20 Nisan 2024 Cumartesi

10:12   CHP`Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI VE İL YÖNETİCİLERİ ANITKABİR`DE   09:38   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI, RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI...   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN `YENİ DOĞAN PAKETLERİ` İLE AİLELERİN BÜTÇELERİNE DESTEK   09:13   ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİ`NE PROF. DR. ÖMER ÇINAR SEÇİLDİ   09:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘KENTSEL KIYI EKOSİSTEMLERİNİN DOĞA TEMELLİ ÇÖZÜMLERLE RESTORASYONU` ÇALIŞTAYI   23:16   CHP, YEREL SEÇİMLERDE PARTİ ALEYHİNE ÇALIŞAN ÜYELER HAKKINDA DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATACAK   16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR  
 
     
   

TRABZON EMEKLİLER DERNEĞİ BAŞKANI BAYRAKTAR: "MAAŞ ARTIŞIMIZ PARLAMENTODA ELLERİN KALKMASIYLA OLMUYOR"


Trabzon Emekliler Derneği başkanı Burhan Bayraktar, "Ocak ayında 11.10 TÜİK`in açıkladığı, yani bizim maaş artışımız parlamentoda ellerin kalkmasıyla olmuyor TÜİK vasıtasıyla oluyor. TÜİK 6 ayda ne belirliyorsa bize o yansıyor" dedi.

 

Tarih : 30 Haziran 2022 Perşembe 18:09   Okunma : 429

ESRA NUR PERVAN

Trabzon Emekliler Derneği başkanı Burhan Bayraktar, "Ocak ayında 11.10 TÜİK`in açıkladığı, yani bizim maaş artışımız parlamentoda ellerin kalkmasıyla olmuyor TÜİK vasıtasıyla oluyor. TÜİK 6 ayda ne belirliyorsa bize o yansıyor" dedi.

Trabzon Emekliler Derneği başkanı Burhan Bayraktar 30 Haziran Dünya Emekliler Günü`nde toplantı düzenledi. Düzenlenen toplantıya Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ve STK temsilcileri katıldı.

"EMEKLİLERİN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRMAK ZORLAŞMAKTA"

Burhan Bayraktar şunları söyledi:

"Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) çok önemli bir araştırmanın sonuçlarını yayınlamış ve yaşlılık dönemindeki insanlara sağlanan sosyal güvencenin refah üzerindeki etkisinin önemine dikkat çekmiştir. Dünyada artan yaşlı nüfus ile beraber emeklilerin yaşamlarını kolaylaştırmak giderek zorlaşmaktadır. Özellikle orta gelirli ve az gelirli ülkeler için bu durum ciddi bir endişe yaratmaktadır. Orta gelirli ülkeleri ele aldığımızda ise, zamanında alınacak doğru önlemlerle bu sorunlar hafifletilebilir ve hatta ortadan kalkabilir. Ülkemiz bakımından bir değerlendirme yapıldığında istihdam ve emeklilik arasında doğru bir aktif/pasif dengesinin kurulması için yeni yatırımlara ve istihdama ihtiyaç vardır. Gençlerimizin birikimlerini değerlendirmek ve ülkemize katma değer kazandırmak için istihdam önceliğimiz olmalıdır.

"MİLLİ GELİR ARTIŞINDAN EMEKLİLERE PAY VERİLMELİDİR"

Sosyal güvenliğin en temel gelir kaynağı olan sigorta primlerinin artması için istihdam yaratılmalı ve geleceğe güvenle bakan bir ülke olmalıyız. Emeklilerimizin sorunlarını her platformda gündeme getirerek, sorunların çözümü için mücadele veriyoruz. Ülkemizin kalkınmasında ve imarında alın teri olan emeklilerimize hak ettiği değerin verilmesi, sosyal devlet olmamızın bir gereği olarak da benimsenmelidir. Emekli aylıklarına yapılan yüzdeli zamlar, aylıkları düşük olanların aleyhine bir uygulamaya dönüştüğünden, seyyanen zamlar yapılmalı ve milli gelir artışından emeklilere de pay verilmelidir. Emekli aylıklarında eşitliğin sağlanması için intibak yapılmalı. Alt sınır emekli aylığı, asgari ücret ile eşitlenmeli. Sağlık hizmetlerinde emeklilerden katkı payları alınmamalı."

"TÜİK`İN BELİRLEDİĞİ BU RAKAM BİZİ OLAĞANÜSTÜ YARALAMIŞTIR"

Trabzon Emekliler Derneği başkanı Burhan Bayraktar TÜİK`in açıkladığı enflasyon rakamlarından bahsederek sözlerine şu şekilde devam etti:

"Haziran ayı enflasyonu yayınlanacak olup şu anda ki 5 aylık enflasyonun toplamı yüzde 35,64`tür. Ocak ayında 11.10 TÜİK`in açıkladığı, yani bizim maaş artışımız parlamento da ellerin kalkmasıyla olmuyor TÜİK vasıtasıyla oluyor. TÜİK 6 ayda ne belirliyorsa bize o yansıyor. Özellikle bilmenizi isterim ocak ayında hiçbir şeye özellikle akaryakıta zam gelmediği zaman bile 11.10 TÜİK açıklamış. Şubat ayında 4.81, mart ayında 5.46, nisan ayında 7.25 ve mayıs ayında hüsrana uğradığımız bir ay olarak duruyor 2,98. 2,98 olarak açıklanan mayıs ayı içerisinde temel gıdaya ve ana tüketime yüzde 40`ın üzerinde zam yapılmış. Trabzon TEFE TÜFE`de Türkiye`nin en pahalı kenti. 3 zam gören mayıs ayında petrolden sonra 2.98 ve liste açıklanmadan TÜİK`in belirlediği bu rakam bizi olağanüstü yaralamıştır."

"İYİLEŞTİRME BEKLİYORUZ"

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Önümüzdeki günlerde asgari ücret üzerinden de yapılacak değerlendirmeyle birlikte inşallah bizde aynı kanaatteyim, siz kıymetli emeklilerimizin aldığı maaşlara iyi bir iyileştirme yapılmasını bekliyoruz bundan dolayı da umutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Çünkü özellikle en düşük işçi emekli maaşının2.500 lira civarında oluşu bunun asgari ücretten de daha aşağıda oluşu şu anda ki sıkıntılı süreç itibariyle de iyi bir iyileştirme gerektiriyor ve bunu da bekliyoruz.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA