21 Aralık 2025 Pazar

17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”  
 
     
   

TÜRK TELEKOM’UN SURİYELİLERE 2 KAT UCUZ HİZMET VERDİĞİ ORTAYA ÇIKTI


Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Varlık Fonunun aldığı Türk Telekom’un, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarına Suriyelilerden iki kat daha pahalı hizmet verdiğini açıkladı.

 

Tarih : 25 Nisan 2022 Pazartesi 21:21   Okunma : 815

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Varlık Fonunun aldığı Türk Telekom'un, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarına Suriyelilerden iki kat daha pahalı hizmet verdiğini açıkladı.

Antmen, 15 GB paketli mobil hattın Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarına 80 liradan verilirken; aynı paketin Suriyelilere ‘Ahlan Paket’ adı altında 48 liradan satıldığını ifade etti.

Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren CHP’li Vekil önergesinde “Yani Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları kendi ülkelerinde, kendilerinin vergileriyle alınan ve çalışan Türk Telekom’un hizmetlerinden Suriyelilere göre neredeyse iki katı daha pahalı yararlanmaktadır. Zaten daha düşük fiyatlı paketin tanıtım sayfasında ‘Bu paketten sadece yabancı kimlik numaralılar yararlanabilir’ diyor. Türk Telekom’un %61.68’lik fonu Varlık Fonuna aittir ve bilindiği üzere Varlık Fonunun başkanı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

– Türk Telekom neden Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarına Suriyelere göre neredeyse iki kat pahalı hizmet sunmaktadır? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yapılan bu ayrımcılığın ve haksızlığın gerekçesi nedir?

– Suriyelilere yarı yarıya ucuz telefon ve internet hizmeti ne zamandan bu yana verilmektedir? Bu kararı kim ya da kimler almıştır? Bunun gerekçesi nedir?

– Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle; Türk Telekom’dan telefon, televizyon ve internet hizmeti kullanan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının sayısı nedir? Vatandaşlarımız bugüne kadar toplamda ne kadarlık fatura ödemesi yapmıştır?

- Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle; Türk Telekom’dan telefon, televizyon ve internet hizmeti kullanan Suriyeli sayısı nedir? Bu kişiler bugüne kadar toplamda ne kadarlık fatura ödemişlerdir?

– Suriyelilere yarı yarıya daha ucuz hizmet verilmesi nedeniyle Türk Telekom’un uğradığı zararın toplam miktarı nedir? Bu zarar miktarı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vergileriyle oluşan hazineye ne kadar daha ek yük getirmiştir?

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA