23 Şubat 2026 Pazartesi

17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI   16:35   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı, YARıN TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ ILE BIR ARAYA GELECEK   16:33   CHP’LI ÜMIT ERKOL, AKıNCı GIŞELERI’NDEN IKTIDARA SESLENDI: "HALKıN MALıNı SATARAK BU KRIZI ÖRTEMEZSINIZ"   16:32   DİSK’E BAĞLı DEV MADEN-SEN’DEN DIVRIĞI RAPORU: "’ZARAR’ GEREKÇESI GERÇEĞI YANSıTMıYOR; IŞÇILER IŞ BAŞı YAPSıN"   15:01   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN YALOVA’DAKI SALDıRıYA TEPKI: "SOKAKLAR SALDıRGANLARA TERKEDILINCE DOĞAL SONUÇ BÖYLE SALDıRıLAR OLUYOR"   14:59   İRAN SÖZCÜSÜ RıZAI: "PERŞEMBE GÜNÜ BÖLGEDEKI AMERIKAN ASKERLERININ KADERINI BELIRLEYECEĞIZ, EVLERINE MI DÖNECEKLER YOKSA CEHENNEME MI GIDECEKLER"   14:59   CHP KADıN KOLLARı’NDAN 1 GÜNDE 6 KADıNıN ÖLDÜRÜLMESINE TEPKI: "SORUN YALNıZCA BIREYSEL SUÇLAR DEĞILDIR; 6284 SAYıLı YASANıN UYGULANMAMASıDıR"   14:58   İMAMOĞLU’NU ZIYARET EDEN TANRıKULU: "AK PARTI, SEÇIMLE SONUÇ ALAMAYACAĞıNı GÖRDÜĞÜ IÇIN SÜRECI YARGı ELIYLE HUKUKA AYKıRı BIÇIMDE ŞEKILLENDIRMEYE ÇALıŞıYOR"   12:46   İMAMOĞLU DESTEKÇILERINE "ADLIYE" KıSKACı: 17 YıL HAPIS İSTEMIYLE YARGıLANAN GENÇTEN TOKAT GIBI SAVUNMA!   10:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KÜLTÜR HAMLESI,GITAR, PIYANO, KEMAN VE BAĞLAMA.. MERSINLILER SANATLA BULUŞUYOR   10:16   DıŞ TICARETE YÖN VERENLER DERNEĞI BAŞKANı DR. HAKAN ÇıNAR’DAN KRITIK UYARı: “TÜRKIYE ÜRETIMI KAYBEDERSE, REKABET GÜCÜNÜ DE KAYBEDER”   10:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKıN GÜRLEK’E MAL VARLıĞı RESTI: SÜRE DOLUYOR, GÖZLER YARıNKI GRUP TOPLANTıSıNDA   09:45   LEVENT UYSAL’DAN RAMAZAN’DA EKONOMI ÇıKARMASı: “2026 YOL HARITASıNı SEKTÖRLE BIRLIKTE YAZıYORUZ”   09:12   “2027 SEÇIMI ÖNCESI KÖPRÜ VE OTOYOL SATıŞı” İDDIASı: CHP’LI DENIZ YAVUZYıLMAZ’DAN ÖZELLEŞTIRME TAKVIMI ÇıKıŞı   09:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KıRSALDA SESSIZ DEVRIM: 7 YıLDA 9 BIN KÜÇÜKBAŞLA ÜRETIM ZINCIRI KURULDU   09:05   MÜZEYYEN ŞEVKIN: “SEYHAN’DA KONTROLSÜZ TAHLIYE ÇIFTÇIYI VURDU!”   16:03   BERLINALE’DE TARIHI GECE: EMIN ALPER’DEN ÖDÜL KONUŞMASıNDA DEMIRTAŞ VE İMAMOĞLU MESAJı   16:01   FENERBAHÇE BEKO’DAN KUPAYA DAMGA! BEŞIKTAŞ GAİN’I FINALDE FARKLı GEÇTI  
 
     
   

DEVA PARTİLİ HATİPOĞLU`NDAN, KAMU KURUMLARINDAKİ COVİD-19 TEDBİRLERİNİN YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMASINA ELEŞTİRİ: "TÜRKİYE YİNE DENEME YANILMA YÖNTEMİYLE İLERLEYECEK"


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aysun Hatipoğlu, COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler ile ilgili genelgenin yürürlükten kaldırılması kararı ile ilgili “Anlaşıldığı kadarıyla virüs yayılım durumuna göre önlemler peyderpey alınacak. Yani Türkiye yine deneme yanılma yöntemiyle ilerleyecek” dedi.

 

Tarih : 9 Nisan 2022 Cumartesi 16:11   Okunma : 580

BURCU KAHRİMAN

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aysun Hatipoğlu, COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler ile ilgili genelgenin yürürlükten kaldırılması kararı ile ilgili “Anlaşıldığı kadarıyla virüs yayılım durumuna göre önlemler peyderpey alınacak. Yani Türkiye yine deneme yanılma yöntemiyle ilerleyecek” dedi.

“COVID-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler" konulu genelge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın imzasıyla yürürlükten kaldırıldı. DEVA Partisi Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aysun Hatipoğlu, genelgenin yürürlükten kaldırılmasını ANKA Haber Ajansı`na değerlendirdi. Hatipoğlu, şunları söyledi:

“TEDBİRİ DE ELDEN BIRAKMAMAK GEREKİYOR”

Covid-19 salgınında günlük vaka ve vefat sayılarının düşmesiyle birlikte normalleşme kararları da adım adım gelmeye devam ediyor. Resmî Gazete`nin bugünkü sayısında Sayın Cumhurbaşkanı`nın imzasıyla kamu çalışanlarına yönelik tedbirlerin kaldırıldığına dair bir genelge yayınlandı biliyorsunuz. Artık koronavirüs salgını ile mücadele Sağlık Bakanlığı ve bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda ilerleyecek. Ancak salgının yavaş yavaş şiddetini kaybettiğini görmek son derece sevindirici olmakla beraber tedbiri de elden bırakmamak gerekiyor.

“TÜRKİYE YİNE DENEME YANILMA YÖNTEMİYLE İLERLEYECEK”

Hatırlarsanız geçtiğimiz yaz aylarına girerken bunu acı bir şekilde tecrübe etmiştik. Vaka sayısının birazcık düşmesi ile aniden normalleşme kararları alınmıştı. Ve pandemi tekrar patlamıştı. Arkasından vefatlar, ekonomik kayıplar derken son derece dramatik bir tablo ortaya çıkmıştı. Plansızlığı çok acı bir şekilde yaşadık. Yüzbinlerce eve ateş düştü. Bu yeni kararla kamu kurum çalışanlarından 60 yaş üstü, hamilelik, kronik hastalık gibi hassas durumda olanların nasıl korunacağı konusu henüz net değil. Anlaşıldığı kadarıyla virüs yayılım durumuna göre önlemler peyderpey alınacak. Yani Türkiye yine deneme yanılma yöntemiyle ilerleyecek.

Biz DEVA Partisi olarak pandeminin başından beri mücadelenin yapısallaştırılmış bir şekilde bilimsel gerçeklerle ve veriye dayalı bir program ile yapılması gerektiğini söyledik.  Filyasyon, tarama ve test yönetmelerinin bölgesel hatta il bazında yapılarak veri üretilmesine bu verilerin etkin şekilde analiz edilmesini ve böylece pandemi ile mücadelenin veriye dayalı bir şekilde gerekli yerde gerekli müdahale şeklinde yapılması gerektiğini söyledik. Maalesef diğer pek çok alanda olduğu gibi Covid-19 gibi yaklaşık 100 bin kişinin canına mal olmuş bir felaket el yordamıyla, günlük, çelişkili kararlarla yönetildi bugüne kadar.”

“BUNDAN SONRASINI DOĞRU ZAMANDA, DOĞRU MÜDAHALE İLE İLERLETMEK GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Resmi istatistiklere göre pandeminin başından bu yana ülkemizde 100 bine yakın kişi hayatını kaybetti. Uluslararası kuruluşlar bu sayıların 3`le, 4`le çarpılması gerektiğini söylüyor. Bir manada adeta bir savaş geçiriyor gibiyiz. Bundan sonrasını pandemi bitti tuzağına tekrar düşmeden, virüsün mutasyon potansiyelini göz ardı etmeden, toplumsal bağışıklığı sağlama çabasından ödün vermeden, sürekli veri üreterek, analiz ederek, doğru zamanda, doğru müdahale ile ilerletmek gerektiğini düşünüyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA