24 Ağustos 2025 Pazar

10:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA GÜÇLÜ DESTEK: “YALNıZ DEĞILSIN” MESAJı GRUP ÇALıŞMALARıYLA HAYATA GEÇIYOR   10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU   17:40   ÖSYM’DEN E-YDS 2025 ADAYLARıNA KIMLIK UYARıSı: NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK OLACAK   17:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YAYLA KONSERLERI TAPURELI VE AVGADı’DA COŞKUYLA YANKıLANDı   17:10   MARDIN’DE KORKUNÇ OLAY: 10 GÜNDÜR HABER ALıNAMAYAN İKI KARDEŞ EVLERINDE ÖLÜ BULUNDU   15:46   SEZGIN TANRıKULU SILIVRI’DEKI TUTUKLU BAŞKANLARı ZIYARET ETTI   15:44   BARıŞ ANNELERININ ANADIL TALEBI TUTANAKLARA GIREMEDI   15:40   BURHANETTIN BULUT’TAN "CUMHUR REYONU" TEPKISI   15:38   ZELENSKI, PUTIN ILE ZIRVE IÇIN OLASı ÜLKELERI SAYDı...   13:41   TARSUS BELEDIYESI EMEKLI EVI’NDE DÜZENLENEN SERAMIK ATÖLYESI RENKLI ANLARA SAHNE OLDU   13:37   TBB’DEN BELEDIYELERE AFET BIRIMI YÖNETMELIK ÖNERISI   13:34   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MUAY THAI SPORCULARıYLA BULUŞTU   09:25   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:20   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI   16:08   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’TEN HÜKÜMETIN ZAM TEKLIFINE PROTESTO  
 
     
   

ORHAN SARIBAL, ÇAY ÜRETİCİLERİNE GÜBRE DİYE `MERMER TOZU` SATAN TAHAP HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMASI İÇİN YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI


CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Rize`de çay üreticilere gübre diye ‘mermer tozu` satan Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu (TAHAP) hakkında soruşturma açılması için yetkilileri göreve çağırdı. Sarıbal, “Bu kurum, sahte gübre dağıtıyor, sonra özür diliyor. Bu ülkede hukuk, adalet, hakim ve savcılar nerede? Bu gübreler nerede üretildi? Ne kadar dağıtıldı? Başka illere gönderildi mi? Bunlarla ilgili derhal ve acilen bir soruşturma yapılması gerekmektedir” dedi.

 

Tarih : 15 Nisan 2022 Cuma 17:20   Okunma : 799

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Rize`de çay üreticilere gübre diye ‘mermer tozu` satan Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu (TAHAP) hakkında soruşturma açılması için yetkilileri göreve çağırdı. Sarıbal, “Bu kurum, sahte gübre dağıtıyor, sonra özür diliyor. Bu ülkede hukuk, adalet, hakim ve savcılar nerede? Bu gübreler nerede üretildi? Ne kadar dağıtıldı? Başka illere gönderildi mi? Bunlarla ilgili derhal ve acilen bir soruşturma yapılması gerekmektedir” dedi.

TAHAP`ın Rize`deki çay öreticilerine ‘ucuz gübre` diye ‘mermer tozu` sattığı ortaya çıkmış, üreticiler bu duruma tepki göstermişti.

Türkiye Arıcılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Doğan, "Bunların arkasında milletvekilleri var. Bazı milletvekilleri ve bakanlar bu kişilerle resim veriyorlardı. Bu kişiler, bin 500 üyeleri varken ve bunların hepsi de arıcı değilken (kovan başına) 35-40 kilogram civarında şeker aldılar" demişti.

SARIBAL: DERHAL SORUŞTURMA AÇIN

CHP`nin tarım politikalarından sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Sarıbal ise ANKA Haber Ajansı`na bugün yaptığı açıklamada, TAHAP`ın AKP ve bu partinin Rize milletvekiliyle diyaloğu olan bir kurum olduğunu belirterek şunları söyledi:

“TAHAP, daha önce de arıcılara, üyelerine sınırsız şeker dağıtan, şeker konusunda da Cumhurbaşkanı`na haksızlık yapıldığını söyleyen, iktidara yakın olan bir kurum. Bu kurum sahte gübre dağıtıyor, sonra çekiyor. Sonra özür diliyor. Çok açık söylüyoruz; bu ülkede hukuk, adalet, hakim ve savcılar nerede? Bu gübreler nerede üretildi? Ne kadar dağıtıldı? Başka illere gönderildi mi? Bunlarla ilgili derhal ve acilen bir soruşturma yapılması gerekmektedir. Bu sahtekarların en ciddi cezayla mutlaka cezalandırılması gerekmektedir.

Burası başıboş bir memleket değil. Hukuk ve adaleti derhal göreve çağırıyoruz. Çay üreticilerine, çiftçilere bu yapılan adeta sahtekarlıktır. Bu kurum Facebook sayfasını boşaltmış ve birçok görüntüsünü ortadan kaldırmıştır. Tescil almış, sertifika almış, ithalatçı firma olarak görülüyor. Bu ithalatçı firma, bu ürünü nereden getirdi. Derhal hukuk insanlarını göreve çağırıyoruz. Derhal soruşturmanın açılması hem bakanlığın hem de Ankara Ticaret Odası`nın bu konuyla bir an önce açıklama yapması gerekmektedir.  Yoksa hukukun görev yapmadığı bir noktada bu sahtekarlar, çiftçiye veya toplumun başka kesimlerine çok daha büyük bedeller ödetebilirler.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA