20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

ŞENOL SUNAT: "2000 VE 2008 SONRASI EMEKLİ OLANLAR ARASINDA UÇURUM VAR. BİR TÜRLÜ İNTİBAKI SAĞLAMADILAR"


İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, emeklilikte intibak sorunu yaşandığını, 2000 yılında emekli olanlarla 2008 yılından sonra emekli olanlar arasında uçurum olduğuna dikkat çekerek, “Maalesef intibak yasası ile ilgili biz TBMM`ye çok fazla kanun teklifi de önerge de verdik. Bir türlü bu intibakı sağlamadılar” dedi.

 

Tarih : 30 Haziran 2022 Perşembe 16:39   Okunma : 243

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, emeklilikte intibak sorunu yaşandığını, 2000 yılında emekli olanlarla 2008 yılından sonra emekli olanlar arasında uçurum olduğuna dikkat çekerek, “Maalesef intibak yasası ile ilgili biz TBMM`ye çok fazla kanun teklifi de önerge de verdik. Bir türlü bu intibakı sağlamadılar” dedi.

Türkiye Emekliler Platformu`nun ‘Emekliler Günü Toplantısı`nı bugün Ankara`da bir otelde düzenlendi. Toplantıya, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, Gelecek Partisi Selçuk Özdağ ve Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zeki Kaplan da katıldı.  

“EMEKLİLERİMİZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Aktif pasif çalışan oranı 1,7 hatta 1 buçuğa düşmüş vaziyette ve sosyal güvenlik sistemi sürekli açık veriyor. Gelişmiş ülkelerde her aktif 1 çalışana 4 emekli düşmesi gerekirken, 1 aktif çalışana 1 emekli ortaya çıkıyor. Böyle olur mu? Bunu sürdürebilmek mümkün değil. Sürdürülebilir bir sistem, biraz önce yine başkan ifade etti, prim ve hizmet süresine göre emeklilik. ‘Eşit işe eşit ücret` dedi biraz önce emniyet mensubu emekli arkadaşımız. Maalesef intibak yasası ile ilgili biz TBMM`ye çok fazla kanun teklifi de önerge de verdik. Değerlendirme yapılmasını istedik. Bakın 2000 yılında emekli olanla 2008 yılından sonra emekli olanlar arasında uçurumlar var. Bir türlü bu intibakı sağlamadılar.

BAĞ-KUR`luların mesela sıkıntıları var. BAĞ-KUR tescilleri ile ilgili de yine İYİ Parti`nin çok fazla teklifi, soru önergesi oldu. Ama maalesef, bütünlüklü bakılmadığı için meselelere, günü geçiştirmek için her konu değerlendirildiği için birçok sıkıntı yaşanıyor. İşte 3600 meselesinde biraz önce yine bir sayın başkanın ifade ettiği gibi vergi dairesinden geliyor bana bir sürü istek, vergi müdürü 3600 alıyor 2 kademe altında olan yine 3600 alıyor, o zaman bu fark nerede diye soruyorlar.

İnşallah bu günler de geçecek. Artık Türkiye bunları aşmak zorunda. Sadece emeklilerin meselesi yok Türkiye`nin ama emeklilerimiz bizim için çok önemli. Bu ülke için hizmet etmiş, bu ülke için fedakârca çalışmış ama bir yabancı ülkedeki emeklinin şartlarına asla ulaşamamış ve giderek uçurum açılmış bir sistemi, bu zihniyeti asla kabul etmiyoruz. Ve bunu düzelteceğiz Allah nasip ederse. Az kaldı diyorum.”

“BİZİM YAŞADIĞIMIZI BU KISIR DÖNGÜYÜ ÇOCUKLARIMIZ DA YAŞARLAR TÜRKİYE GİBİ ÜLKEDE”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, şunları kaydetti:

“Hepimiz okuruz, büyürüz, evleniriz, bir işe girelim deriz. Çarpıklık orada başlar. Nedir o çarpıklık, torpil. Ve biz işe girmek için torpil ararız, rüşvet veririz, komisyonlar veririz… KPSS sistemi getirildi. KPSS`den önce A partisi gelir A partisinin üyelerini alır, B partisi gelir B partisinin üyelerini alır. Bunu kaldırmıştı ortadan. Çok doğru bir sistemdi. Ve AKP iktidar olduğu zamanda bu sistemi uyguladı ama 2 yerde delindi. Birincisi FETÖ`cüler deldi. Soruları çaldılar.  İkincisi iktidar partisi mülakat sistemini getirerek sadece ve sadece kendi yandaşlarını işe aldı. Her konuda böyle oldu. Demek ki çarpıklık burada başlıyor. Sonra işe gireriz şöyle veya böyle. Ardından çocuklarımız olur. O çocuklarımızı büyütelim okutalım deriz. Okullara göndeririz, kurslara yazdırırız, dershanelere yazdırırız. Onlar büyürler ve biz bu sırada bir ev almak isteriz. Memur olarak ev almak isteriz 10 sene o evin parasını öderiz. Sonra bir araba almak isteriz bir 5 sene o arabanın parasını öderiz. Bir yandan çocuklar bir yandan borç, borç… Ve daha sonra emekliliğe ayrılırız.

Bizim yaşadığımızı çocuklarımız da yaşarlar bu kısır döngüyü Türkiye gibi ülkede. Neden? Biraz önce başkanımın bahsettiği gibi sistemsizlikten dolayı. AB nasıl aştı bunu? 2. Cihan Harbini yaşadılar, 65 milyon kişi öldü. 100 milyon kişi yaralandı. Moskova`dan Madrid`e kadar, Sofya`dan Londra`ya kadar taş taş üstünde kalmadı. Her yer yıkıldı ama 1945 yılından sonra da bir büyük devlet kurdular; ‘Avrupa Birliği`. Peki biz niye kuramadık? Darbelerle uğraştık. Biz niye kuramadık? Siyasi partiler geldiler iktidar oldular kusura bakmasınlar, iktidar olduktan sonra ben de 3 dönem milletvekilliği yaptım, genel başkan yardımcılığı yaptım. 30 senedir siyaset yapıyorum. Geldikleri zaman partilerini araç olmaktan çıkarıp amaç haline dönüştürdüler. Oysaki siyasi partiler araçtır, amaç değildir. Amaç, özgürlüktür, zenginliktir, mutluluktur. Siyasi partiler özgürlük sunmalıdırlar.

Devletlerin gücü ne ile ölçülür? 2 şeyle ölçülür. Bir, paranızın kıymeti ile dolar ile euro ila yen ile ölçülür değil mi? İki, pasaportla ölçülür. Kaç ülkeye gidiyorsunuz diye sorarlar size. Vizesiz gidebiliyor musunuz? Avrupa`yı gezebiliyor musunuz? Avrupalılar bin dolar cebine koyar, bin eroyu koyar dünyanın cennetine gelirler Antalya`ya, Muğla`ya, Manisa`ya, İzmir`e, İstanbul`a… Sizin paranızla sizin ülkenizde göremediğiniz yerlerde 15 gün tatil yaparlar. Cenneti görürler, dönerler. Biz kendi ülkemizde Başkent Ankara`yı göremeyiz. Köyler görüyor mu?”

“90 GÜNLÜK VE 360 GÜNLÜK EYLEM PLANIMIZ HAZIR”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zeki Kaplan ise şunları kaydetti:

“Biraz önceki tüm siyasi parti temsilcilerinin söyledikleri tüm tespitleri doğrudur. Biz de kendilerine katılıyoruz. Bizde siyasi partiler gibi sorunları tespit etmiş ve bunlarla beraber bir sosyal politika eylem planı hazırladık. 21 tane eylem planımız var. Bu 21 tane eylem planımızdan biri de ‘Sosyal Politikalar Eylem Planı`dır. Ve emekliler ilgili olarak neler yapacağımızı, bu sorunların sadece tespiti ile kalmadık nasıl ve ne kadar sürede çözüleceğini bunları eylem planımızda açıklamış durumdayız. Bu eylem planlarımız 90 ve 360 günlük eylem planlarımızdır. İlk 90 günde emeklilerin tespit edilen sorunların tamamı ile ilgili neler yapılacağı ve 360 günde tüm sorunların çözümünün nasıl yapılacağı belirtilmiştir. Bu eylem planlarımızı da sayın emekli üyelerimizin de incelemesini istiyoruz. Bir kısmını buradaki dernek yöneticileri ile istişare etmiştik. Diğer dernek yöneticilerine ve bizleri bu katkılarını sunmak isteyen olursa onları da genel merkezimize bekliyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA