30 Nisan 2026 Perşembe

16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”  
 
     
   

ALİ MAHİR BAŞARIR: “3 MİLYAR TL`LİK İHALEYİ YAPAN DEVLET, İHALEYİ VERDİĞİ ŞİRKETE EL KOYDUĞU İÇİN İŞİ KENDİ YAPMAK ZORUNDA KALACAK”


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, devletin Cengiz İnşaat`ın 21/b`den dolayı iptal ettirdiği ihaleyi Teknomel Yapı A.Ş. adlı bir şirkete verdiğini ileri sürdü. Bu şirkete devlet tarafından kayyum atandığını kaydeden Başarır, “Eğer öyleyse cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleşecek. 3 milyar TL`lik ihaleyi yapan devlet, ihaleyi verdiği şirkete el koyduğu için işi kendi yapmak zorunda kalacak. Bu utanç bu iktidarın. Bu utanç bu ucube sistemin” dedi.

 

Tarih : 20 Temmuz 2022 Çarşamba 13:02   Okunma : 595

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, devletin Cengiz İnşaat`ın 21/b`den dolayı iptal ettirdiği ihaleyi Teknomel Yapı A.Ş. adlı bir şirkete verdiğini ileri sürdü. Bu şirkete devlet tarafından kayyum atandığını kaydeden Başarır, “Eğer öyleyse cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleşecek. 3 milyar TL`lik ihaleyi yapan devlet, ihaleyi verdiği şirkete el koyduğu için işi kendi yapmak zorunda kalacak. Bu utanç bu iktidarın. Bu utanç bu ucube sistemin” dedi.

Ali Mahir Başarır, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı`nın ikinci pisti yapılırken zarar gören TEM bağlantı yolu ve tünellerinin güçlendirilmesi için 18 Ağustos 2021 tarihinde yapılan ihaleyle ilgili açıklama yaptı. Başarır, şöyle konuştu:

“TEKNOMEL YAPI AŞ`YE VERİLDİĞİ İDDİA EDİLİYOR”

“Bu ihale 21/b ile 779 milyon TL`ye MET-GÜN ve İSPA ortaklığı almıştı. İSPA`yı açıklamıştık. İSPA, Kalyon`un alt şirketiydi hatta ortakları bile Kalyoncu ailesinden oluşuyordu. Nasıl olduysa bu ihaleye Cengiz İnşaat`ın alt taşeronu Sarka İnşaat tarafından itiraz edildi ve ihale iptal edildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı davayı temyiz bile etmedi. Daha sonra 779 milyon TL olan bu ihalenin yaklaşık 3 milyar yaklaşık bedelle Teknomel Yapı AŞ`ye verildiği iddia ediliyor.

“BU ŞİRKETE KAYYIM ATANDI YANİ DEVLET EL KOYDU”

Peki bu şirket nasıl bir şirket? Düne kadar ismi farklıydı. 1 ay önce sermaye artırımı yapıldı, bu ticaret sicilde yayınlandı. En acısını olanını söylüyorum bu doğrusu büyük bir vahamet. Geçenlerde yapılan Demir Yumruk Operasyonu`nda nitelik dolandırıcılıktan, vergi kaçakçılığı, naylon fatura ve rüşvet gibi suçlardan dolayı el konulan şirketlerden bir tanesi bu. Şimdi bu şirkete kayyım atandı yani devlet el koydu.”

“BU UTANÇ BU İKTİDARIN”

Başarır, ihaleye ilişkin “Geldiğimiz nokta nedir? Cengiz`in 21/b`den dolayı hep aldığı ihale yöntemini, iptal ettirdiği bu ihaleyi bir şekilde böyle şaibeli bir şirketin aldığı söyleniyor. Çıkıp, Devlet Hava Meydanları İşletmesi açıklasın. Bu ihale yapıldı mı? Teknomel Yapı A.Ş. aldı mı? Teknomel Yapı AŞ`ye devlet tarafından kayyım atandı mı? Eğer öyleyse cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleşecek. 3 milyar TL`lik ihaleyi yapan devlet, ihaleyi verdiği şirkete el koyduğu için işi kendi yapmak zorunda kalacak. Bu utanç bu iktidarın. Bu utanç bu ucube sistemin” sözleriyle tepki gösterdi.

“EĞER ÖYLEYSE SEN O KOLTUKTA OTURAMAZSIN SAYIN BAKAN”

Konuya ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı`na sorular yönelten Başarır, şunları söyledi:

“Ben bakana soruyorum: Yapılan ihale neden EKAP`ta yayınlanmadı? Bu 779 milyon TL`lik ihale idare mahkemesi tarafından iptal edildikten sonra Danıştay`a gittiniz mi gitmediniz mi? Cengiz-Kalyon-Metgün-İSPA-Teknomel Yapı AŞ bir şekilde bağlantılı. Çünkü ihaleyi iptal ettiren şirket Cengiz`in alt taşeronu. Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Kurtköy Akyazı Kesimi Arası Toprak İşleri ihalesini almış. Bu kadar birbirine girmiş bu işler. Cengiz İnşaat 21/b ihalelerinden bu kadar rahatsızsa Cengiz İnşaat, yeni havaalanını, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi`ni niye aldı? 800 milyon TL`ye bitecek olan iş 3 milyar TL`yi buldu. Bunun parasını, hesabını verebilecek misin? Artık çevre kirliliğinden de öte ülkenin, 84 milyonun rızkına, midesine el uzattınız. Çekip gidin bir an önce ve bunları açıklayın. Teknomel diye bir şirket, 21/b`den dolayı iptal edilen bir ihaleyi yine 21/b ile almış. Eğer öyleyse sen o koltukta oturamazsın sayın bakan.”  

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA