1 Mayıs 2026 Cuma

09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’  
 
     
   

FAHRETTİN ALTUN`UN ŞİKAYETÇİSİ OLDUĞU DAVA, İDDİANAMEYE GÖRE "BEĞENİ" DEĞİL "HAKARET" NEDENİYLE AÇILMIŞ


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun`un şikayeti üzerine açılan “hakaret” davasına ilişkin CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız`ın ziyaret ettiği, Aydınlı Hediye Karakaş`ın (70) iddianamesine ANKA ulaştı. Karakaş “Başka birisi yorum yapıyor, ben de o yoruma beğenmemi yapıyorum” diye konuşmuştu. Ancak iddianamede Karakaş`ın “Allah belanı versin köp..” diye yorum yaptığı bildirildi. Karakaş`ın 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

 

Tarih : 9 Mayıs 2022 Pazartesi 15:10   Okunma : 869

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun`un şikayeti üzerine açılan “hakaret” davasına ilişkin CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız`ın ziyaret ettiği, Aydınlı Hediye Karakaş`ın (70) iddianamesine ANKA ulaştı. Karakaş “Başka birisi yorum yapıyor, ben de o yoruma beğenmemi yapıyorum” diye konuşmuştu. Ancak iddianamede Karakaş`ın “Allah belanı versin köp..” diye yorum yaptığı bildirildi. Karakaş`ın 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun`un “hakaret” davası açtığı Aydınlı Hediye Karakaş`ı ziyaret etmişti. Yıldız, Karakaş hakkında hazırlanan iddianameyi gösterdikten sonra onu dinlemişti. Karakaş, Altun`a hakaret etmediğin ileri sürerek, “Başka birisi yorum yapıyor, ben de o yoruma beğenmemi yapıyorum” diye kendini savunmuştu.

Altun`un avukatı Sezgin Tunç ise söz konusu habere sosyal medya paylaşımında tepki gösterdi ve Karakaş`ın iddiasını yalanladı. Tunç, “Açıkça sövmüş, hakaret etmiş, ifadenin görselini paylaşıyorum” açıklamasını yapmıştı.

19 AY SONRA GELEN DAVADA 2 YIL 4 AYA KADAR HAPİS İSTENDİ

ANKA Haber Ajansı`nın ulaştığı iddianamede ise Karakaş`ın olumsuz yorumu beğenmesi nedeniyle değil, “Allah belanı versin köp..” paylaşımı ile hakaret ettiği gerekçesiyle davanın açıldığı ortaya çıktı.  İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı`nın hazırladığı 29.3.2022 tarihli iddianamede suç tarihi olarak 31 Ağustos 2020 tarihi yer aldı. İddianamede, 70 yaşındaki Hediye Karakaş`ın “sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçundan 14 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması ve kamu haklarının yasaklanması talep edildi.

“ŞİKAYETE KONU YORUMUN KENDİ HESABINDA NE ŞEKİLDE YAZILDIĞINI BİLMEDİĞİNİ BEYAN ETTİĞİ”

Fahrettin Altun`un şikayeti ve yapılan inceleme sonucunda düzenlenen iddianamede, suç nitelemesi ve Karakaş`ın alınan ilk ifadesi hakkında şu değerlendirmeler yapıldı:

“Yukarıda açık kimlik bilgileri yazılı bulunan şüphelinin kullanmakta olduğu ‘Hediye Karakaş` kullanıcı adlı Facebook sosyal medya paylaşım sitesi hesabı üzerinden ‘Ekrem Kerem Tanrıverdi` kullanıcı adlı Facebook sosyal paylaşım sitesi hesabının paylaştığı ‘Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanı Fahrettin Altun, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında Atatürk`ü yok saydı` ibareli gönderinin altına müştekiye yönelik olarak ‘Allah belanı versin Köp..` şeklinde tahkir edici yorum yazdığı, müştekinin şikayetçi olduğu, şüphelinin alınan savunmalarında, yorumun yapıldığı hesabın kendisine ait olduğunu, ancak  yorumu yazmadığını, şikayete konu yorumun kendi hesabında ne şekilde yazıldığını bilmediğini beyan ettiği, şüphelinin suçtan kurtulmaya yönelik soyut beyanlarından ibaret olan savunmalarına itibar edilmeyeceği, şüphelinin yorum yapmış olduğu gönderide bulunan ibareler nedeni ile müştekinin kamu görevi ifa ettiğini bildiğinin ve yorumu görevi dolayısı ile yaptığının kabulü gerektiği, böylelikle tüm evrak tetkikinden şüphelinin kullanmakta olduğu Facebook sosyal paylaşım sitesi hesabı üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olan müştekiye yönelik olarak tahkir edici mahiyette yorum paylaşmak sureti ile atılı suçu alenen işlediğine dair yeterli şüpheye ulaşılmakla iddianamenin tanzimi yoluna gidilmiştir.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA