9 Mart 2026 Pazartesi

11:55   8 MART’TA DÜNYA AYAKTA! MADRID’DEN GAZZE’YE KADıNLARıN ÇıĞLıĞı KıTA SıNıRLARıNı AŞTı   11:27   SILIVRI’DE TARIHI GÜN: EKREM İMAMOĞLU VE 402 SANıKLı İBB DAVASı BAŞLADı! ALKıŞLARLA KARŞıLANDı   10:22   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SILIVRI’DE SERT ÇıKıŞ: "BU BIR KUMPAS DAVASıDıR, RAKIBINI YOK ETMEYE ÇALıŞıYOR!"   10:11   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN SILIVRI ÖNÜNDE SERT TEPKI: "BU BIR UTANÇ DOSYASıDıR, 86 MILYONDAN SAKLıYORLAR!"   09:46   MERSIN’DE ‘EŞITLIK’ PEDALLARı DÖNDÜ: 8 MART COŞKUSU SOKAĞA TAŞTı!   09:01   İRAN’DA TARIHI KıRıLMA: MÜCTEBA HAMANEY YENI DINI LIDER SEÇILDI! BABA-OĞUL DÖNEMI BAŞLıYOR   02:01   KADıKÖY’DE GOL YAĞMURU: FENERBAHÇE TAKIBI SÜRDÜRÜYOR!   01:10   MERSIN’DE MOR DALGA SOKAKLARA TAŞTı: 12. FEMINIST GECE YÜRÜYÜŞÜ’NDE TARIHI KATıLıM!   01:01   MERSIN 68’LER ORMANı’NDA KADıN DAYANıŞMASı RÜZGARı: BALYANLıLAR VE ÇAĞDAŞKENT EL ELE!   15:27   CHP’LI AYLIN NAZLıAKA’DAN TARIHI ‘MOR VE YEŞIL’ ÇıKıŞı! "HER ÇOCUĞUN BIR KREŞI OLACAK"   15:19   EMEKLI KADıNLARDAN 8 MART’TA SERT MESAJ: “YOKSULLUĞA, SÖMÜRÜYE VE ŞIDDETE KARŞı EŞIT BIR YAŞAM İSTIYORUZ”   13:37   SEMIH PALAMUT’TAN 8 MART’TA MESAJ: "FıRSAT EŞITLIĞI LÜTUF DEĞIL, DEMOKRASININ TEMELIDIR!"   11:35   KADıNLARıN ACıSı, DIRENIŞI VE UMUDU TÜRKÜLERLE SAHNEYE TAŞıNDı...   10:01   MEZITLI’DE DEV İFTAR: BAŞKAN TUNCER VE YÜZLERCE VATANDAŞ AYNı SOFRADA BULUŞTU!   09:45   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘8 MART DÜNYA KADıNLAR GÜNÜ’ MESAJı   19:51   MERSINLI KADıNLAR HAYALLERINI ÇIÇEK AÇTıRıYOR: EV HANıMLıĞı ARŞIVDE, GIRIŞIMCILIK ZIRVEDE!   16:39   İPA: "KADıNLARıN EN BÜYÜK KORKUSU, CINAYET VE ŞIDDET"   16:33   BAKıRKÖY CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: "CASPERLAR" SILAHLı SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELIK OPERASYONDA 5 ŞÜPHELI GÖZALTıNA ALıNDı   15:33   İRAN CUMHURBAŞKANı PEZEŞKIYAN: ARABULUCULUK, ÇATıŞMAYı ATEŞLEYENLERI HEDEF ALMALı   14:32   AZERBAYCAN, İRAN’DAKI DIPLOMATIK PERSONELINI ÇEKIYOR; BAKÜ İHA SALDıRıSıNDAN TAHRAN’ı SORUMLU TUTTU  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN “EL BEBEK GÜL BEBEK” PROJESİNDE DAĞITILAN DESTEK PAKETİ SAYISI 25 BİNE ULAŞTI


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin dar gelirli ailelerin 6-12 aylık bebekleri için 2020 yılının Nisan ayında hayata geçirdiği “El Bebek Gül Bebek” projesinde dağıtılan destek paketi sayısı 25 bine ulaştı. Pakette çocuk bezi, krem, şampuan, mama bulunuyor.

 

Tarih : 22 Mayıs 2022 Pazar 12:27   Okunma : 873

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin dar gelirli ailelerin 6-12 aylık bebekleri için 2020 yılının Nisan ayında hayata geçirdiği “El Bebek Gül Bebek” projesinde dağıtılan destek paketi sayısı 25 bine ulaştı. Pakette çocuk bezi, krem, şampuan, mama bulunuyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli ailelerin 6-12 aylık bebekleri için pandemi döneminde başlattığı “El Bebek Gül Bebek” projesi devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde 2020 yılının Nisan ayından bu yana sürdürülen projede, dağıtılan destek paketi sayısı 25 bine ulaştı.

PROJE 13 İLÇEDE SÜRÜYOR

Pandemi döneminde dar gelirli ailelere destek sunmak adına hayata geçirilen proje, Mersin`in 13 ilçesinde sürdürülüyor. Teksin üzerinden başvuruların alındığı projede, ailenin asgari ücret veya altında bir gelirinin olması şartı bulunuyor. “El Bebek Gül Bebek” projesi kapsamında 2021 yılının Şubat ayından itibaren 3 bin 771 aileye periyodik olarak destek paketleri ulaştırılıyor.

“BU ZAMANA KADAR TOPLAM 25 BİN ‘EL BEBEK GÜL BEBEK` PAKETİ DAĞITILDI”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi`nde “El Bebek Gül Bebek” projesinden sorumlu Başak Uludağ, dar gelirli ailelere pandemi döneminde destekte bulunmak için bu projeyi hayata geçirdiklerini ve aldıkları olumlu geri dönüşlerle projeyi periyodik olarak sürdürdüklerini ifade etti. Uludağ, şöyle devam etti:

“Paket içerisinde 1`er adet olmak üzere; 4 numara 30`lu bebek bezi, pişik kremi, bebek şampuanı, ıslak mendil ve bebek maması yer alıyor. Projeye başvurular ALO 185 Teksin Mersin üzerinden alınıyor. 6-12 aylık bebeği olan, asgari ücret ve altı geliri olan aileler başvuruda bulunuyor. Şartlar sağlanırsa aileler periyodik listeye alınıyor. Bebek 1 yaşına basıncaya kadar ailelerimiz her ay düzenli olarak bu hizmetten faydalanabiliyor. Taleplerimiz çok yoğun. Hizmetten Mersin`in 13 ilçesinde yaşayan aileler faydalanabiliyor. Ekonomik sorunların yaşandığı bu dönemde talepler de bayağı bir arttı. Elimizden geldiği kadar ailelerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onların bütçelerine masraflarını azaltmak için katkıda bulunmaya çalışıyoruz. 2020 yılının Nisan ayında başlatılan bu proje periyodik şekilde devam etmekte. Bu zamana kadar toplamda 25 bin ‘El Bebek Gül Bebek` paketi dağıtıldı.”

“BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ”

Destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Asmin`in annesi Nimet Kırvarlı, “Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Ailemizin bir ferdi, çocuklarımızın abisi gibi oldu. Allah razı olsun” dedi.

Bebek Cihan`ın annesi Nurcan Aksoy da “Allah razı olsun Belediyemizden, yardımda bulundu. Öyle olmasaydı nasıl yapacaktık bilmiyorum. Eşim başvuruda bulunmuştu. Yardımları için teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA