5 Mayıs 2024 Pazar

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

MADIMAK YÜREKLERDE YANIYOR


CHP’li Dönmez, 2 Temmuz 1993’teki Madımak katliamının yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

 

Tarih : 2 Temmuz 2022 Cumartesi 11:40   Okunma : 445

Akdeniz Belediyesi Meclis Üyesi,iş insanı CHP'li Mahmut Dönmez, 2 Temmuz 1993'teki Madımak katliamının  yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. İnsanlık dışı bir katliam olan ve 35 kişinin hayatını kaybettiği Madımak Olaylarını 29 yıl sonra lanetle andıklarını kaydeden Dönmez, Türkiye'nin aydınlanmasına ve çağdaş bir yaşam sürdürmesine karşı olanların gerçekleştirdiği bu katliamı hiç kimsenin mazur gösteremeyeceğini belirtti. Madımak katliamının bir insanlık suçu olduğunu belirten Dönmez, "Bu suçu işleyenler ve arkasında olanlar affedilemez. Madımak olayının perde arkasında kalan ve bu suça azmettirenleri ortaya çıkarmak, onlara hak ettikleri cezayı vermek, devleti yönetenlerin görevi ve sorumluluğudur. Bu görev ve sorumluluk iktidar kim olursa olsun Madımak Olayı aydınlanana kadar sürecektir" açıklamasında bulundu.

Toplumsal yaşamın huzur ve güvenliğini tehdit eden bu ve benzeri olayların faillerinin tümüne gereken cezayı vermenin, acıları dindirmeyeceğini kaydeden Dönmez, ancak böylelikle adaletin sağlanmış olacağını kaydetti. Türkiye'de benzer olayların yaşanmamasını dileyen Dönmez, katliamda hayatını kaybedenleri rahmetle andığını ve ailelerine sabır diledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA