19 Ocak 2026 Pazartesi

22:04   TARSUS, YEREL YÖNETIMLERIN ZIRVE BULUŞMASıNA EV SAHIPLIĞI YAPTı   18:59   “MERSIN’IN CARETTALARı TARIHI ZAFERLE PARLADı: BAŞKAN SEÇER TRIBÜNDE, MSK PARKEDE ŞOV YAPTı”   18:50   “TALAT DINÇER’DEN ÇARPıCı ÇıKıŞ: MADEN KEŞIFLERI GERÇEKTEN YENI MI, YOKSA YASAYLA Mı GÜNDEME GELDI?”   15:58   ULUSLARARASı ALıCıLAR MERSIN’DE BULUŞTU: 10 MILYON ÜRÜN SATıŞı GERÇEKLEŞTI   13:55   “ADA’DAN ÇARPıCı UYARı: TUTUKLU AILELERINE SAHTE OPERASYON MESAJLARıYLA DOLANDıRıCıLıK TUZAĞı”   10:44   SURIYE ORDUSU RAKKA’DA KRITIK PETROL VE GAZ SAHALARıNı ELE GEÇIRDI: FıRAT BARAJı KONTROL ALTıNDA!   10:40   “TARıM ALARM VERIYOR: GIRDI FIYATLARı ÇIFTÇIYI İCRAYA, TÜKETICIYI RAF KRIZINE SÜRÜKLÜYOR”   10:25   “CUMHURBAŞKANLıĞı BÜTÇESI AŞıLDı: 2026’DA %35 ARTıŞLA REKOR ÖDENEK!”   10:04   “SÜPER AMATÖR’DE NEFES KESEN DERBI: AKDENIZ VE YENIŞEHIR 2-2’DE BULUŞTU”   20:55   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN HATAY’DA SERT ÇıKıŞ: ‘YALANıN VE ALGıNıN KARŞıSıNDA DIMDIK DURUYORUZ’”   20:34   “CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı: HALKıN İRADESINE MÜDAHALEYE SON VERILMELI”   13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı  
 
     
   

BEYPAZARLI KADIN ÇİFTÇİ: 53 YAŞINDAYIM, AĞACIN TEPESİNDE KİRAZ TOPLUYORUM AMA EVİME YİYECEK GÖTÜREMİYORUM


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara`nın Beypazarı ilçesindeki pazarda vatandaşların sorunlarını dinledi. Pazarda kendi yetiştirdiği ürünleri satan bir kadın, “Maliyetler arttı, mazotlar arttı. Ne edeceğiz bu mazotu? Çiftçinin hali harap” dedi. Başka bir kadın ise “Mazot parasına çalışıyoruz. Karnımızı da doyuramıyoruz artık. 53 yaşındayım, ağacın tepesinde kiraz topluyorum ama evime yiyecek götüremiyorum” diye konuştu.

 

Tarih : 24 Haziran 2022 Cuma 16:48   Okunma : 506

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara`nın Beypazarı ilçesindeki pazarda vatandaşların sorunlarını dinledi. Pazarda kendi yetiştirdiği ürünleri satan bir kadın, “Maliyetler arttı, mazotlar arttı. Ne edeceğiz bu mazotu? Çiftçinin hali harap” dedi. Başka bir kadın ise “Mazot parasına çalışıyoruz. Karnımızı da doyuramıyoruz artık. 53 yaşındayım, ağacın tepesinde kiraz topluyorum ama evime yiyecek götüremiyorum” diye konuştu.

Ali Babacan, geçen çarşamba günü Beypazarı`ndan esnafla ve vatandaşlarla dertleşti. Babacan`ın Beypazarı`ndaki pazar yerine yaptığı ziyarete ilişkin bir video, DEVA Partisi tarafından bugün basınla paylaşıldı.

“NE EDECEĞİZ BU MAZOTU? ÇİFTÇİNİN HALİ HARAP”

Babacan`ın ziyaret ettiği bir tezgahta kendi yetiştirdiği ürünleri satan bir kadın, “Maliyetler arttı, mazotlar arttı. Ne edeceğiz bu mazotu? Çiftçinin hali harap” dedi. Babacan da “Hükümet dolar kurunu patlatınca A`dan Z`ye her şeye zam geldi. Gübre dolara bağlı. Mazot dolara bağlı. Tohum dolara bağlı. Elektrik dolara bağlı. Esnaf lambaları söndürüp iş yapıyor” diye konuştu.

Babacan`ın “Depo kaça doluyor” diye sorduğu kadın pazarcı ise “Depoyu dolduramıyoruz ki. Nasıl dolduracağız” karşılığını verdi.

BABACAN: EĞER MAZOT FİYATI DÜNYADAKİ KADAR ARTSAYDI 7 LİRALIK MAZOT BİZDE 12 LİRA OLACAKTI

Bir diğer kadın pazarcı ise “Bir Türkiye değil, dışarısı da öyle. Her yer karışık. Ukrayna`nın savaşı her yeri halletti” dedi. Babacan ise şöyle yanıt verdi:

“Petrol fiyatı, 70 dolardan 120 dolara çıktı. Yani dünyada, bir ülkede, mazot 7 liraysa 12 lira oldu. Bizde 7 liraydı, 30 lira oldu. 12 lira ile 30 lira arasındaki fark, Türkiye`ye özel problem, hükümetin çıkarttığı döviz krizinin sonucu. Eğer dünyadaki kadar mazot fiyatı artsaydı, 7 liralık mazot bizde 12 lira olacaktı.”

“53 YAŞINDAŞIM, AĞACIN TEPESİNDE KİRAZ TOPLUYORUM AMA EVE YİYECEK GÖTÜREMİYORUM”

Mazot fiyatlarından dert yanan bir diğer kadın da “Kurtarın artık insanları. Mazot parasına çalışıyoruz. Karnımızı da doyuramıyoruz artık. 53 yaşındayım, ağacın tepesinde kiraz topluyorum ama evime yiyecek götüremiyorum. Yazık değil mi bize? Ayaş`tan buraya 300 liraya gidip geliyoruz” diye konuştu.

“BUNLAR İLK ÖNCE MÜCAHİTTİ, ONDAN SONRA MÜTEAHHİT OLDU. ŞİMDİ HER ŞEYE MÜSAİT OLDULAR”

Başka bir pazarcı da Babacan`a, “Sizin seçildiğinizde bu ekonomi çok güzeldi. İkinci beş yıl biraz daha iyiydi. Ondan sonra lastik patladı. Kemal Derviş`in bakanlık yaptığı dönemdeki kararlardan mı böyle gitti? Yoksa siz geldiniz tekrar bir karar mı alarak mı böyle gittiniz” diye sordu.

Babacan, “Bizden önceki hükümetin kararlarından sonra 2001 Şubat`ında büyük bir kriz çıktı. Biz o krizi devraldık. Eskiden yapılmaya çalışılan iyi işleri muhafaza ettik. Yanlış işleri bıraktık, yerine güzel işler ekledik. Ekonomi toparladı” diye yanıt verdi.

Bunun üzerine pazarcı, “Yani siz şunu demek istiyorsunuz; ilk önce mücahitti bunlar, ondan sonra müteahhit oldu. Şimdi her şeye müsait oldular” dedi. Babacan da “Halimize tercüman oldun” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA