19 Mart 2026 Perşembe

09:01   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMı’Nı KUTLADı   22:43   MERSIN ESOB’DA KARTLAR YENIDEN KARıLıYOR: AHMET ÖZDEMIR "DEĞIŞIM ATEŞINI" YAKTı!   22:41   BAŞKAN SEÇER’DEN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   22:40   CHP’DE BAYRAMLAŞMA KARARıNDA BÜYÜK DEĞIŞIM: O PARTI LISTEDE YOK!   22:39   BAŞKAN YıLDıZ’DAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   22:35   BAŞKAN TUNCER’DEN RAMAZAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı   22:30   ÇANAKKALE RUHU MERSIN’DE DEVLEŞTI: BAŞKAN VAHAP SEÇER’DEN BAYRAM MÜJDESI GELDI!   20:25   AKDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   20:23   MERSIN’DE BAYRAM TıRAŞı BELEDIYEDEN: KAPı KAPı GEZEN BERBER KOLTUĞU KÖYLERI SEVINDIRDI!   16:27   İSRAIL, İRAN’ıN GÜNEYINDEKI ENERJI TESISLERINE SALDıRDı   16:26   MANSUR YAVAŞ, ANıTKABIR’I VE CEBECI ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI: "BU TOPRAKLARı BIZLERE VATAN KıLAN AZIZ ŞEHITLERIMIZI DUALARLA ANDıK"   16:26   ASU KAYA’DAN BAKAN TEKIN’E TEPKI: "GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’SÜZ ÇANAKKALE OLMAZ, BU ZAFERIN RUHU, ONUN ÖNDERLIĞINDE YAZıLMıŞTıR"   16:25   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN GÜRLEK’E: "MAHKEMENIN SORGULARıNA YENI BAŞLADıĞı BIR DAVAYı ’ASRıN YOLSUZLUĞU’ DIYE TANıMLıYOR. BAKANA MASUMIYET KARINESINI, HUKUKU HATıRLATıRıM"   14:32   İSRAIL, İRAN İSTIHBARAT BAKANı İSMAIL HATIB’I ÖLDÜRDÜĞÜNÜ IDDIA ETTI   14:31   ÖZGÜR ÖZEL: "BANA ATMAYA KALKTıĞı IFTIRAYA, ’BIR CEVAP VERECEK MISINIZ?’ DIYE SORANLAR IÇIN: BEN O CEVABı, BEŞ AY ÖNCE VERDIM"   14:30   18 MART ÇANAKKALE ZAFERI VE ŞEHITLERI ANMA GÜNÜ... CHP ANKARA İL ÖRGÜTÜ ATATÜRK ANıTı’NA ÇELENK BıRAKTı   14:27   "İBB DAVASı"NDA 7. GÜN... KıSıTLAMALARıN KALDıRıLMASıNı ISTEYEN İMAMOĞLU: BU ÜLKE BIR YıLDA 150 MILYAR DOLAR KAYBETTI. BU DAVA ÖYLE SıRADAN BIR DAVA DEĞIL; ÇOK BÜYÜK BIR DAVA. SORUMLULUĞUNUZ ÇOK BÜYÜK   09:15   MERSIN’DE BAYRAM TEMIZLIĞI ‘BÜYÜKŞEHIR’ GÜVENCESINDE: KAPıLAR SEVGIYE AÇıLıYOR!   01:05   MERSIN’DE SIYASET ÜSTÜ İFTAR: BAŞKAN SEÇER GÜLNAR’DAN BIRLIK MESAJı VERDI!   01:01   ATATÜRK’ÜN MERSIN’E O VASIYETINE CHP’DEN TAM BAĞLıLıK SÖZÜ: "MIRASıNıZ EMIN ELLERDE!"  
 
     
   

THODEX İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ: 21 KİŞİ HAKKINDA TOPLAM 40 BİN 564 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ


Yatırımcılarını 2 milyar dolar dolandırdığı iddia edilen kripto para borsası Thodex`e yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Anadolu Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, 21 şüpheli hakkında toplam 40 bin 564 yıla kadar hapis cezası istendi.

 

Tarih : 5 Nisan 2022 Salı 19:11   Okunma : 592

FAHRETTİN ÖZTÜRK

Yatırımcılarını 2 milyar dolar dolandırdığı iddia edilen kripto para borsası Thodex`e yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Anadolu Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, 21 şüpheli hakkında toplam 40 bin 564 yıla kadar hapis cezası istendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı`nca hazırlanan iddianamede 2 bin 27 kişi müşteki, aralarında 400 bin TL sermaye ile Thodex`i kuran ve hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan firari Mehmet Fatih Özer`in de bulunduğu 21 kişi ise şüpheli olarak yer aldı.

5 SUÇLAMA YÖNELTİLDİ

İddianamede, şüphelilere ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme`, ‘örgüte üye olma`, ‘bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık`, ‘tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı` ve ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama` suçlamaları yöneltildi.

ŞÜPHELİLERİN TOPLAM 40 BİN 564 YILA KADAR HAPİSİ İSTENDİ

Gönderildiği mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, firari Mehmet Fatih Özer`in de aralarında bulunduğu 6`sı tutuklu toplam 21 kişi hakkında 12 bin 146 yıldan 40 bin 564 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Soruşturma kapsamında 61 şüpheli hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmişti.

THODEX`İN KURUCUSU HALEN FİRARİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, yatırımcıların Thodex adlı kripto para borsasındaki hesaplarına erişemediği ve şirket sahibinin yurt dışına kaçtığı yönündeki ihbar üzerine 22 Nisan 2021`de resen soruşturma başlatılmıştı. Bu kapsamda şirket sahibi şüpheli Faruk Fatih Özer`in 20 Nisan`da yurt dışına çıktığı resmi belge ve kayıtlarla belirlenmişti. Özer`in de arasında bulunduğu 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda 81 şüpheli yakalanmış, şüphelilerden Faruk Fatih Özer`in ağabeyi Güven Özer ile kardeşi Serap Özer`in de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklanmıştı. Ayrıca şüphelilerden 38`i adli kontrol şartıyla, 37`si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Interpol tarafından 23 Nisan`da hakkında kırmızı bülten çıkarılan Thodex`in sahibi Faruk Fatih Özer`in yakalanması için çalışmalar ise hala devam ediyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA