından bu yapılan düzenleme, safları daha da sıklaştırmamız gerektiğini bize hissettirdi. Bizim açımızdan şunu özellikle ifade edeyim; biz, o masaya oturmadan önce kendi içimizde çok derin tartışmalar yaptık. Oturalım mı, oturmayalım mı? Ama oturduktan sonra artık kendi irademizle bundan sonraki süreci yürütemeyiz. Bir kolektif akılla, oradaki altılı masadan çıkacak karara göre yol yürümekle yükümlü olduğumuzu bilerek oturduk. Şu an o sinerjiyle hareket ediyoruz. Bu yasa teklifi ile kazdıkları kuyuya önce Milliyetçi Hareket Partisi, arkasından da iktidar partisi AK Parti düşecek.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA