19 Ocak 2026 Pazartesi

22:04   TARSUS, YEREL YÖNETIMLERIN ZIRVE BULUŞMASıNA EV SAHIPLIĞI YAPTı   18:59   “MERSIN’IN CARETTALARı TARIHI ZAFERLE PARLADı: BAŞKAN SEÇER TRIBÜNDE, MSK PARKEDE ŞOV YAPTı”   18:50   “TALAT DINÇER’DEN ÇARPıCı ÇıKıŞ: MADEN KEŞIFLERI GERÇEKTEN YENI MI, YOKSA YASAYLA Mı GÜNDEME GELDI?”   15:58   ULUSLARARASı ALıCıLAR MERSIN’DE BULUŞTU: 10 MILYON ÜRÜN SATıŞı GERÇEKLEŞTI   13:55   “ADA’DAN ÇARPıCı UYARı: TUTUKLU AILELERINE SAHTE OPERASYON MESAJLARıYLA DOLANDıRıCıLıK TUZAĞı”   10:44   SURIYE ORDUSU RAKKA’DA KRITIK PETROL VE GAZ SAHALARıNı ELE GEÇIRDI: FıRAT BARAJı KONTROL ALTıNDA!   10:40   “TARıM ALARM VERIYOR: GIRDI FIYATLARı ÇIFTÇIYI İCRAYA, TÜKETICIYI RAF KRIZINE SÜRÜKLÜYOR”   10:25   “CUMHURBAŞKANLıĞı BÜTÇESI AŞıLDı: 2026’DA %35 ARTıŞLA REKOR ÖDENEK!”   10:04   “SÜPER AMATÖR’DE NEFES KESEN DERBI: AKDENIZ VE YENIŞEHIR 2-2’DE BULUŞTU”   20:55   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN HATAY’DA SERT ÇıKıŞ: ‘YALANıN VE ALGıNıN KARŞıSıNDA DIMDIK DURUYORUZ’”   20:34   “CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı: HALKıN İRADESINE MÜDAHALEYE SON VERILMELI”   13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı  
 
     
   

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: İSRAİL İLE DİPLOMATİK TEMSİLCİLİĞİMİZİN BÜYÜKELÇİ SEVİYESİNE ÇIKARILMASI İÇİN ÇALIŞMALARI BAŞLATTIK


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile yaptığı görüşmenin ardından, “Diplomatik temsilciliğimizin büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaları başlattık. Görüşmelerimizde ekonomik iş birliğimizin güçlendirilmesi için atılabilecek adımları ele aldık. Önümüzdeki süreçte Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı`nı gerçekleştireceğiz, eylül ya da ekim ayında. İsrail tarafından iki tarih geldi” dedi.

 

Tarih : 23 Haziran 2022 Perşembe 17:50   Okunma : 357

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile yaptığı görüşmenin ardından, “Diplomatik temsilciliğimizin büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaları başlattık. Görüşmelerimizde ekonomik iş birliğimizin güçlendirilmesi için atılabilecek adımları ele aldık. Önümüzdeki süreçte Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı`nı gerçekleştireceğiz, eylül ya da ekim ayında. İsrail tarafından iki tarih geldi” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı Lapid ile bugün Ankara`da bir araya geldi. Çavuşoğlu ve Lapid, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Bugünkü görüşmemizde, ülkelerimiz arasında başlayan olumlu diyalogu somut adımlarla ilerletme kararlılığımızı tekrar teyit ettik. Kısa vadede karşılıklı üst düzey ziyaretleri devam ettireceğiz.

Diplomatik temsilciliğimizin de büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaları başlattık. Görüşmelerimizde ekonomik iş birliğimizin güçlendirilmesi için atılabilecek adımları ele aldık. Önümüzdeki süreçte Karma Ekonomik Komisyon Toplantısını gerçekleştireceğiz, eylül ya da ekim ayında. İsrail tarafından iki tarih geldi. Gerek KEK Eş Başkanımız, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu gerekse Ticaret Bakanlığımız bu tarihler üzerinde çalışıyor. En kısa sürede İsrail`e geri dönüş sağlayacağız.

“TÜRKİYE VE KKTC`DEKİ ORMAN YANGINLARINA İSRAİL`İN GÖSTERDİĞİ İLGİ VE DESTEĞE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Bugün ayrıca, karşılıklı sektörel heyet ziyaretleri, yüksek teknoloji alanında ortak projeler, turizm iş birliği olanaklarının artırılması gibi hususları da değerlendirdik. İsrail`e taze meyve ihracatı için Tarım Bakanlıklarımız temaslarını sürdürüyor. Türkiye ve KKTC`deki orman yangınlarına İsrail`in gösterdiği ilgi ve desteğe teşekkür ederiz.

 KKTC`deki yangının söndürülmesi için İsrail iki uçak gönderme kararı aldı. Bugün kendileri, ‘Türkiye`de ihtiyaç var mı` diye sordular. Bu teklifleri için çok teşekkür ediyorum. Geçmişte de böylesi günlerde her zaman dayanışma içinde olduğumuzu hatırlatmak isterim.

“TERÖR SALDIRILARINA İZİN VERMEMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

Sivil havacılık alanındaki istişareler, ilgili kurumlarımız arasında 4 Temmuz`da gerçekleştirilecek. Denizcilik istişarelerine en kısa zamanda başlamak istiyoruz. Enerji alanında diyaloğu sürdürmek ve iş birliği seçeneklerini devam ettirmek istiyoruz. Güvenlik konusunda iş birliği içindeyiz.

Ülkemizde İsrail vatandaşlarına yönelik terör tehdidi konusunda Sayın Lapid ile yakın temas halindeydik. Kurumlarımız arasında istihbarat ve bilgi paylaşımı sürekli gerçekleşti. Devlet Başkanı Sayın Herzog da bu hususta Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile görüştü. Şunu söylemek isterim; bu tür olayların ülkemizde yaşanmasına hiçbir şekilde izin veremeyiz. Ülkemiz içinde bu tür hesaplaşmalara izin veremeyiz, terör saldırılarına izin vermemiz mümkün değil.

“İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VE BARIŞ UMUTLARININ ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN DİKKATLİ ADIM ATILMALI”

Filistin ve İsrail meselesi bizim gündemimizdeydi. Bu konudaki beklentilerimizi ve hassasiyetimizi İsrail tarafı gayet iyi bir şekilde biliyor. Çünkü her görüşmemizde bu hassasiyetimizi paylaşıyoruz. Özellikle iki devletli çözüm ve barış umutlarının zarar görmemesi için herkesin dikkatli adım atması gerekiyor.

Bu ziyaretin Türkiye-İsrail ilişkilerini daha da geliştireceğine inanıyorum. İç siyasette çalkantılı bir günde Sayın Lapid`in bu ziyareti gerçekleştirmesi, ilişkilerimize verdiği önemin bir göstergesidir.”

LAPİD: İRAN SADECE İSRAİLLİLERİN HAYATLARINA KASTETMEKLE KALMAMIŞ, TÜRKİYE`NİN EGEMENLİĞİNE DE KASTETMİŞTİR

Çavuşoğlu`nun ardından söz alan İsrail Dışişleri Bakanı Lapid ise şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz haftalarda İsrailli vatandaşların hayatı kurtuldu. Bu da Türkiye`nin İsrail ile yapmış olduğu gerek diplomatik gerek güvenlik iş birliği sayesindedir. Türk istihbaratı, yakın zamanda bir İran komplosunu ortaya çıkardı ve bu çalışmalar devam etmekte. Biz, Türk hükümetinin bu profesyonel ve koordine aktiviteleri için kendilerini tebrik ediyoruz.

İran, bu terör saldırısı girişiminin arkasındadır. Bu noktada istihbaratlar, herhangi bir şekilde şüpheye yer bırakmamaktadır. İsraillilerin, sadece masum turistlerin hayatlarını kastetmekle kalmamış, Türkiye`nin egemenliğine de kastetmişlerdir. Hiçbir ülke buna müsaade edemez. Türkiye, buna nasıl yanıt vereceğini bilir, İranlılara; bundan eminiz. Bu noktada İsrail hiçbir şey yapmada oturmayacaktır. Vatandaşlarına yapılacak saldırılarla ilgili çalışacaktır ve biz de tabii ki Türkiye`ye yaptığımız seyahat uyarısını değiştireceğiz.

“HEM SAHİL KESİMLERİNE HEM DE İSTANBUL`A İSRAİLLİ HAVAYOLU FİRMALARININ DOĞRUDAN UÇUŞUNU BAŞLATMAK ÜZERE OLDUĞUNUZ GİRİŞİMİ NİHAYETLENDİRECEĞİZ”

Türkiye, bizim bir numaralı turist destinasyonlarımızdandır. Çok yakın gelecekte umuyoruz ki İsrailli turistler, korku olmaksızın Türkiye`ye geri dönebileceklerdir. Güzel İstanbul`a ve Antalya`nın, sizin memleketinizin güzel kumsallarına İsrailliler turist olarak gidebilecektir. Önümüzdeki hafta, sizin Kudüs`ü ziyaretinizde başlatmış olduğunuz girişimi nihayetlendireceğiz. Hem Türk sahil kesimlerine hem de İstanbul`a İsrailli havayolu firmalarının doğrudan uçuşunu başlatmak üzere. Bu bağlamda ilişkiler çok güzel devam etmekte.

Büyükelçilerimizin yakın gelecekte geri dönmeleri için önemli adımlar attık. Ekonomik ve siyasi diyaloğu da iyileştireceğiz. Umuyoruz ki bu adımları çok yakın zamanda tamamlarız.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA