16 Mart 2026 Pazartesi

21:50   AKDENIZ’DE BINLERCE YÜREK AYNı SOFRADA: BAŞKAN VAHAP SEÇER ILE GÖNÜL BIRLIĞI!   17:22   MUHITTIN BÖCEK, HAKIM KARŞıSıNDA: "HIÇBIR AKRABAMı ZENGIN ETMEDIM. BÜTÜN SUÇLAMALARı REDDEDIYORUM. KIMSENIN BIR KURUŞUNDA GÖZÜM YOK"   16:29   BAYRAMDA YAĞıŞLı VE SOĞUK HAVA ETKILI OLACAK   16:28   CHP’LI BAŞARıR’DAN IKTIDARA TEPKI: "SIZ ÖMER GÜNEL’E DÜŞMANLıK YAPMıYORSUNUZ; AYDıN’A, KUŞADASı HALKıNA DÜŞMANLıK YAPıYORSUNUZ"   15:27   PROF. DR. İLBER ORTAYLı IÇIN GALATASARAY ÜNIVERSITESI’NDE ANMA TÖRENI... TÖRENE, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL’IN DE ARALARıNDA OLDUĞU BIRÇOK SIYASI, SANATÇı VE AKADEMISYEN KATıLDı   14:26   CHP’LI NAZLıAKA: HIÇ DEĞILSE BAYRAMDAN ÖNCE TUTSAK ETMEYE ÇALıŞTıĞıNıZ ARKADAŞLARıMıZı SERBEST BıRAKıN   14:25   İSTANBUL 40. AĞıR CEZA MAHKEMESI, “TURAN TAŞKıN ÖZER” KRIZI SONRASı “İBB DAVASı” IÇIN YENI MÜZEKKERE YAZDı   13:54   CHP KUŞADASı ÖRGÜTÜNDEN ÇAĞLAYAN ADLIYESI ÖNÜNDE "ÖMER GÜNEL" NÖBETI: HEPIMIZ ÖMER BAŞKAN’ıMıZA DESTEK IÇIN BURADAYıZ   13:53   MURAT EMIR: İBB KUMPAS DAVASıNDA GAZETECILERIN GÖREVINI YAPMALARı ENGELLENIYOR, SUÇ IŞLENIYOR; ALENIYET ILKESI AYAKLAR ALTıNDA ÇIĞNENIYOR   13:52   ATLAS ÇAĞLAYAN’ıN AILESINE YÖNELIK TEHDITLERLE ILGILI 9 KIŞI HAKKıNDA IDDIANAME DÜZENLENDI   12:49   ÖZGÜR ÖZEL: “BIN AYDAN DAHA HAYıRLı OLDUĞU MÜJDELENEN KADIR GECESI MÜBAREK OLSUN”   09:20   MERSIN’IN MINIK ŞEFLERI İŞ BAŞıNDA! TOROSLAR ÇOCUK KAMPÜSÜ’NDE LEZZET RÜZGARLARı ESIYOR   01:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DOĞUKAN UYAN TUTUKLANDı   01:03   MERSIN’DE DEVLERIN SAVAŞı TEK TARAFLı BITTI: CARETTALAR GALATASARAY’ı PARKEYE GÖMEREK TARIH YAZDı!   14:46   MERSIN’DE SOSYAL BELEDIYECILIK DEVRIMI: HER ÇOCUĞA EŞIT GELECEK, HER MAHALLEYE FıRSAT!   13:55   MERSIN’DEN DÜNYAYA 1,7 MILYAR DOLARLıK İMZA: İŞTE İHRACATıN 50 DEV FIRMASı!   10:40   OTOYOLDA %650 ZAM KAPıDA! CHP’LI YAVUZYıLMAZ İSIM VEREREK UYARDı: "BU BIR SOYGUN PLANıDıR"   10:31   İRAN’DAN ABD ÜSSÜNE AĞıR DARBE! NETANYAHU İÇIN DEHŞET VEREN ’ÖLÜM’ YEMINI: ’PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ!’   10:29   LIMON İTHALATıNDA VERGI ŞOKU! ÖMER FETHI GÜRER RAKAMLARLA KONUŞTU: "ÜRETICI SOĞUYOR, TÜKETICI KAYBEDIYOR"   23:46   ANAMUR’DA TARIHI GECE: VAHAP SEÇER’DEN 4 DEV MÜJDE BIRDEN! 2028’E KADAR HER ŞEY DEĞIŞECEK  
 
     
   

TÜRSAB DOĞU ANADOLU BAŞKANI ÖZGÖKÇE: VANLILAR AVRUPALILARDAN PAHALI UÇUYOR


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, "Vanlılar Avrupalılardan pahalıya uçuyor" dedi.

 

Tarih : 26 Haziran 2022 Pazar 15:49   Okunma : 516

İSHAK KARA

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, "Vanlılar Avrupalılardan pahalıya uçuyor" dedi.

Van`da günlük 20 üzeri olan uçak seferleri 10`un altına düştü. Vatandaşlar hem azalan sefer sayılarından hem de yüksek bilet ücretlerine tepki gösterdi. 

TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe şunları söyledi:

"2019 yılında ilimize kentimizin metropol şehirlerinden haftanın bazı günleri 23-24 uçak seferi yapılıyordu. Pandemiyle birlikte gecen sene bu sayı 11`e kadar düştü. 2022 yılın sezonun başladığı bugünlerde maalesef bugün uçak seferlerimiz 7-8`e kadar düşmüştür. Uçak sefer sayılarımız gün geçtikçe düşüyor. Bunu da biz sektörünü içindeyiz işimizi de severek yapıyoruz. Ülkemizde son 2 yılda 4-5 havaalanı yapıldı. En son Rize havaalanı malumunuz bu havaalanları yap işlet devret modeliyle yapıldı. Türkiye hava yolları ve Sivil havacılık pandemiden sonra filolarını büyültemediler. Ellerinde olan mevcut uçaklarla seferleri çevirmeye başladılar. 4-5 havaalanına uçak lazımdı. Bunları da lobisi zayıf olan Van gibi yerlerden çektiler. 2 yıl önce günlük 23-24 tane uçak gelirken bu sayı bugünlerde 7-8 düşmüştür.

 "VAN AVRUPALILARDAN PAHALI UÇUYOR"

Her yere derdimizi anlattık ama bir arpa yol alamadık. Van, Şırnak, Hakkari, Muş gibi şehirlerin uçak seferleri düştü. Diğer taraftan Erzurum, Diyarbakır, Urfa, Trabzon`da uçak seferleri düşmedi aksine uçak seferleri arttırıldı. Trabzon nüfusu 670 bin günlük 40-44 tane uçak seferi yapılıyor. Erzurum 650 bin yine 30-35 uçak seferi var. Van bunu hak etmiyor. Van, Erzurum, Trabzon`un nüfusunun iki katı büyük bir şehirdir. Halk çok sıkıntılı ve dertli, Van`dan kalkan uçaklarda bir buçuk aya kadar yer bulunmuyor. THY ve sivil havacılık Van`da biletleri en üst en pahalı klastan satıyor. Erzurum, Elazığ, Diyarbakır veya Urfa`da günü birlik uçuşlar 400 TL`den başlıyor bizde ise 900 TL`den uçak biletleri satışa çıkıyor. Aktarmalı bağlantılar 1700-1800`u buluyor. Karayolunda da aynı sorun sıkıntılar var. Van-İstanbul 750 TL, Van Çanakkale 1000 TL Van Bodrum, İzmir seferleri 850 TL halk artık otobüse de binemiyor. Halkın durumu perişan yakıta her gün zam geliyor. İnsanlar bilet bulamadığı zaman mecbur aktarmalı gitmek zorunda kalıyor. 3 aktarma yaptığını düşünürsek 2-3 bin liraya tekabül ediyor. İstanbul`dan Avrupa`nın farklı şehirlerine farklı ülkelerine uçtuğunuz zaman bu rakamlara yakın bilet parası ödüyorsunuz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA