13 Mart 2026 Cuma

22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL   15:30   TUNCER BAKıRHAN’DAN 12 MART AÇıKLAMASı: "ARADAN GEÇEN 31 YıLA RAĞMEN KATLIAMıN TÜM YÖNLERIYLE AYDıNLATıLMAMıŞ OLMASı ACıYı DERINLEŞTIRMEYE DEVAM EDIYOR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSTIKLAL MARŞı’NıN KABULÜNÜN 105’INCI YıLı MESAJı: "BÜYÜK ŞAIRIMIZ MEHMET AKIF ERSOY’U VE MILLI MÜCADELE KAHRAMANLARıMıZı SAYGıYLA ANıYORUM"   13:28   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… İMAMOĞLU’NDAN DURUŞMADA EKRANA YANSıTıLAN TABLOYA TEPKI: “BAŞSAVCı GÖRÜNÜMLÜ SIYASETÇININ LIDERLIĞINDE ÇALıŞAN SAVCıLıK YAPTı BUNLARı”   10:57   MERSIN’DE KALPLERI ISıTAN BULUŞMA: ÜÇ KUŞAK DOĞANıN KALBINDE BIRLEŞTI!   10:55   İBB DAVASıNDA 4. GÜN: SILIVRI’DE DUYGU DOLU ANLAR! "CUMHURBAŞKANı İMAMOĞLU" SLOGANLARı YÜKSELDI   09:36   BAŞKAN V. ŞENER MESAI ARKADAŞLARıYLA AYNı SOFRADA BULUŞTU   09:35    POTANıN PERILERI’NDEN DEV BAŞLANGıÇ! KANADA KARŞıSıNDA NEFES KESEN ZAFER   09:34   MERSIN’DE ULAŞıMDA ENGEL DÖNEMI BITTI: TEK TıKLA OTOBÜS KAPıNıZA GELIYOR!   09:20   GıDA DEVINDEN TARIHI KARAR: TAT GıDA 58 YıL SONRA BIR İLKI GERÇEKLEŞTIRDI!   01:02   ABD-İRAN GERILIMINDE ŞOK İTIRAF: 168 ÇOCUĞUN ÖLDÜĞÜ KATLIAMDA ’HATA’ İDDIASı!   21:35   MERSIN’DE RAMAZAN RUHU MUT’TA ZIRVE YAPTı: BAŞKAN SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK MESAJı!   19:42   TARSUS’TA EZBER BOZAN BULUŞMA: KÜÇÜK BAŞKANLAR İSTEDI, ALI BOLTAÇ ANıNDA TALIMATı VERDI!   18:46   BERKIN ELVAN 12. YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı: "KATILLER HESAP VERSIN!"  
 
     
   

"OHAL Değil, Demokrasi İstiyoruz !"


CHP’nin bugün 81 ilde gerçekleştirdiği "OHAL değil DEMOKRASi istiyoruz" eylemi Özgür çocuk Parkında yapıldı. CHP Mersin İl Başkanı Adil Akay tarafından okunan ortak basın açıklamasında, bir buçuk ay sürmeyeceği belirtilmesine karşın sürekli yenilenen OHAL’in insan hakları ve demokratik hakla

 

Tarih : 17 Nisan 2018 Salı 16:22   Okunma : 1956

Bildiri metninde, "Ülkemizi tek adam rejimine dönüştürme amacıyla hazırlanan ve tarihe mühürsüz seçim olarak geçen 16 Nisan referandumunun üzerinden tam 1 yıl geçti. 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişiminin ardından 20 Temmuz'da ilan edilen OHAL altında gidilen referandum. meşruiyeti olmayan bir rejim değişikliğini ülkemize dayatmıştır. Sivil darbe ortamında. "Evet" demenin devletin tüm kurumlarıyla desteklendiği, ''Hayır" demenin ise adeta yasaklandığı bir dönem yaşanmıştır.

Ülkemiz 21 aydır OHAL ile yönetilmektedir. İlan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi; insan haklarını. ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur. KHK"lar eliyle parlamento. yani halkın iradesi gasp edilmiştir. Türkiye'yi tek tipe sokmak için sendikalar, meslek oda ve birlikleri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik operasyonların ardı arkası kesilmemiştir.

AKP iktidarının muhaliflerine bir sopa olarak kullandığı OHAL giderek bu faşizan sınırlarım bile aşmış; sağcı-solcu, muhafazakar-sosyal demokrat, kimseyi ayırmadan tüm toplumu baskı altına alan otoriter bir rejime dönüşmüştür. OHAL ile ülkemizde hiç kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır.

OHAL nedir?

OHAL, 1O Ekim"de katledilen çocuklarını anmak isteyen anne ve babalara sıkılan biber gazıdır.

OHAL, ekmeğinin peşindeki tütün üreticisine vurulan coptur.

OHAL, Ahmet Şık başta olmak üzere hayatını FETÖ ile mücadeleye adamış gazetecileri zindanlara atmaktır.

OHAL. işçi grevlerini ertelemek, grev çadırlarına müdahale etmektir.

OHAL, işlerini geri almak için ölümü göze alarak bedenini açlığa yatıran Nuriye Gülmen ve Semih Özakça·nın ölüm tehlikesini görmeyen hükümet inadıdır."  ifadeleri yer aldı.

 

Paylaş :
Etiketler :  ohal, demokrasi, chp, 16 nisan referandumu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA