27 Nisan 2026 Pazartesi

09:59   DÖRT MEVSIM GEÇTI, HASRET BITMEDI! TUTUKLU İBB ÜST DÜZEY YÖNETICISININ EŞINDEN YÜREK BURKAN PAYLAŞıM   09:40   MERSIN’DE NOTALAR ENGEL TANıMıYOR! ENGELSIZ YAŞAM MERKEZI’NDEN KALPLERE DOKUNAN RITIMLER   07:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU ÇıKıŞı: ’HUKUKU BANA EMANETTIR!’   21:53   YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ KRIZI KAPıDA! 78 BARODAN ADALET BAKANLıĞı’NA ORTAK İSYAN: ’SAVUNMA ROBOTLARA DEVREDILEMEZ!’   21:40   VAHAP SEÇER’DEN TBB SEÇIMI ÖNCESI NET MESAJ: ’GÖREVE DEVAM EDECEĞIZ!’   09:50   MERSIN ONU UNUTMADı! ŞEHIT İTFAIYECI NAZMI ÇELIKKAYA DUALARLA ANıLDı   09:19   RESMI GAZETE’DE GECE YARıSı MESAISI: MEB BAKAN YARDıMCıSı DEĞIŞTI, DEV KURUMLARDA ÜST DÜZEY ATAMALAR!   09:16   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK GELIŞME: TUNCELI’DE İKI GÖREVLI GÖZALTıNA ALıNDı!   19:06   ÖZGÜR ÖZEL: "EN GENIŞ ARA SEÇIME DE VARıM. NE KADAR GENIŞLETMEK ISTIYORLARSA BEN ORADA VARıM, HODRI MEYDAN"   16:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "GÖRÜŞME" YANıTı... ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKENIN BIRINCI PARTISIYIM, IHTIYAÇ VARSA ELBETTE IKINCI PARTIYLE GÖRÜŞÜRÜM"   14:59   BIRLEŞIK KRALLıK’ıN ANKARA BÜYÜKELÇILIĞI: FORMULA 1’IN TÜRKIYE’YE DÖNÜŞÜNÜ MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   14:57   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU DOSYA, TÜRKIYE’NIN DE KAYBOLUŞ HIKAYESINI RESMEDEN BIR DOSYADıR"   13:32   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ EYLEMI SÜRÜYOR. AVUKAT ABDURRAHIM DEMIRYÜREK: "TÜM SIYASI PARTI TEMSILCILERINE ÇAĞRıMıZ, BILFIIL MADENCILERLE BERABER AÇLıK GREVINDE OLUN"   13:28   ERKAN BAŞ’TAN MADEN IŞÇILERINE DESTEK:    10:52   MADENCILERIN ANKARA YÜRÜYÜŞÜNDE TANSIYON YÜKSELDI: ’ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!’   10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI  
 
     
   

AYLİN NAZLIAKA`NIN SOHBET ETTİĞİ VATANDAŞ: "HUBUBAT YİYE YİYE ÇOLUK ÇOCUK HERKES HUBUBAT KAFALI OLDU”


CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Ankara`nın Altındağ ilçesindeki bir semt pazarında esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Pahalılık nedeniyle çocuklarının sağlıklı beslenemediğini söyleyen bir kadın, "Her şeyde çoluğumuzun çocuğumuzun gözü kalıyor. Bol bol makarna yiyorlar. Hububat yiye yiye çoluk çocuk herkes hububat kafalı oldu” dedi. Bir başka vatandaş ise "Yediği bedava, içtiği bedava; vatandaşı düşünmüyor. Açlık sınırı 9 bin, 10 bin lira. Bana verdiği 3 bin 500 lira maaş. Ben bununla nasıl geçineceğim" diye sordu.

 

Tarih : 3 Temmuz 2022 Pazar 19:46   Okunma : 2333

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Ankara`nın Altındağ ilçesindeki bir semt pazarında esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Pahalılık nedeniyle çocuklarının sağlıklı beslenemediğini söyleyen bir kadın, "Her şeyde çoluğumuzun çocuğumuzun gözü kalıyor. Bol bol makarna yiyorlar. Hububat yiye yiye çoluk çocuk herkes hububat kafalı oldu” dedi. Bir başka vatandaş ise "Yediği bedava, içtiği bedava; vatandaşı düşünmüyor. Açlık sınırı 9 bin, 10 bin lira. Bana verdiği 3 bin 500 lira maaş. Ben bununla nasıl geçineceğim" diye sordu.  

CHP Kadın Kolları, milletvekilleri, Parti Meclisi ve Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu üyeleriyle birlikte Ankara`nın 25 ilçesinde saha çalışması başlattı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, çalışma kapsamında Altındağ`daki Gültepe mahallesinde ve İstikler`de kadınlarla bir araya geldi. Nazlıaka daha sonra Altındağ`daki bir semt pazarında esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

“HUBUBAT YİYE YİYE ÇOLUK ÇOCUK HERKES HUBUBAT KAFALI OLDU”

Bir vatandaş, geçinemediğini belirterek, “Her şeyde çoluğumuzun çocuğumuzun gözü kalıyor. Çocuğu bırak, bizim gözümüz kalıyor. 4-5 tane domates vardı, sabah çocuklara menemen yaptım. Artık bu da lüks diyoruz. Bol bol makarna yiyorlar. Hububat yiye yiye çoluk çocuk herkes hububat kafalı oldu. Bütün hakkımız zehir olsun” dedi.

Bir başka vatandaş ise pazardan bedava sebze ve meyve topladığını söylerken pazarda sarımsak satan bir kadın ise “Eşim çöp topluyor. Ben de geçimimi bununla sağlıyorum. Kalırsa 10 lira, kalmazsa bir şey yok. Bütün gün burada akşama kadar bekliyoruz” diye konuştu.

"HEPSİNİN KOLTUKTA KEYFİ YERİNDE"

Bir pazar esnafı, “30 liralık şeker olmuş 100 milyon (100 TL`yi kastediyor.) Millet nasıl geçimini yapacak? Oğlum ile ikimiz çalışıyoruz, vallahi zor geçiniyoruz. Buranın 15 bin lira sermayesi var. Çıkar çıkarabilirsen. Hepsi koltukta, keyifleri yerinde, 100 milyar (100 bin TL`yi kastediyor) maaşları var. Halk ne yiyor, ne içiyor kimsenin umurunda değil ki. Verilen vaatlerin hiçbiri yok, çeyreği yok” dedi.

"ÇÜRÜK ZERDALİ ALDIM"

Pahalılık nedeniyle pazardan çürük kayısı aldığını belirten bir vatandaş ise yaşadığı duruma şu sözlerle tepki gösterdi:

“Beş yerden maaş alanlar rahat. 3 bin 500 lira maaş alan adamlar kirasını neyle verecek? Elektriğini neyle, suyunu neyle verecek? Pazara geldim, aldığım şu (elindeki pazar poşetini gösteriyor). Yediği bedava, içtiği bedava; vatandaşı düşünmüyor. Açlık sınırı 9 bin, 10 bin lira. Bana verdiği 3 bin 500 lira maaş. Ben bununla nasıl geçineceğim? Elektriği mi vereceğim, suyumu mu vereceğim, doğal gazı mı vereceğim? Kendi alıyor 140 bin lira maaş, çevresi alıyor 300 bin lira maaş. Emekli alıyor 3 bin 500 lira. Kirayı, elektrik, doğal gazı nereden verecek?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA