29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

ABD BAŞKANI BİDEN: TÜRKİYE`YE F-16`LARI SATMALIYIZ, KONGREDEN ONAY ALABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM


ABD Başkanı Joe Biden, Madrid`de düzenlenen NATO Zirvesi sonrasında yaptığı açıklamada, “Aralık ayında da söylemiştim onlara F-16`ları satmamız gerekiyor. Bunları modernize etmemiz gerekiyor. Bunu yapmamak çıkarlarımıza aykırı. Bu konudaki pozisyonum hiç değişmedi Aralık ayından beri. Biz onlara F-16 satmalıyız. Bunu yapabilmemiz için Kongre`den onay almamız gerekiyor. Bunu alabileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

 

Tarih : 30 Haziran 2022 Perşembe 18:52   Okunma : 386

ABD Başkanı Joe Biden, Madrid`de düzenlenen NATO Zirvesi sonrasında yaptığı açıklamada, “Aralık ayında da söylemiştim onlara F-16`ları satmamız gerekiyor. Bunları modernize etmemiz gerekiyor. Bunu yapmamak çıkarlarımıza aykırı. Bu konudaki pozisyonum hiç değişmedi Aralık ayından beri. Biz onlara F-16 satmalıyız. Bunu yapabilmemiz için Kongre`den onay almamız gerekiyor. Bunu alabileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

ABD Başkanı Biden, Madrid`deki NATO Zirvesi kapsamında bugün basın toplantısı düzenledi. Biden`ın açıklamaları satır başları ile şöyle:

“Rusya`nın Ukrayna`ya saldırısının ardından NATO hiç olmadığı kadar birlik halinde.

Romanya`da bir tümenimizi muharebeye hazır halde tutuyoruz. Dünya değişiyor. Biz de buna adapte oluyoruz. Rusya`nın saldırganlığına vermiş olduğumuz yanıt da bunun bir göstergesi. NATO Ukrayna`nın her zaman yanında.

“GIDA KRİZİ, RUSYA`NIN SALDIRISI SONRASINDA MEYDANA GELDİ”

Diğer taraftan Rusya`nın petrol ve gazının başka yerlere gitmesini istemiyoruz. Putin`in bundan para kazanmasını istemiyoruz. ABD gıda güvenliği konusunda da adım atmakta. Çünkü bu gıda krizi de Rusya`nın saldırısı sonrasında meydana geldi.

Transatlantik ittifakı olarak bizi bölmek istiyorlar. Ancak tam tersi ortaya çıktı. Biz NATO`yu çok daha güçlü bir hale getiriyoruz. Şimdi İsveç ve Finlandiya NATO`ya hiç olmadığı kadar yakın. Bu ülkelerin katılması ile birlikte çok daha güçlü olacağız. Biz realiteyi göğüslemek üzere gereken her yere gidiyoruz.”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Biden`ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“ONLARA F-16`LARI SATMAMIZ GEREKİYOR”

Aralık ayında da söylemiştim onlara F-16`ları satmamız gerekiyor. Bunları modernize etmemiz gerekiyor. Bunu yapmamak çıkarlarımıza aykırı. Bu konudaki pozisyonum hiç değişmedi Aralık ayından beri. Biz onlara F-16 satmalıyız. Bunu yapabilmemiz için Kongre`den onay almamız gerekiyor. Bunu alabileceğimizi düşünüyorum

“RUSYA MANTIKSIZ DAVRANMAYI SONA ERDİRİRSE, SAVAŞ YARIN BİLE BİTEBİLİR”

Rusya mantıksız davranmayı sona erdirirse savaş yarın bile bitebilir. Umarım en kısa sürede savaş sona erer. Ancak bunun bitmesi için Ukraynalıların bizim verebileceğimiz her türlü desteği alabilmesi ve güvenliklerini sağlayabilmesi lazım. Bu ikisi tamamen birbiriyle bağlantılı değil. 800 milyon dolarlık bir destek ile ek silah ve mühimmat sağlayacağız.

KÜRTAJ KARARI YORUMU: YÜKSEK MAHKEME İNSANLARIN KİŞİSEL HAKLARINI DA İHLAL EDEN BİR KARAR ALDI

“ABD geriye gitmiyor. Bizim ekonomimiz dünyadaki en yüksek ekonomi. ABD Yüksek Mahkemesi böyle bir karar aldı. Bizim inandığımızın aksine bir karar aldı, insanların kişisel haklarını da ihlal eden bir karar aldı.

 

“BU KONUDA HİSLERİM SON DERECE GÜÇLÜ. ELİMDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIM”

Bunun ciddi bir sorun olduğu ve ABD`ye yüksek mahkeme tarafından getirilmiş bir sorun olduğunu söylüyorum. Bu birçok farklı konuyu da getiriyor; kiminle evlenebilirsiniz, kürtaj yaptırabilir misiniz? Ve bu konuda çok yıllar önce 19.maddeyle ve 40.madddeyle ilgili yazılar yazmıştım. Neyin özel yaşam olduğu ve neyin anayasa ile garantiye alındığı konusunda birçok yazım vardı. Bunların hepsi bir anda çöpe gitti. Ve ellerindeki tek Başkan da benim. Bu konuda hislerim son derece güçlü. Elimden gelen her şeyi yapacağım. Başkanlık emirleri olsun, hukuk çerçevesinde yetkim dahilindeki her şeyi yapacağım.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA