19 Nisan 2024 Cuma

15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"  
 
     
   

CUMARTESİ ANNELERİ, 900`ÜNCÜ HAFTADAKİ EYLEMLERİNE YÖNELİK POLİS MÜDAHALESİ İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU


Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için 27 Mayıs 1995`ten bu yana sürdürdükleri adalet arayışlarının 900`üncü haftasında Galatasaray Meydanı`na yapmak istedikleri eyleme yönelik polis müdahalesi için suç duyurusunda bulundu.

 

Tarih : 30 Haziran 2022 Perşembe 17:51   Okunma : 328

FAHRETTİN ÖZTÜRK

Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için 27 Mayıs 1995`ten bu yana sürdürdükleri adalet arayışlarının 900`üncü haftasında Galatasaray Meydanı`na yapmak istedikleri eyleme yönelik polis müdahalesi için suç duyurusunda bulundu.

Beyoğlu`nda buluşarak düzenledikleri oturma eyleminin 900`üncü haftasında Galatasaray Meydanı`na karanfil bırakmak ve basın açıklaması yapmak isteyen Cumartesi Anneleri`ne polis müdahale etmiş ve yaklaşık 20 kişi gözaltına alınmıştı. Cumartesi Anneleri, bugün Çağlayan`daki İstanbul Adliyesi`ne gelerek kendilerine müdahale eden polis memurları ve yasaklama kararını veren yetkililer hakkında suç duyurunda bulundu.

“ANAYASAL HAKLARIMIZA RAĞMEN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ ENGELLENDİ”

Suç duyurusunun ardından adliye önünde açıklama yapıldı. Açıklamada söz alan İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi avukatı Gülseren Yoleri, şöyle konuştu:

“900 haftadır ısrarla sürdürdüğümüz bu mücadele, maalesef 900`üncü haftada da engelle karşılaştı. Anayasal haklarımıza rağmen, uluslararası sözleşmelerden doğan haklarımıza rağmen, Anayasa Mahkemesi`nin kararlarına rağmen barışçıl toplanma hakkımız, ifade özgürlüğümüz bir kere daha engellendi. Biz, bugün özellikle bu hukuk dışı engellemelere, yasaklamalara ve gözaltı uygulamalarına dair suç duyurusunda bulunduk. Savcıları göreve davet ettik. Savcıların bu işlenen suçlarla ilgili soruşturma açmasını ve bu hukuksuz uygulamaları durdurmasını istedik.”

“SON KAYBIMIZ BULUNANA KADAR VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Avukat Yoleri`den sonra söz alan gözaltında kaybedilen Hasan Ocak`ın kardeşi Maside Ocak da “Biz, kayıp yakınları olarak 27 Mayıs 1995`ten bu yana sürdürdüğümüz hakikat ve adalet mücadelesinde her zaman gerçeği bilme, sevdiklerimize ulaşma ve adaletin sağlanması talebinde bulunduk. Bu talepler bizim anayasal haklarımızdır. Her zaman önümüze hukuka aykırı olarak şiddeti çıkaranlara karşı suç duyurunda bulunarak cevap verdik. Bugün buradayız. Anayasal haklarımızı, hakikati, adaleti aramaya devam edeceğiz. Son kaybımız bulunana kadar vazgeçmeyeceğiz” dedi. 

“SOYLU ANNELERE ÇADIR KURUYOR YA BEKLERİM Kİ BİZE DE ÇADIR KURULSUN”

Gözaltına alındığı 23 Şubat 1995`ten bu yana kayıp olan 19 yaşındaki Murat Yıldız`ın annesi Hanife Yıldız da şunları söyledi:

"27 yıl önce, adalete güvenimden dolayı, -bunu üzülerek söylüyorum- oğlumu karakola, koluna girerek kendim götürdüm ve o karakoldan çıkaramadım. Şimdi ise 27 yıldır bu eyleme devam ediyorum ve gözaltına alınıyorum. Beni kolumdan tutup gözaltına alıyorsunuz ya keşke kolumdan tutarak, ‘Gel oğlunun mezarı burada` diyerek götürseniz. Adalet ve Kalkınma Partisi; adaletini göremedik ama kalkınmaları çok oldu, kim kalkındı biz göremedik. Soylu annelere çadır kuruyor ya ben beklerim ki bir çadır da bize Galatasaray Meydanı`nda kurulsun, biz de orada hakkımızı arayalım.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA