2 Mayıs 2024 Perşembe

16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:23   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:19   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   12:40   İLİÇ`TE MADENİN YAŞAMLARI DEĞİŞTİRDİĞİ KÖYLER... "KİMİLERİ PARA KAZANIYOR, KİMİLERİ ÖLÜYOR"   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI  
 
     
   

RİZE`DE ÇAY ÜRETİCİLERİNİN TEPKİSİ SÜRÜYOR: "EMPERYALİSTLERİN UŞAKLARINI KARADENİZ`DE BOĞACAĞIZ"


Çay üreticilerinin, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı`nın AKP`li 80 milletvekilinin imzasıyla TBMM`ye sunduğu çay kanunu teklifine tepkisi devam ediyor. Çay üreticileri ve sivil toplum kuruluşları bugün Rize`nin Fındıklı ilçesinde eylem yaptı. Çay üreticisi Mehmet Mavore, "Ayşe hala, Pishala`daki Hüseyin Dayı, Yaylacılar`daki Ahmet Dayı size söylüyorum. Ben tarladan bardağa kadar her alanda birinci sınıf değilse de beşinci sınıf bir elemanım. Biz daha önce babam, dedem, anneannem emperyalizmin uşaklarını yüz sene önce Ege`de boğduk. Şimdi bu uşakları Karadeniz`de boğmaya hazırız" dedi.

 

Tarih : 30 Haziran 2022 Perşembe 18:40   Okunma : 334

GENÇAĞA KARAFAZLI

Çay üreticilerinin, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı`nın AKP`li 80 milletvekilinin imzasıyla TBMM`ye sunduğu çay kanunu teklifine tepkisi devam ediyor. Çay üreticileri ve sivil toplum kuruluşları bugün Rize`nin Fındıklı ilçesinde eylem yaptı. Çay üreticisi Mehmet Mavore, "Ayşe hala, Pishala`daki Hüseyin Dayı, Yaylacılar`daki Ahmet Dayı size söylüyorum. Ben tarladan bardağa kadar her alanda birinci sınıf değilse de beşinci sınıf bir elemanım. Biz daha önce babam, dedem, anneannem emperyalizmin uşaklarını yüz sene önce Ege`de boğduk. Şimdi bu uşakları Karadeniz`de boğmaya hazırız" dedi.

AKP`nin Meclis`e sunduğu yasa teklifine karşı bugün de Rize`nin Fındıklı ilçesinde bir araya gelen çay üreticileri protesto eylemi yaptı. Üreticiler; "Çay kanunu tasarısı geri çekilsin" pankartı açan çay üreticileri "ÇAYKUR halkındır tasfiye edilemez", "Sözleşmeli tarım köleliktir", "Çayda kota ve kontenjan dayatmalarına son verilsin", "Çay politikalarına belirleyici işçi ve üretici olmalıdır" yazılı dövizleri taşıdı, "ÇAYKUR halkındır satılamaz” sloganları attı. Çay üreticilerinin eylemine DİSK Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan, siyasi partilerin temsilcileri ile bazı STK ve meslek örgütleri ile çay üreticileri katıldı. 

"GELECEĞİMİZE VE ÇAYIMIZA SAHİP ÇIKALIM"

Çay üreticileri inisiyatifi adına konuşan Osman Kurt, şunları söyledi:

"Bu kanun sadece 210 bin çay üreticisini değil çay üretiminde çalışan binlerce işçinin de geleceğini karartıyor. Bölgemizin en önemli geçim kaynağı olan çay bir avuç özel sektör sahibinin eline bırakılıyor. Çay fabrikalarını da çay arazilerini de haraç mezat satmaya çalışıyorlar. Sözleşmeli tarım politikalarıyla bir bölümümüzü kendi topraklarımızda işçi olarak çalıştırmayı, bir bölümümüzü de toprağına el koymayı hesaplıyorlar. Çay üreticisi, işçisi, esnafı, genci, kadınıyla çaydaki taleplerimizi yönetenlerimize yüksek sesle iletmeliyiz. Hazırlanan çay kanunu tasarısı bizleri değil çay fabrikası sahiplerini temsil etmektedir. Çay kanunu tüm taraflar; çay üreticileri, sendikalar, ÇAYKUR ve özel sektör işçileri, ziraat odası, üniversiteler, siyasi partiler, oda ve meslek örgütlerini, işçileri, yöre halkını koruyan bir amaçla gündeme getirilmeli ve mecliste bulunan partilerin anlaşmalarıyla çıkarılmalıdır. Bunun dışında yapılacak her değişim ne çay üreticilerini ne çay çalışanını ne de yöre halkının çıkarına olmaz. ÇAYKUR altındır satılamaz.

“KAPALI KAPILAR ARDINDA ÇAY ÜRETİCİSİNİ ÖZEL SEKTÖRLE BERABER BİTİRME KANUNUDUR”

AKP hazırladığı çay kanunu teklifini tanımadığını ifade eden çay üreticisi ve Gıda İş Sendikası Bölge Başkanı Ramazan Sarıoğlu, "Bu hazırlanan kanun teklifi kapalı kapılar ardında çay üreticisini özel sektörle beraber bitirme kanunudur. Biz Gıda-İş olarak böyle bir kanunu tanımıyoruz. Çay üreticisini, çay emekçisini, ÇAYKUR çalışanını koruyacak bir kanun bekliyoruz" dedi.

"KAMU KURUMLARI HARAÇ MEZAT SATILDI"

DİSK Gıda-İş Başkanı Seyit Aslan konuşmasında şunları söyledi:

"Ne yazık ki 20 yıldan fazladır iktidarda olanlar çeşitli vesilelerle çok fazla yasa çıkardılar. Ve bugün Çay Kanunu`nda yapmak istedikleri yasayı görmek için uzaklara gitmeye gerek yok. 2001 krizinde 15 günde 15 yasa çıkarıldı IMF`nin direktifleriyle ve o tarihte Türkiye`nin ayakta kalmış bütün kamu kurumları hepsi haraç mezat satışa çıkarıldı, iflas ettirildi, arsaları yok pahasına büyük şirketlere, büyük tekellere satıldı."

"EMPERYALİSTLERİN UŞAKLARINI KARADENİZ`DE BOĞACAĞIZ"

Çay üreticisi Mehmet Mavore, "Ayşe hala, Pishala`daki Hüseyin Dayı, Yaylacılar`daki Ahmet Dayı size söylüyorum. Ben tarladan bardağa kadar her alanda birinci sınıf değilse de beşinci sınıf bir elemanım. Biz daha önce babam, dedem, anneannem emperyalizmin uşaklarını yüz sene önce Ege`de boğduk. Şimdi bu uşakları Karadeniz`de boğmaya hazırız" diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA