29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

ULUSLARARASI CAMİADAN, YARGITAY`IN KAFTANCIOĞLU KARARINA TEPKİ


CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay kararının ardından uluslararası camia, CHP`ye destek mesajları iletti.

 

Tarih : 15 Mayıs 2022 Pazar 14:48   Okunma : 973

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay kararının ardından uluslararası camia, CHP`ye destek mesajları iletti.

Yargıtay`ın, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararının ardından uluslararası kuruluşlar ve siyasi partiler, destek mesajlarını CHP Genel Merkezi`ne iletti. Kuruluşlar ve mesajları şöyle:

AVRUPA SOSYALİSTLER PARTİSİ (PES): “Türk mahkemesinin kararından dolayı üzgünüz. Canan Kaftancıoğlu masum. CHP`li arkadaşlarımızın yanındayız. Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın ve hükümetinin eylemlerini kınıyor, Kaftancıoğlu`na, üye partimiz CHP`nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na ve Türkiye`de tehdit, baskı ve hapis ile karşı karşıya kalan sayısız muhalif siyasetçilere tam desteğimizi ifade ediyoruz. PES, Kaftancıoğlu`nu hapse girme veya siyasetten tamamen yasaklanma tehlikesi ile karşı karşıya bırakan bu kararı kınıyor. Canan Kaftancıoğlu masumdur. 2019`da asıl cezayı, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ı eleştirdiği sosyal medya mesajları sebebiyle almıştı. Karara itirazın ardından Yargıtay bugün yaklaşık 5 yıllık hapis cezasını onadı. Avrupalı Sosyalistler ve Demokratlar, ülkedeki hukukun üstünlüğü ve demokrasi adına CHP ve Türkiye`deki tüm muhalefet partilerden siyasetçilerin güçlü bir şekilde yanında duruyor ve hep durdu. Bu ve diğer davalardaki gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz."

SOSYALİST ENTERNASYONEL: “Türk hükümetinin bu tür suçlamalar üreterek muhalefeti bu şekilde susturma girişimini ve ayrıca Canan Kaftancıoğlu`nun temel insan hakkı olan ifade özgürlüğüne aykırı olan tüm hukuksuz yargılama sürecini kınıyoruz. Hükümetin Canan Kaftancıoğlu`nu siyasi görevlerinden uzaklaştırmaya çalışması kesinlikle kabul edilemez. Bu karar diğer muhalif isimlerin geleceği için ciddi bir emsal teşkil ediyor. Sosyalist Enternasyonal daha önce Erdoğan hükümetinin giderek artan demokratik erozyonunun altını çizmişti ve şimdi Türkiye cumhurbaşkanının evrensel hukuk ve demokrasi kurallarına uyması ve bu kurallara uyması gerektiğini yineliyor. Sosyalist Enternasyonel, Canan Kaftancıoğlu`na yönelik suçlamaların derhal iptali çağrısında bulunuyor ve davasını ve Türkiye`deki siyasi gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğini belirtiyor. Hükümetin eylemleri muhalefetin artan gücünü gösteriyor ve Sosyalist Enternasyonal, tüm insan hak ve özgürlüklerinin korunduğu, adil, demokratik ve adil bir toplum talep eden Türk halkının iradesinin yanında duruyor.”

“CEZA KANUNU REVİZE EDİLMELİ”

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Türkiye`nin izlenmesinden sorumlu eş raportörü John Howell (Birleşik Krallık, EC/DA) ve Boriss Cilevics (Letonya, SOC)`un içinde olduğu AKPM raportörleri, mesajlarında; Venedik Komisyonu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi süreçlerine işaret etti. Raportörler, Türk makamlarını demokratik olmayan uygulamalara son vermeye çağırdı. Mesajda, “Avrupa standartlarına aykırı olan ve eleştirel sesleri ve muhalif görüşleri susturmayı amaçlayan ve etkin bir sivil toplumun bileşenlerine yönelik suistimal edici yargı prosedürlerine yol açan Ceza Kanunu`nun tartışmalı hükümlerinin acilen revize edilmesi gerekmektedir. Bu, Türkiye`deki demokrasi için ciddi bir tehlike oluşturuyor” denildi.

AKPM Sosyalist Grubu ise Twitter`dan yayınladığı mesajda, Türkiye`deki bu hukuk devleti ve insan hakları ihlalini şiddetle kınadıklarını belirtti.

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Daimi Raportörü Nacho Sánchez Amor, kararın ardından sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayarak, "Yargıtay, muhalif isim ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu`nun yaklaşık 5 yıl hapis cezası öngören 3 mahkumiyet kararını onadı. Kaftancıoğlu, hapse girebilir veya siyasi yasak alabilir" dedi. Sánchez Amor, mesajında ayrıca kararın zamanlamasına da dikkat çekti.

Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu dün 2021 Türkiye raporunu onaylayarak, "Türkiye, ısrarla Avrupa Birliği (AB) değer ve standartlarından uzaklaşıyor" değerlendirmesinde bulunmuştu. AP Türkiye Raportörü Sánchez Amor da bu bağlamda şu yorumu yaptı:

“Bugün AP`de Türkiye raporu oylandıktan yalnızca saatler sonra ve şimdiden karar haberler ile güncelliğini yitirdi.”

Avusturya Sosyal Demokrat Partisi Avrupa Parlamentosu Delegasyonu Başkanı Andreas Schieder, “Canan Kaftancıoğlu için özgürlük” dedi. Schieder, kararın arkasında siyasi bir motivasyon olduğundan şüphelendiklerinin altını çizerek, şunları açıkladı:

“İstanbul`da kaybedilen seçimin ardından Türkiye`de siyasi yargı giderek daha keyfi davranıyor. Bu karar ifade özgürlüğüne doğrudan bir saldırıdır. Canan Kaftancıoğlu ve Türkiye`deki diğer tüm siyasi tutsakların derhal serbest bırakılmasını talep ediyorum” değerlendirmesini yapan Schieder, şöyle devam etti:

“Erdoğan, Türkiye`yi onlarca yıl geriye götürdü ve ülkede otoriter bir dönüş başlattı. Artık özgür bir basın yok, Türkiye gazeteciler, yazarlar ve siyasi olarak aktif insanlar için büyük bir hapishane. Erdoğan, binlerce kişiyi temelsiz gerekçelerle hapse attı. AB, demokratik güçleri ve muhalefeti desteklemek için mümkün olan her şeyi yapmalıdır. AB ile Türkiye arasında yeniden yakınlaşma ancak Türk hükümeti söylem ve eylemlerinde açıkça demokrasiye ve temel haklara kendini adadığı takdirde olabilir.”

Almanya Dışişleri Bakanlığı`nda Devlet Bakanı Anna Lührman (Yeşiller) Canan Kaftancıoğlu ile ilgili karar hakkında “Kaftancıoğlu`na Türkiye`de demokrasi, hukukun üstünlüğü ve ifade özgürlüğü için mücadele eden herkese büyük saygı duyuyorum. Bu değerler Almanya - Türkiye ilişkilerinin merkezinde yer alır” değerlendirmesini yaptı.

Alman Yeşiller`den Federal Meclis üyesi Max Lucs ise bu kararın Avrupa`da insan hakları adına yeni bir gerileme olduğunu ifade etti.

Avrupa Sosyalistler Partisi (PES) Women ise Kaftancıoğlu`nu hapis ve siyasetten men cezasıyla karşı karşıya bırakan bu cezayı kınadığını ve CHP ve PES`in yanında olduğunu belirtti.

Görüntü: ARŞİV

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA