25 Mayıs 2026 Pazartesi

10:50   CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE BÜYÜK KRIZ: "KENAN EVREN’DEN SONRA BIR İLK!" KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT SÖZLER   10:40   CHP’DE İKINCI DALGA KRIZ! KıLıÇDAROĞLU’NUN AVUKATıNDAN EMNIYETE FLAŞ DILEKÇE: ’GENEL MERKEZI BIZE TESLIM EDIN’   09:40   CHP’DE KURULTAY DEPREMI BÜYÜYOR: GENEL MERKEZ ÖNÜNDE ARBEDE! MURAT EMIR’DEN SERT TEPKI   09:30   ANKARA’DA SIYASETI SAYAN GECE! CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ’TAHLIYE’ ARBEDESI: ’MAFYA KıLıKLı İNSANLAR PARTI BASıYOR’   09:25   CHP GENEL MERKEZI’NDE ’KAYYUM’ VE TAHLIYE ABLUKASı! MILLETVEKILI DUVARLARDAN ATLAYARAK İÇERI GIRDI: ’TEK BIR SEBEBI VAR...’   05:40   ADANA’DA KORKUTAN DEPREM! AFAD SON DAKIKA OLARAK DUYURDU: ÇEVRE İLLER DE SALLANDı   23:30   TRUMP’ıN ERDOĞAN MESAJı SIYASETI HAREKETLENDIRDI! ALI MAHIR BAŞARıR’DAN SERT TEPKI: ’HANGI YÖNÜYLE YÜZYıLLARıN BEKLEDIĞI LIDER?’   22:59   CHP’DE ’KURULTAY’ DEPREMI: ÖZGÜR ÇELIK’TEN 9 TUTUKLAMA KARARıNA İLK VE SERT TEPKI! ’SIYASI TARIHTE BIR İLK.’   22:50   TRUMP’ıN TEŞEKKÜR MESAJı SIYASETI HAREKETLENDIRDI: CHP’DEN ERDOĞAN’A SERT ’MUTLAK BUTLAN’ TEPKISI!   22:30   İSTANBUL’DA ’KURULTAY’ İSYANI: ’MESELE CHP DEĞIL, SANDıĞı KAÇıRMAYA ÇALıŞıYORLAR!’   21:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TTB’YE KRITIK KABUL: ANKARA’DA DIKKAT ÇEKEN DAYANıŞMA ZIRVESI!   21:45   SIYASETTE ’KURULTAY İPTALI’ DEPREMI! TBB BAŞKANı SAĞKAN’DAN ÇOK SERT TEPKI: ’DEMOKRASININ DIBINE DINAMIT KONULUYOR’   17:53   MADEN İŞÇILERINDEN ANKARA KARARı! ’1 HAZIRAN’DA ÇOK GÜÇLÜ GELIYORUZ’   17:44   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SÜRPRIZ KABUL: KURULTAY KARARı SONRASı KRITIK GÖRÜŞME!   17:29   CHP’DE KURULTAY DEPREMI! BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN FLAŞ ’45 GÜN’ ÇıKıŞı: ÖZGÜR ÖZEL’E TAM DESTEK!   17:21   CHP’DE "BUTLAN" TÜRBÜLANSı VE KURULTAY RESTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA ŞARTLı MESAJ!   17:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA SERT REST: ’BIZI İHRAÇ ETSELER DE MÜCADELE YERI MECLIS OLUR!’   16:55   ANKARA’DA KURULTAY DEPREMI BÜYÜYOR! CHP PM ÜYESI OZAN VARAL’DAN ÇOK SERT "SIYASAL DARBE" ÇıKıŞı   16:30   MERSIN’DEN TÜRKIYE DERECESI! 8. SıNıF ÖĞRENCISININ ‘EKOFEMINIZM VE SU KRIZI’ PROJESINE BÜYÜK ÖDÜL   16:26   CHP’LI BAŞKANLARDAN ANKARA’DA KRITIK ZIRVE! AHMET AKıN’DAN ÇOK KONUŞULACAK ’KÖPRÜ’ YANıTı: ’BERABERLIKTEN GAYRı HEPSI YALAN!’  
 
     
   

DEVA PARTİLİ HATİPOĞLU`NDAN, KAMU KURUMLARINDAKİ COVİD-19 TEDBİRLERİNİN YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMASINA ELEŞTİRİ: "TÜRKİYE YİNE DENEME YANILMA YÖNTEMİYLE İLERLEYECEK"


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aysun Hatipoğlu, COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler ile ilgili genelgenin yürürlükten kaldırılması kararı ile ilgili “Anlaşıldığı kadarıyla virüs yayılım durumuna göre önlemler peyderpey alınacak. Yani Türkiye yine deneme yanılma yöntemiyle ilerleyecek” dedi.

 

Tarih : 9 Nisan 2022 Cumartesi 16:11   Okunma : 635

BURCU KAHRİMAN

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aysun Hatipoğlu, COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler ile ilgili genelgenin yürürlükten kaldırılması kararı ile ilgili “Anlaşıldığı kadarıyla virüs yayılım durumuna göre önlemler peyderpey alınacak. Yani Türkiye yine deneme yanılma yöntemiyle ilerleyecek” dedi.

“COVID-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler" konulu genelge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın imzasıyla yürürlükten kaldırıldı. DEVA Partisi Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aysun Hatipoğlu, genelgenin yürürlükten kaldırılmasını ANKA Haber Ajansı`na değerlendirdi. Hatipoğlu, şunları söyledi:

“TEDBİRİ DE ELDEN BIRAKMAMAK GEREKİYOR”

Covid-19 salgınında günlük vaka ve vefat sayılarının düşmesiyle birlikte normalleşme kararları da adım adım gelmeye devam ediyor. Resmî Gazete`nin bugünkü sayısında Sayın Cumhurbaşkanı`nın imzasıyla kamu çalışanlarına yönelik tedbirlerin kaldırıldığına dair bir genelge yayınlandı biliyorsunuz. Artık koronavirüs salgını ile mücadele Sağlık Bakanlığı ve bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda ilerleyecek. Ancak salgının yavaş yavaş şiddetini kaybettiğini görmek son derece sevindirici olmakla beraber tedbiri de elden bırakmamak gerekiyor.

“TÜRKİYE YİNE DENEME YANILMA YÖNTEMİYLE İLERLEYECEK”

Hatırlarsanız geçtiğimiz yaz aylarına girerken bunu acı bir şekilde tecrübe etmiştik. Vaka sayısının birazcık düşmesi ile aniden normalleşme kararları alınmıştı. Ve pandemi tekrar patlamıştı. Arkasından vefatlar, ekonomik kayıplar derken son derece dramatik bir tablo ortaya çıkmıştı. Plansızlığı çok acı bir şekilde yaşadık. Yüzbinlerce eve ateş düştü. Bu yeni kararla kamu kurum çalışanlarından 60 yaş üstü, hamilelik, kronik hastalık gibi hassas durumda olanların nasıl korunacağı konusu henüz net değil. Anlaşıldığı kadarıyla virüs yayılım durumuna göre önlemler peyderpey alınacak. Yani Türkiye yine deneme yanılma yöntemiyle ilerleyecek.

Biz DEVA Partisi olarak pandeminin başından beri mücadelenin yapısallaştırılmış bir şekilde bilimsel gerçeklerle ve veriye dayalı bir program ile yapılması gerektiğini söyledik.  Filyasyon, tarama ve test yönetmelerinin bölgesel hatta il bazında yapılarak veri üretilmesine bu verilerin etkin şekilde analiz edilmesini ve böylece pandemi ile mücadelenin veriye dayalı bir şekilde gerekli yerde gerekli müdahale şeklinde yapılması gerektiğini söyledik. Maalesef diğer pek çok alanda olduğu gibi Covid-19 gibi yaklaşık 100 bin kişinin canına mal olmuş bir felaket el yordamıyla, günlük, çelişkili kararlarla yönetildi bugüne kadar.”

“BUNDAN SONRASINI DOĞRU ZAMANDA, DOĞRU MÜDAHALE İLE İLERLETMEK GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Resmi istatistiklere göre pandeminin başından bu yana ülkemizde 100 bine yakın kişi hayatını kaybetti. Uluslararası kuruluşlar bu sayıların 3`le, 4`le çarpılması gerektiğini söylüyor. Bir manada adeta bir savaş geçiriyor gibiyiz. Bundan sonrasını pandemi bitti tuzağına tekrar düşmeden, virüsün mutasyon potansiyelini göz ardı etmeden, toplumsal bağışıklığı sağlama çabasından ödün vermeden, sürekli veri üreterek, analiz ederek, doğru zamanda, doğru müdahale ile ilerletmek gerektiğini düşünüyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA