25 Nisan 2024 Perşembe

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

ALTAY`DAN ERDOĞAN`A: FAHİŞ FİYATLA MÜCADELE TİMİ`Nİ KENDİNE YÖNELT, SENDEN BAŞLASIN


CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Vatandaşlığı dolarla satıyoruz, devletin tüm ihaleleri dolarla, bütün garanti ödemelerimiz dolarla, her şey dolarla. Sonra beyefendi kürsüye çıkıyor, ‘yerlilik millilik.` Yere batsın senin yerliliğin, milliliğin. Böyle yerlilik olur mu, böyle millilik olur mu? Fahiş Fiyatla Mücadele Timi kurmuş beyefendi. Bir ihbarda bulunuyorum. Yıllık bazda en yüksek artış gübrede oldu, yüzde 400. Bu fahiş fiyat değil mi Erdoğan? Bu gübre fiyatını kim artırdı ise timi oraya yolla ya da timi kendine yönelt. Tim senden başlasın” dedi. 

 

Tarih : 18 Mayıs 2022 Çarşamba 16:16   Okunma : 590

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Vatandaşlığı dolarla satıyoruz, devletin tüm ihaleleri dolarla, bütün garanti ödemelerimiz dolarla, her şey dolarla. Sonra beyefendi kürsüye çıkıyor, ‘yerlilik millilik.` Yere batsın senin yerliliğin, milliliğin. Böyle yerlilik olur mu, böyle millilik olur mu? Fahiş Fiyatla Mücadele Timi kurmuş beyefendi. Bir ihbarda bulunuyorum. Yıllık bazda en yüksek artış gübrede oldu, yüzde 400. Bu fahiş fiyat değil mi Erdoğan? Bu gübre fiyatını kim artırdı ise timi oraya yolla ya da timi kendine yönelt. Tim senden başlasın” dedi. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM`de basın toplantısı düzenledi. 

Altay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun seçim güvenliğine dikkat çekmek amacıyla önüne gittiği SADAT için "Uzaktan yakından hiçbir alakam yok" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a yanıt verdi. SADAT Başkanı Adnan Tanrıverdi`nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu`na birinci sıradan atandığını aktaran Altay, bu karara ilişkin metnin görselini ve Erdoğan ile Tanrıverdi`nin, Ocak 2018`de Cumhurbaşkanlığı`nda yapılan bir Güvenlik Zirvesi`nde çekilen fotoğrafını da gösterdi.  

Sözlerine; 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`nı kutlayarak başlayan Engin Altay, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın grup toplantısında yaptığı konuşmayı değerlendirdi. Altay, şunları söyledi:

“İHANET ARIYORSAN AYNAYA BAK”

“Bizi güldürdü. Mesela ‘benden önce İstanbul`da ağaç yoktu` dedi. Hani buzdolabı, çamaşır makinesi yokmuş ama ağaç da yokmuş” diyen Engin Altay, Recep Tayyip Erdoğan`ın 2017`de kullandığı “İstanbul`a ihanet ettik” sözlerini anımsattı. Altay, “‘İstanbul`a ihanet ettik` sözünün üzerinden 5 yıl 7 ay geçti. İstanbul`a ihaneti kabul ettin, kuleleri yıkamadın, teslim oldun. İhanet arıyorsan aynaya bak Erdoğan” dedi.

“O PİSTİ YOK EDEN VE ETTİRENDEN PARAYI PAŞA PAŞA ALACAĞIZ”

Altay, “Atatürk Havalimanı epey tartışılacak gibi görünüyor. Biz yok edilen pistleri yeniden yapacağız. Bir pist kalacakmış, o da şüpheli, orada üç pist var, yeniden yapacağız. O pisti yok eden ve ettirenden de parayı paşa paşa alacağız” dedi.

“16 TEMMUZ SABAHINA BAKIN”

Altay, “Atatürk`ün adından rahatsız olduğunu bazı söylemlerin hatta eylemlerinle ortaya koydun zaten. İşine gelince Atatürk`e sığınan varsa, 16 Temmuz sabahı AK Parti Genel Merkezi`ne asılan Atatürk posterine bakın” dedi.

“BİR CUMHURBAŞKANI YALAN SÖYLEMEZ”

Altay, Erdoğan`ın “SADAT`ın yöneticileri ile yakından uzaktan hiçbir alakam olmadığı halde bunu bizim şu anda kullandığımız adeta darbeci oluşum olduğunu söyleyecek kadar bu başkan terbiyesizleşiyor” ifadelerine karşı belge ve fotoğraf göstererek şu tepkiyi gösterdi: 

“Bir cumhurbaşkanı yanlış söylemez ayıp eder. Yalan söylemez, söylememeli. 2016 Erdoğan, Adnan Tanrıverdi`yi güvenlik başdanışmanı olarak atamış. Sonra ucube sisteme girdik 2018`e, bu sefer Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu`na atadı. ‘Mış` demiyorum. Erdoğan iyi bak. Kurulun adı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu. Hem de birinci sırada beyefendi. Başında Adnan Tanrıverdi. Bu belge. Resmi de var. Bir saat önce ‘Adnan Tanrıverdi ile ilgim yok` diyen Erdoğan`ın avenesine duyurulur. Adama yalan söylemeyin, adam unutuyor olabilir. Bu güvenlik toplantısı. Adamın karanlık işlerde olabileceği zannı içindesin. Neden bunu böyle söyleme ihtiyacı duydun? Sana oy verenler dahil herkes senden yeni açıklama bekleyecek. ‘Ben onu orada tanımıyorum, onu oraya kim koymuş, kim oturtmuş` der misin bilmem. Ama bir şey söylemen lazım.”

"FAHİŞ FİYATLA MÜCADELE TİMİ`Nİ KENDİNE YÖNELT"

Ekonomiye ilişkin değerlendirmede bulunan Altay, Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki Enflasyonla Mücadele Timi`nin kuruluş amacını şöyle eleştirdi:

“Bir ülkenin ekonomisi risk altındaysa, demokrasisi risk altındaysa ülke risk altındadır. Milletçe borçlanıyoruz. Borç stokumuz bir trilyon büyüdü, 8 ayda. Faiz yükü de büyüdü. Bunu toplarsak beş buçuk trilyon borcumuz var. Yeni parayla bu, eski parayla karşılığı yok zaten. Türkiye`nin bir yıllık bütçesi bir trilyon 700 milyar 2022 bütçesi. Borcumuz üç-dört tane bütçe kadar. Sebep? Döviz kuru. Sebep? Faiz oranlarındaki artış. Erdoğan bütün bu musibetlerin tek ve yegâne sebebidir. Dışarıdan döviz borçlanabilir anlarım ama Türkiye`nin içinden kendi vatandaşından devlet dolar borçlanır mı? Nasıl millilik? Nasıl yerlilik? Devlet iç borçlanma senetleri çıkarır ama döviz yok. Bu 2018, damat dönemi ile başladı. Devlet dövizle borç alıyor kendi vatandaşından. Yabancılardan zaten yüksek faizle borç alıyoruz. Vatandaşlığı dolarla satıyoruz, devletin tüm ihaleleri dolarla, bütün garanti ödemelerimiz dolarla, her şey dolarla. Sonra beyefendi kürsüye çıkıyor, ‘yerlilik millilik.` Yere batsın senin yerliliğin milliliğin. Böyle yerlilik olur mu, böyle millilik olur mu? Fahiş Fiyatla Mücadele Tim`i kurmuş beyefendi. Bu Tim`de kim görevli bilmiyorum, kimin yakasına yapışacak bilmiyorum ama bir ihbarda bulunuyorum. Bir yıllık bazda en yüksek artış gübrede oldu, yüzde 400. Bu fahiş fiyat değil mi Erdoğan? Bu gübre fiyatını kim artırdı ise Tim`i oraya yolla ya da Tim`i kendine yönelt. Tim senden başlasın. Faizle Mücadele Timi`ne söyle. De ki ‘hakka, hukuka, adalete inanırım.` İnanmaz da. ‘Gelin benden başlayın. En fahiş fiyat gübrededir. Sebebi ve sorumlusu Erdoğan`dır. Benzine yüzde 200 zam yaptın. Tim`e söyle. Erdoğan mazota yüzde 240 zam yaptın. Tim`e söyle. Çaya toplamda yüzde 84 zam yaptın. Tim`in haberi olsun. Tüpgaz`a yüzde 141 zam yaptın. Şekere yüzde 135 zam yaptın. Una yüzde 101 zam yaptın Erdoğan. Tim`de kim görevliyse fahiş fiyat buradadır. Gidip bu işle ilgilensinler. TÜİK gıda enflasyonu yüzde 89 açıkladı. Pes. Aynı TÜİK tarla gıda enflasyonu yüzde 118 açıkladı. Kimi kandırıyorsun? Milletin aklıyla alay etmeyin artık. Millet zararda haramiler kârda. Millet karda haramiler sefada...Bunlar iki de bir ‘dış güçler` diyor ya bal gibi buz gibi ekonomimiz ve demokrasimiz içeriden hançerleniyor.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA