29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

Burhanettin Kocamaz: “Müzeler Bir Milletin Ortak ve Tarihi Hafızasıdır"


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ‘Müzeler Haftası’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Tarih : 18 Mayıs 2018 Cuma 16:25   Okunma : 1441

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Ülkemiz, birçok medeniyetin kurulduğu önemli bir coğrafyaya sahiptir. Topraklarımızda yer alan tarihi eserler, geçmişten günümüze ulaşan, ait olduğu dönemin izlerini, kültürünü, yaşam tarzını yansıtan yegâne değerler, geçmişten geleceğe armağan niteliği taşıyan sanat eserleridir.

Tarihi eserlerle yüzyıllar öncesine kadar gidip, yaşamları, dinleri, giyim şekillerini, şehirleşme özelliklerini görebilmekteyiz. Bu sebepledir ki eski uygarlıklardan kalan her kalıtının bir değeri vardır.

Bu değerli eserleri, sergileme ve koruma bakımından müzelerimiz çok önemli bir yere sahiptir. Müzeler, bir milletin ortak ve tarihi hafızasıdır. Müzeler, toplumu eğitmek ve hizmet etmek için oluşturulmuş en kalıcı kurumlardır." ifadelerinde bulundu.

"MERSİN BİR AÇIK HAVA MÜZESİDİR"

Geçmişe ait kültür, sanat, bilim yapıtlarını, tarihi eserleri ve doğa nesnelerini korumak, bunları toplumun hizmetine sunarak, gelecek nesillere anlamlı bir miras bırakmak adına büyük önem taşır diyen Belediye Başkanı Kocamaz, "Medeniyetler beşiği bilge Anadolu’yu, bilge deniz Akdeniz üzerinden dünyaya bağlayan Mersin’imiz, hazinelerden daha değerli doğal, tarihi ve kültürel varlıklarıyla göz kamaştırmaktadır. Emsalsiz bir renkler, sesler, lezzetler ve değerler manzumesi olan, barış içinde bir arada yaşama kültürünün sembolü haline gelen ilimiz, özenle koruduğumuz 10 bin yıllık kadim hatıralarıyla sadece bizlerin değil, tüm insanlığın ortak değeridir.

Güzide kentimiz Mersin, sahip olduğu; Mersin Arkeoloji Müzesi, Mersin Deniz Müzesi, Anamur Müzesi, Tarsus Müzesigibi değerli müzeleri ve topraklarında barındırdığı birçok tarihi eserle adeta bir açık hava müzesidir.

Geçmişimizi aydınlatan her eseri korumak ve geleceğe aktarmak bizim görevimizdir.

Tüm halkımızın Müzeler Haftası’nı kutlarım." şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  burhanettin kocamaz, mersin büyükşehir belediyesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA