2 Mayıs 2026 Cumartesi

14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!  
 
     
   

SMA HASTASI ELİZ LİNA`NIN ANNESİ: “KIYAMADIĞIMIZ KIZIMIZIN ÖLMESİNİ İSTEMİYORUZ”


Malatya`da 6,5 aylıkken SMA Tip 1 hastalığı teşhisi konulan 8 aylık Eliz Lina, gen tedavisine ulaşabilmek için hayırseverlerden uzanacak yardım elini bekliyor. Anne Gizem Polat, "Biz, kızımızın baktığımızda doyamadığımız gözlerinin solmasını istemiyoruz. Bu anlamda yeni bir kampanya başlattık. Herkesten Eliz`in elinden tutmalarını ve bırakmamalarını istiyoruz. Nefes alamadan, yatalak bir şekilde tedaviye gidip tedaviden nefes alarak dönen çok bebeğimiz var. Eliz de o bebeklerden biri olabilir. Kıyamadığımız kızımızın ölmesini istemiyoruz" dedi.

 

Tarih : 4 Nisan 2022 Pazartesi 15:48   Okunma : 751

Malatya`da 6,5 aylıkken SMA Tip 1 hastalığı teşhisi konulan 8 aylık Eliz Lina, gen tedavisine ulaşabilmek için hayırseverlerden uzanacak yardım elini bekliyor. Anne Gizem Polat, "Biz, kızımızın baktığımızda doyamadığımız gözlerinin solmasını istemiyoruz. Bu anlamda yeni bir kampanya başlattık. Herkesten Eliz`in elinden tutmalarını ve bırakmamalarını istiyoruz. Nefes alamadan, yatalak bir şekilde tedaviye gidip tedaviden nefes alarak dönen çok bebeğimiz var. Eliz de o bebeklerden biri olabilir. Kıyamadığımız kızımızın ölmesini istemiyoruz" dedi.

Dünyaya geldiğinde beslenme problemi yaşayan ve 3,5 aylıkken bronşit geçiren Eliz Lina`ya ilk başta ‘gevşek bebek` ve ‘tembel bebek sendromu` teşhisleri kondu. Ancak gerçek üç ay sonra ortaya çıktı. Turgut Özal Tıp Merkezi`nde yapılan tetkiklerin ardından Eliz Lina`nın SMA Tip 1 hastası olduğu anlaşıldı. 

‘YORGUN BEBEK` DENİLDİ 

Polat ailesi, kızlarına SMA Tip 1 hastalığı teşhisi konulmasının ardından gen tedavisinde kullanılan Zolgensma ilacına ulaşabilmek amacıyla bir kampanya başlattı. Tedavi için 28 milyon TL`ye ihtiyaç duyulurken şu ana kadar bu paranın sadece yüzde 2`si toplanabildi.

Eliz Lina`nın babası Oktay Polat, Eliz Lina`ya 6,5 aylıkken SMA Tip 1 hastalığı teşhisi konulduğunu belirterek şunları söyledi:

"Kızımız 3,5 aylıkken bronşit geçirdi. Bronşit rahatsızlığından sonra hareketlerinde yavaşlama olduğunu gördük. Doktora sorduğumuzda, bronşit hastalığından çıktığı için ‘yorgun bebek` dedi. Ama dördüncü ayında hareketleri daha da zayıfladı. Bu süreçte hızlı bir takip yaptık ve birkaç doktorla daha görüştük. ‘Gevşek bebek sendromu, tembel bebek` dediler ama hareketleri tamamen kısıtlanınca bir doktor bizi Turgut Özal Tıp Merkezi`ne sevk etti. Yapılan tetkikler sonrası Eliz`e, 6,5 aylıkken SMA Tip 1 hastalığı teşhisi konuldu. Eliz, 1,5 aydır SMA Tip 1 ile mücadele ediyor. Bu süreçte de iki ay geç kalındı."

VALİLİK ONAYLI KAMPANYA ŞU ANA KADAR YÜZDE 2`YE ULAŞABİLDİ

Valilik onaylı bir kampanya başlattıklarını belirten Polat, “Kampanya şu an yüzde 2`de. 1,5 aydır kampanyayı başlattık. Süreç biraz yavaş ilerliyor, hızlanmasını istiyoruz. SMA hastası çocukların çok fazla vakitleri yok. Kızımız şu an kafasını sabit tutamıyor, rahat oturamıyor, beslenme ve solunum problemi yaşıyoruz. Şu an herhangi bir cihaza bağlanmıyor ama ileride olmayacağı anlamına gelmiyor. Kızımız yaşasın istiyoruz, bunun içinde herkesin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

"KIZIMIZI GECELERİ BESLEYEMİYORUZ"

Anne Gizem Polat ise Eliz Lina`nın doğum sonrası beslenemediği için bir süre kuvözde kaldığını belirtti. İlk başta bebeklerinin yaşadığı rahatsızlığın SMA olduğunu düşünmediklerini ifade eden Polat, “Sürekli yutkunma problemi ve öksürüğü vardı. Anne sütünü emerken sürekli öksürmesinden dolayı sebebinin SMA hastalığı olduğunu sonradan fark ettik. Eliz, doğduğundan beri bu hastalıkla savaşıyor” diye konuştu.

Polat, Eliz Lina`nın hastalığı yenmesi için herkesin desteğine ihtiyaçlarının olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bu hastalığın seyri çok hızlı değişip ilerliyor. Biz, kızımızın baktığımızda doyamadığımız gözlerinin solmasını istemiyoruz. Bu anlamda yeni bir kampanya başlattık. Kampanyamız biterse kızımızın daha iyi olacak. Herkesten Eliz`in elinden tutmalarını ve bırakmamalarını istiyoruz. Nefes alamadan, yatalak bir şekilde tedaviye gidip tedaviden nefes alarak dönen çok bebeğimiz var. Eliz de o bebeklerden biri olabilir. Kıyamadığımız kızımızın ölmesini istemiyoruz. Bunun belirli bir yaşı ve kilosu var. Biz, kızımızı, 13,5 kiloyu geçmemesi için geceleri beslemiyoruz. Bu nedenle uyku problemi oluyor, aç uyuyamıyor. Hayırseverlerin desteğiyle bir an önce kampanyayı bitirip kızımızı tedaviye ulaştırmak istiyoruz.”

Eliz Lina`nın günlük 1,5 saat fizik tedavi gördüğünü söyleyen Polat, "Bu süreç Eliz`i çok yıpratıyor. Spinoza ilacını aldı, o da biraz yıprattı. Sürekli bir gerileme halinde, ileriye gidemiyoruz. Fizik tedavide çok yorulduğundan başını tutamıyor" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA