27 Nisan 2026 Pazartesi

09:59   DÖRT MEVSIM GEÇTI, HASRET BITMEDI! TUTUKLU İBB ÜST DÜZEY YÖNETICISININ EŞINDEN YÜREK BURKAN PAYLAŞıM   09:40   MERSIN’DE NOTALAR ENGEL TANıMıYOR! ENGELSIZ YAŞAM MERKEZI’NDEN KALPLERE DOKUNAN RITIMLER   07:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU ÇıKıŞı: ’HUKUKU BANA EMANETTIR!’   21:53   YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ KRIZI KAPıDA! 78 BARODAN ADALET BAKANLıĞı’NA ORTAK İSYAN: ’SAVUNMA ROBOTLARA DEVREDILEMEZ!’   21:40   VAHAP SEÇER’DEN TBB SEÇIMI ÖNCESI NET MESAJ: ’GÖREVE DEVAM EDECEĞIZ!’   09:50   MERSIN ONU UNUTMADı! ŞEHIT İTFAIYECI NAZMI ÇELIKKAYA DUALARLA ANıLDı   09:19   RESMI GAZETE’DE GECE YARıSı MESAISI: MEB BAKAN YARDıMCıSı DEĞIŞTI, DEV KURUMLARDA ÜST DÜZEY ATAMALAR!   09:16   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK GELIŞME: TUNCELI’DE İKI GÖREVLI GÖZALTıNA ALıNDı!   19:06   ÖZGÜR ÖZEL: "EN GENIŞ ARA SEÇIME DE VARıM. NE KADAR GENIŞLETMEK ISTIYORLARSA BEN ORADA VARıM, HODRI MEYDAN"   16:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "GÖRÜŞME" YANıTı... ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKENIN BIRINCI PARTISIYIM, IHTIYAÇ VARSA ELBETTE IKINCI PARTIYLE GÖRÜŞÜRÜM"   14:59   BIRLEŞIK KRALLıK’ıN ANKARA BÜYÜKELÇILIĞI: FORMULA 1’IN TÜRKIYE’YE DÖNÜŞÜNÜ MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   14:57   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU DOSYA, TÜRKIYE’NIN DE KAYBOLUŞ HIKAYESINI RESMEDEN BIR DOSYADıR"   13:32   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ EYLEMI SÜRÜYOR. AVUKAT ABDURRAHIM DEMIRYÜREK: "TÜM SIYASI PARTI TEMSILCILERINE ÇAĞRıMıZ, BILFIIL MADENCILERLE BERABER AÇLıK GREVINDE OLUN"   13:28   ERKAN BAŞ’TAN MADEN IŞÇILERINE DESTEK:    10:52   MADENCILERIN ANKARA YÜRÜYÜŞÜNDE TANSIYON YÜKSELDI: ’ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!’   10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI  
 
     
   

OSMANİYELİ ÇİFTÇİ, KARPUZ TARLASINI HALKA AÇTI


Osmaniye`de çiftçilik yapan İsmail Düzgün, karpuz tarlasını, ekonomik kriz nedeniyle alım gücü düşen vatandaşlara açtı. Düzgün, “Baktım vatandaşın alım gücü düşük, bu tarlanın iri karpuzlarını sattım, küçük karpuzlarını da vatandaş alsın götürsün. Malum, biliyorsunuz durum çok kötü, ekonomik sıkıntılar çekiyor halk. Ekmek alamayan insanlar var” dedi.

 

Tarih : 3 Temmuz 2022 Pazar 13:08   Okunma : 705

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye`de çiftçilik yapan İsmail Düzgün, karpuz tarlasını, ekonomik kriz nedeniyle alım gücü düşen vatandaşlara açtı. Düzgün, “Baktım vatandaşın alım gücü düşük, bu tarlanın iri karpuzlarını sattım, küçük karpuzlarını da vatandaş alsın götürsün. Malum, biliyorsunuz durum çok kötü, ekonomik sıkıntılar çekiyor halk. Ekmek alamayan insanlar var” dedi.

Osmaniye`nin Sumbas ilçesine bağlı Küçükçınar köyünde çiftçilik yapan İsmail Düzgün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, karpuz tarlasını, ekonomik kriz nedeniyle alım gücü düşen vatandaşlara açtığını duyurdu. Kısa sürede yayılan duyuru Kadirli ve Sumbas ilçelerinden birçok vatandaş, tarlaya gelerek ederek bedava karpuzları toplamaya başladı.

İHTİYACI OLAN HERKESİ BEKLERİZ”

İsmail Düzgün, “Baktım vatandaşın alım gücü düşük, bu tarlanın iri karpuzlarını, sattım küçük karpuzlarını da vatandaş alsın götürsün. Malum, biliyorsunuz durum çok kötü, ekonomik sıkıntılar çekiyor halk. Ekmek alamayan insanlar var. Bunlar para yapar ama halk yesin. Onun için halka açtım. Küçükçınar köyünde yerimize herkesi bekleriz, ihtiyacı olan herkesi bekleriz. Burası yaklaşık 16 dönüm, işte halka açtık burayı. İnsanlar karpuzlarını alıyorlar, götürüyorlar. Önümüz bayram, malum misafirleri geliyor, alacak güçleri yok. Onun için biz de düşündük, açtık halka, vatandaş yesin diye” dedi.

“ÇOCUKLARIMA KARPUZ GÖTÜRMEYE GELDİM”

Bedava karpuzlardan almak için tarlaya gelen Veysel Kamalı isimli vatandaş ise “Allah razı olsun, buraya karpuz dikmiş, yetiştirmiş. Halkın alım gücü yok şu an, halka serbest etmiş. Önümüz bayram, millet bir çifte bayram yapsın Allah rızası için. Yetiştirenden Allah razı olsun. Ben de Kadirli`den geldim. İnternete atmış, yani herkes faydalansın, ben de oradan görerek burada çocuklarıma karpuz götürmeye geldim” diye konuştu.

Başka bir vatandaş da “Tarlada kalmaktansa millet faydalanıyor işte. Aslında kimin olduğunu da bilmiyorum tarlanın, duyduk geldik. Şu an yiyeceğimizi, ne bulduysak götüreceğiz, işte nasipte ne varsa” dedi.

“EVİNDE HİÇ GÖRMEYEN VAR BUNU”

Diğer bir vatandaş ise “Allah razı olsun. Biz de herkese telefon ettik, haberleştik. Köylü, vatandaşlar faydalanıyor. Karpuz; 3 lira kilosu. 30 lira, 40 lira en kötüsü. Belki de evinde hiç göremeyen var bunu” diye konuştu.

Başka bir vatandaş da “Sağ olsun, vatandaşa, ‘hayrına yesinler` diye ikramda bulunmuş, teşekkür ediyoruz, başka ne yapalım ki” dedi.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Karpuz Tarlası

Vatandaşlar karpuz topluyor

Detaylar

İsmail Düzgün

Veysel Kamalı

Bir Vatandaş

Bir vatandaş

Bir vatandaş

Sosyal medyadan çağrısı

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA