2 Mayıs 2024 Perşembe

12:43   CHP MİLLETVEKİLİ KIŞ’TAN YENİ İLİÇ’LERE SEBEP OLACAK MADEN KANUNU’NA TEPKİ   12:43   ANKARA`DA YAĞMUR ALTINDA 1 MAYIS...    12:36   TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ: “TİP TAKSİM`E YÜRÜME KARARLILIĞINI SÜRDÜRÜYOR”   11:54   TÜRK-İŞ, TAKSİM MEYDANI`NA ÇELENK KOYDU: "TOPLU SÖZLEŞMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMAZSA 2028`DE HESAPLAŞIRIZ"   10:58   ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE`DE... "BİRİLERİ TAKSİM’İ KENDİNİN EGEMENLİK SANCAĞI OLARAK GÖRÜYOR”   10:10   İMAMOĞLU: “EMEĞİN SÖMÜRÜLMEDİĞİ, SENDİKAL ÖRGÜTLENMENİN YAYGINLAŞTIĞI BİR TÜRKİYE`Yİ GERÇEKLEŞTİRME YOLUNDA 1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”   09:56   MERSİNLİ KADINLAR, `KADIN VE BİSİKLET` TEMALI SANAT ÇALIŞMASINDA BULUŞTU   09:51   MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARİYER MERKEZİ ’YENİ NESİL MENTORLUK’ PROGRAMI İLE ÜNİVERSİTELİLER İŞ DÜNYASINA HAZIRLANIYOR   01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:40   AHMET SERKAN TUNCER’DEN 1 MAYIS MESAJI   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:15   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ’1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’ MESAJI   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   20:02   TBMM İLİÇ KOMİSYONU, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI`NI DİNLEDİ... "İLİÇ YIĞININDA KAYMALAR 3 AY ÖNCESİNDEN TESPİT EDİLDİ"   19:49   CHP`NİN, "ÜNİVERSİTELERDE YAŞANAN ANTİDEMOKRATİK YÖNETİM SÜREÇLERİNİN ETKİLERİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ TBMM`DE REDDEDİLDİ  
 
     
   

CHP`Lİ BULUT`UN ZİYARET ETTİĞİ ESNAF: VATANDAŞ ETİ GRAMLA ALABİLİYOR


CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Ramazan Bayramı öncesi esnafı ziyaret etti. Kasap esnafı, vatandaşların gramla; 20 TL`lik, 30 TL`lik et alabildiğini söyledi. Kırtasiyeci, bayram öncesi tek bir satış yapamadığını, emeklilerin torunlarına tek bir oyuncak dahi alamadığını aktardı. Bulut`un, alışveriş yaparken karşılaştığı bir emekli de “Şeker alamıyorum, fiyatı çok yüksek, belki kolonya alabilirim” dedi.

 

Tarih : 27 Nisan 2022 Çarşamba 13:10   Okunma : 480

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Ramazan Bayramı öncesi esnafı ziyaret etti. Kasap esnafı, vatandaşların gramla; 20 TL`lik, 30 TL`lik et alabildiğini söyledi. Kırtasiyeci, bayram öncesi tek bir satış yapamadığını, emeklilerin torunlarına tek bir oyuncak dahi alamadığını aktardı. Bulut`un, alışveriş yaparken karşılaştığı bir emekli de “Şeker alamıyorum, fiyatı çok yüksek, belki kolonya alabilirim” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana`da ziyaret ettiği esnafın sorunlarını dinledi. Enflasyon ve yüksek zamlar karşısında, vatandaşın alım gücünün eridiğini, çarşıya pazara ateş düştüğünü söyleyen Bulut, evlere artık gramla et girdiğini, özellikle emekli vatandaşların ayın sonunu getiremediğini, bayram şekeri bile alamadığını belirtti.  

“ETİ GRAMLA ALABİLİYORLAR”

CHP`li Bulut`un ilk durağı kasap reyonu oldu. Vatandaşın et alım gücünü soran Bulut`a, kasap esnafı, “İki kilogram, üç kilogram et alan vatandaş, artık gramla almaya başladı. Yarım kilo et alıyorlar. 20 TL`lik, 30 TL`lik et alıyorlar. Vatandaş, günlük yiyebileceği kadar et alıyor. Bazı kesimler kebap yemeyi unuttu. 150 gram etle kebap olmaz. Bir aile için en azından 1 kilo et gerekir” dedi.

“TEK BİR HEDİYELİK EŞYA SATAMADIM”

CHP`li Bulut, ziyaret ettiği bir kırtasiyeciye “Bayram geldiğinde emekliler torunlarına oyuncak alırlar. Bu bayram satışlar nasıl” diye sordu.

Kırtasiye esnafı, “Geçen seneye göre yüzde 100 düşüş var. Şu anda satışımız yok o derece. Çünkü fiyatlar üçe katlandı. Normalde çocuklar gelir mesela patpat silahlar falan var bizde onlardan alırdı, onlar da yok.  Hediyeyle ilgili bir satışımız yok. Daha bir tane bile satışımız yok bayramla alakalı. Bir yaşlı gelip de torunuma alıyorum demedi. Sektör durmuş vaziyette çünkü fiyatlar bire üç katladı. Bayram için iki kat çeşit getirdik. Yatırımımızı yine yaptık ama çok zor” yanıtı verdi.

“BELKİ KOLONYA ALABİLİRİM”

Bayram şekeri alan bir emekli vatandaş da bayram ikramiyesinin ne kadar olduğunu soran Bulut`a, “Bu sene bayram ikramiyemiz 1100 TL, geçtiğimiz sene de 1100 TL`ydi. Üç sene evvel bayram ikramiyesini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun çabaları sayesinde aldık. Şeker alamıyorum, fiyatları yüksek, belki kolonya alabilirim” dedi.

“KURBAN BAYRAMI`NDA ET YİYEBİLECEĞİZ”

Emekli vatandaş, Bulut`un “Mutfak ihtiyaçlarını karşılayabiliyor musunuz” sorusuna da “Kredi kartıyla, ancak doldur boşalt yapıyoruz. Kredi kartı da kurtarmıyor ama yapacak bir şey yok. Kiloyla et devri bitti. Kasaba, markete gidip bir kilo et alamıyorum. Kurban Bayramı`nı bekliyorum. Kurban Bayramı`nda inşallah zenginler et getirirse Adana kebap yapabileceğiz” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA