26 Nisan 2024 Cuma

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

BÜYÜKŞEHİR’İN EMEKLİ EVİ ÜYELERİ DARISEKİSİ ÖRNEK KÖYÜ’NÜ GEZDİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Merkez ve Tarsus Emekli Evi üyeleri, düzenlenen etkinlikle Darısekisi Örnek Köyü’nü gezdi. Örnek Köy’de satılan doğal ürünleri inceleyen, ardından da oturup sohbet eden emekliler, sonrasında Ortanca Sokağı gezerek rengarenk evlerin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Tarih : 3 Temmuz 2022 Pazar 10:55   Okunma : 585

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaş almış yurttaşların sosyalleşmeleri adına düzenlediği etkinlikleri sürdürüyor. Bu etkinliklerden biri de Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Merkez ve Tarsus Emekli Evi üyeleri için düzenlenen Darısekisi Örnek Köyü gezisi oldu.

Emekliler, Darısekisi Örnek Köyü gezerek doğal ürünleri inceledi

Etkinliğe Tarsus’tan ve Merkez’den katılan emekliler, Darısekisi Örnek Köyü’nü ilk defa gezdi. Örnek Köy’de oluşturulan alanları gezen emekliler, ardından dinlenerek sohbet etti. Yörük kadınları tarafından hazırlanan börek ve sıkmalardan tadan emekliler, sonrasında Ortanca Sokağı gezdi. Rengarenk evlerin arasında dolaşan emekliler hatıra fotoğrafı da çektirdi.

“Bu yaştan sonra böyle gezilere ihtiyacımız var”

16 yıldır Mersin’de yaşayan emekli öğretmen Mehmet Uzun, geziyi değerlendirerek,“Belediye Başkanımıza,biz emeklilere böyle bir olanak sunduğu için teşekkür ediyoruz. Artık bu yaştan sonra böyle gezilere ihtiyacımız var. Bu benim ikinci gelişim geziye.Pandemiden önce bir kere Hacııalanı’na gitmiştik. İkinci defa da buraya geliyoruz. Örnek Köyü beğendim, yaşanacak bir yer. Özellikleri var, köy hayatı. Bizler zaten normalde köy çocuğuyuz. Böyle hayatıözledik zaten” dedi.

“Mükemmel, bundan sonra sürekli katılacağım”

Ev hanımı Rahime Tektaş da Darısekisi’ni ilk kez görenlerden. Hem geziyi hem de Darısekisi’ni çok beğendiğini ifade eden Tektaş,“Ben ilk kez geliyorum. Bugün geldim çok memnun kaldım. O kadar mutlu oldum ki. Aslında gelmeye niyetim yoktu, biraz rahatsızlığım vardı. Demek kısmetmiş geldim. Çok hoşuma gitti. Gerçekten bayıldım. Mükemmel, bundan sonra sürekli katılacağım, hiçbir şeyi kaçırmayacağım. O ekibin güler yüzü, o pozitif enerjisi, yani bayıldım. O kadar güzel yapılmış ki. Bizi gezdirdiler, ikramda bulundular, eğlendirdilerdaha ne olabilir?” diye konuştu.

“Bu manzarayı gördüm ruhum dinlendi”

Etkinliğe eşiyle birlikte katılan emekli öğretmen İsmet Tektaş ise, etkinliklerden dolayı Başkan Seçer’e teşekkür ederek, “Bu manzarayı gördüm ruhum dinlendi, öyle genişledim ki sıkıntımın hepsini attım. Bugün çok mükemmelim ben.Allah ondan razı olsun. Hizmetlerin devamını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Emeklilerin durumları da belli. Kendi olanaklarımızla gelemezdik”

Emekli evi üyelerinden Hüseyin Bozkurt da Emekli Evi’nin hizmetlerini değerlendirerek, “Etkinlikler güzel. Bugün de Darısekisi’ne geldik. Bizler emekliyiz zaten. Emeklilerin durumları da belli. Kendi olanaklarımızla gelemezdik. Ama sağ olsunlar her hafta 2-3 otobüs düzenliyorlar. Çok memnunuz. Vahap Bey gelince kafalar da değişti. Kafalar değişince şehir değişti. Teşekkür ederiz”dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, MERKEZ, TARSUS, EMEKLEVİ, DARISEKİ, BAŞKAN, SEÇER, MERALSEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA