30 Nisan 2026 Perşembe

16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”  
 
     
   

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU... "MANDIRA FİLOZOFU": KARŞIYAKA, DOĞA DÜŞMANLARINA KARŞI


Karşıyaka Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü`nde Yamanlar Piknik Alanı`nda, Mandıra Filozofu filmleriyle tanınan usta sanatçı Müfit Can Saçıntı`nın katılımı ile fidan dikim etkinliği yaptı. Saçıntı ile birlikte, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi ve 3. Yaş Üniversitesi`nin katılımcıları, çam fidanlarını toprakla buluşturdu. Müfit Can Saçıntı, “Karşıyaka`ya karşı değilim. Kalp kalbe karşı. Karşıyaka sadece yaka olarak karşı değil doğa düşmanlarına karşı olanların memleketi" dedi.

 

Tarih : 5 Haziran 2022 Pazar 14:09   Okunma : 676

Karşıyaka Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü`nde Yamanlar Piknik Alanı`nda, Mandıra Filozofu filmleriyle tanınan usta sanatçı Müfit Can Saçıntı`nın katılımı ile fidan dikim etkinliği yaptı. Saçıntı ile birlikte, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi ve 3. Yaş Üniversitesi`nin katılımcıları, çam fidanlarını toprakla buluşturdu. Müfit Can Saçıntı, “Karşıyaka`ya karşı değilim. Kalp kalbe karşı. Karşıyaka sadece yaka olarak karşı değil doğa düşmanlarına karşı olanların memleketi" dedi.

“DOĞAYI YENEMEZSİNİZ”

Karşıyaka`da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Müfit Can Saçıntı şunları söyledi:

“Karşıyaka`ya karşı değilim. Kalp kalbe karşı. Karşıyaka sadece yaka olarak karşı değil doğa düşmanlarına karşı olanların memleketi. Karşıyaka sayesinde hayatımda bir dikili ağacım olacak. Belgesellerde şu sözü çok duyarız: İnsanoğlu doğayı yendi. Uçmayı öğrendi, doğayı yendi. Oysa insanoğlu doğayı yenmedi, doğayı yeneceğim diye uçurumdan atarsan uçamazsın. Onun kurallarını öğrendi. Yer çekimi kanununu öğrendin. Doğanın yasalarına uyum sağlamayı öğrendin. Doğayı yenemezsiniz. Çevre Günü bunu hatırlatmak için vesile oluyor. Çevre bilincini başkalarına aşılatacak bir eylem yapıyoruz şu an. Bir gün sonrasını düşünüyorsan bitki ek, on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, yüzyıl sonrasını düşüyorsan insanları eğit. Bu eğitici bir çalışma oldu sayenizde. Çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki buradayım.”

DOĞAYLA UYUMLU YAŞAM

İklim krizine ve alınması gereken önlemlere dikkat çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay da şöyle konuştu:

“Geçen yüzyıl fosil yakıtların, kömür ve petrol ürünlerinin çok yoğun kullanıldığı bir dönem oldu. Ulaşım ve sanayileşme arttıkça, sıcaklıkta hiç kimsenin beklemediği kadar anormal yükselmeler meydana geldi. Dünya çok ciddi oranda ısınmış durumda. Ciddi tehlike var. Dünyanın tüm dengesi bozulabilir; bitkiler ve canlılar yaşayamaz hale gelebilir. Maalesef bununla ilgili dünyanın hiçbir yerinde yeterli önlem alınmıyor. Doğaya salınan karbon miktarı giderek yükseliyor. Üretirken de tüketirken de karbon salıyoruz. Burada yapmamız gereken şey doğayla uyumlu olmayı, kirletmeden yaşamayı öğrenmektir. Gün içinde ‘İhtiyacımızın üzerinde tüketim yaptık mı, doğanın dengesini bozacak bir hareket yaptık mı?` bunları düşünmemiz lazım. Bilgisayarı açık bıraktığımızda bu bize önemli değilmiş gibi görünüyor ama milyonlarca insanın milyarlarca insanın yapması durumunda çok büyük bir israfa dönüşüyor. Bu bilinçle düzelecek bir şey. Bugün sembolik olarak doğaya katkı anlamında, yok ettiklerimizin yerine katkı anlamında ağaç dikim etkinliği gerçekleştiriyoruz. İklimi ve çevreyi düşünmemiz gerektiğini hatırlatıyoruz. Yaşam şeklimizi doğaya uygun olarak değiştirmemiz gerektiğini vurguluyoruz. Aramızda bu işin filozofu var. Mandıra Filozofu; Müfit Can Saçıntı. Kendisine ve duyarlılık göstererek etkinliğimize katılan herkese Teşekkür ederim” dedi. Tugay, konuşmasını “Bir ağaç dikmek için en iyi zaman 20 sene öncesiydi. İkinci en iyi zaman ise bugün.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA