26 Nisan 2024 Cuma

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

ALİ MAHİR BAŞARIR: FUNDA HANIM USULSÜZLÜKLERİ TESCİLLEMİŞ OLDU


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İstanbul Havalimanı`na ilişkin usulsüzlük iddialarının ardından “Şahsım ve ailem hakkında mesnetsiz, gerçek dışı ve iftira mahiyetinde açıklamada bulunulmuştur" açıklaması yapan eski Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Makbule Ocak`a yanıt verdi. Başarır, “Biz, yapılan yaklaşık 3,5 milyar euroluk usulsüzlükleri belgeleriyle ortaya koyduk. Funda Hanım da sağ olsun, bu usulsüzlükleri tescillemiş oldu” dedi.

 

Tarih : 1 Temmuz 2022 Cuma 19:46   Okunma : 438

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İstanbul Havalimanı`na ilişkin usulsüzlük iddialarının ardından “Şahsım ve ailem hakkında mesnetsiz, gerçek dışı ve iftira mahiyetinde açıklamada bulunulmuştur" açıklaması yapan eski Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Makbule Ocak`a yanıt verdi. Başarır, “Biz, yapılan yaklaşık 3,5 milyar euroluk usulsüzlükleri belgeleriyle ortaya koyduk. Funda Hanım da sağ olsun, bu usulsüzlükleri tescillemiş oldu” dedi.

Ali Mahir Başarır, TBMM`de dün düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Havalimanı`nı işleten İGA şirketinin pist inşaatında usulsüzlük yaptığını öne sürmüştü. Başarır, İstanbul Havalimanı ihalesinin yapıldığı dönemde DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Funda Makbule Ocak`ın oğlunun, aynı dönemde İGA`da üst düzey yönetici olarak işe başladığını söylemiş ve Ocak`ın mal varlıklarına ilişkin iddiaları dile getirmişti.

Funda Makbule Ocak, Airport Haber`e, “Şahsım ve ailem hakkında mesnetsiz, gerçek dışı ve iftira mahiyetinde açıklamada bulunulmuştur" açıklamasını yaptı. Başarır ise Ocak`ın sözlerini bugün yaptığı yazılı açıklama ile şöyle değerlendirdi:

“BİZİM İDDİA ETTİĞİMİZ MAL VARLIĞI YOKSA ÇIKSIN BELGELERİ İLE MAL VARLIKLARINI AÇIKLASIN”

“Funda Ocak, yapmış olduğu bu açıklamayla bizim iddia ettiğimiz usulsüzlüklerin hepsinin doğruluğunu tescillemiştir. Ayrıca Funda Makbule Ocak`ın DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu dönemde oğlunun İGA şirketinde üst düzey yönetici olarak işe başladığı gün gibi ortadadır. O zaman çıksın, ‘Benim oğlum İGA`da işe başlamamıştır` desin. Bir de kalkıp, ‘Mesnetsiz ve gerçek dışı iftira` diyor. Kendisinin mal varlığına ilişkin ise ‘Benim ya da yakınlarımın böylesine bir mal varlığı yoktur` diyemedi. Sadece ‘gerçek dışı` demekle olmaz. Buradan kendisine çağrıda bulunuyorum; bizim iddia ettiğimiz mal varlığı yoksa çıksın belgeleri ile mal varlıklarını açıklasın. Biz, halkımız adına kendisinin ya da yakınlarının daireleri, rezidansları, oteli var mı yok mu diye sorduk.”

“FUNDA HANIM, ‘BU İŞİ BEN TEK BAŞIMA YAPMADIM, BENİM HARİCİMDE DE BU İŞİN SORUMLULARI VARDIR` DEMEK İSTİYOR”

Funda Makbule Ocak`ın kendisine 300 bin TL`lik manevi tazminat davası açtığını belirten Başarır, “Mahkemeye verilen dilekçede, ‘Davalı, açıklamalarında sanki müvekkil tek başına ihale ve benzeri kararları almış gibi algı yaratmakta, gerçeğe aykırı iddialarla kamuoyu yanıltılmakta, müvekkilin kişilik haklarına saldırmaktadır` ifadeleri yer almaktadır. Verilen dilekçedeki ifadelerden de anlaşılacağı gibi Funda Hanım, ‘Bu işi ben tek başıma yapmadım, benim haricimde de bu işin sorumluları vardır` demek istiyor” dedi.

“İHALEYİ ALAN ŞİRKETLERLE YAKIN İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLMASI NE KADAR ETİKTİR”

Funda Makbule Ocak`ın emekli olduktan sonra kurduğu danışmanlık şirketinden Sabiha Gökçen Havalimanı`yla ilgili makbuz kesip kesmediğini sorduklarını belirten Başarır, “DHMİ`de yönetim kurulu başkanlığı yapmış birinin ihaleyi alan şirketlerle bu kadar yakın ilişkiler içerisinde olması ne kadar etiktir” diye sordu.

“FUNDA HANIM USULSÜZLÜKLERİ TESCİLLEMİŞ OLDU”

Funda Makbule Ocak`ın kira ötelemesinin teknik zorunluluklar ve şartname hükümlerinin gereği olarak yapıldığını ifade ettiğini kaydeden Başarır, “Hangi teknik zorunluluktan bahsediyor. Yoksa şartnameye uygun olmayan dolgu malzemesinin pist yapımında kullanılmasından mı bahsediyor? Hiç mi utanma yok? Bir de kalkmış, yaptığımız açıklamalara ‘mesnetsiz` diyor. Biz, yapılan yaklaşık 3,5 milyar euroluk usulsüzlükleri belgeleriyle ortaya koyduk. Funda Hanım da sağ olsun, bu usulsüzlükleri tescillemiş oldu. Biz, basın açıklamamıza Ulaştırma ve Altyapı Bakanı yanıt versin istedik. Sayın Adil Karaismailoğlu`nun bu usulsüzlüklere neden ve niçin göz yumduğunu sorduk. Ama görüyoruz ki Sayın Bakan`dan ya da Binali Yıldırım`dan herhangi bir ses seda çıkmıyor” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA