10 Mayıs 2025 Cumartesi

14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"  
 
     
   

BAŞKAN GÜLTAK; 3’ÜNCÜ KARADUVAR BALIK FESTİVALİ EYLÜL’DE


Başkan Gültak; gelenekselleşen Karaduvar Balık Festivali’nin 3’üncüsünü, Eylül ayı sonunda gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti; Pazar günü Esenli Mahallesi’nde ilki düzenlenecek Esenli Üzüm Şenliği’ne Mersinlileri davet etti.

 

Tarih : 20 Temmuz 2022 Çarşamba 16:34   Okunma : 440

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, aralıksız sürdürdüğü mahalle ziyaretleri kapsamında bu kez Karaduvar’a konuk oldu. Parti yetkilileri, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ile birim müdürlerinin de eşlik ettiği ziyarete, Karaduvar Mahalle Muhtarı Fikret Altan ve birçok mahalle sakini katıldı.

“İmar sıkıntısı çözülecek”

Karaduvar’da, konutları olan fakat bu konutları imarda ticaret alanına çevrilmiş vatandaşlar olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Başkan Gültak; “Büyükşehir Belediye Meclisi’nde buna itiraz ettik. İtiraz edilen yerlerin hemen hepsini Büyükşehir idaresi kabul etmiş, bir kısmı da komisyonlara kalmış. Böylelikle Karaduvar’ın, yapılacak imardan dolay vatandaşlarımızın mağduriyeti olmayacak. Konunun bizzat takipçisi olacağım. Bizi yıpratma adına yapılan açıklamaları lütfen dikkate almayın” dedi.

“Karaduvar’ı artık milyonlar tanıyor”

Başkan Gültak, ilk ikisi büyük ilgi gören, kent ve ülke çapında büyük ses getiren Karaduvar Balık Festivali’nin 3’üncüsünü, bu yıl Eylül ayının son haftası içerisinde organize etmeyi planladıklarını belirtti. Başkan Gültak, festivale çok ünlü bir sanatçının katılımının büyük oranda netleştiğini belirtti, ancak isim vermedi.

Balık festivali sayesinde Karaduvar’ı artık milyonların tanıdığını vurgulayan Başkan Gültak, festivalin artık geleneksel hale geldiğinin altını çizdi; “Biz olsak da olmasak da bundan sonra kim gelirse gelsin bu festivali yapmak zorunda. Çünkü Karaduvar ve Mersin için önemli bir festival. Binlerce insan geliyor, buradaki esnaf para kazanıyor, mahalleli ürününü satıyor. Özellikle ikinci festivalden sonra Karaduvar’ın her anlamda daha da hareketlendiğini gördüm” diye konuştu.

“Türkiye’nin en güzel balıkçı kasabalarından biri Karaduvar’dır”

“Festival ile bizim amacımız 2 günlük iş değil. Şehrin ve Karaduvar’ın kaderini değiştirmek” diyen Başka Gültak, şöyle konuştu; “Karaduvar ile ilgili farklı düşüncelerimiz var.  Bana göre Karaduvar, Türkiye’nin en güzel balıkçı kasabalarından biridir. Ama biraz düzenlemeye, güzelleşmeye ihtiyacı var. Fakat yıllarda bunlar yapılmamış. Bizimle birlikte hareketlendi, daha da güzel olacak.”

Kaderine terk edilen Karaduvar sahilinde yaptıkları düzenleme çalışmaları ile bölgenin her gün yüzlerce insanın uğradığı bir sahile dönüştüğünü kaydeden Başkan Gültak; Gençlik ve Spor Bakanı ile projeyi görüştüğünü, yakın süre içinde Spor Toto Teşkilatı ile yapılacak sponsorluk anlaşmasıyla birlikte Karaduvar’a modern ve eksiksiz bir futbol sahası kazandıracaklarını ifade etti.

“Kentsel dönüşümü 8-10 mahallede daha gerçekleştireceğiz”

Başkan Gültak; Mersin ve Akdeniz’in kurtuluşunun kentsel dönüşüm projelerinde olduğunun altını bir kez daha çizerek, Çay ve Barış mahallelerinde gerçekleşen projelerin hızla ve büyük bir başarıyla ilerlediğini anlattı. Başkan Gültak; “Önümüzdeki dönem yeniden aday olup inşallah sizlerin sayesinde seçilmemiz halinde 8-10 mahallemizde daha kentsel dönüşüm projesi başlatacağız. Dönüşümle ortaya çıkan kazançtan vatandaşlarımız faydalanıyor. Kentsel dönüşüme büyük önem veriyoruz. Bu şekilde Akdeniz’i değiştiriyor ve zenginleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, 24 Temmuz Pazar günü Esenli Mahallesi’nde ilki düzenlenecek Üzüm Şenliği’ne de mahalle sakinleri ve tüm Mersinlileri davet etti. Konuşmasının ardından mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyen Başkan Gültak, sonrasında Karaduvar Kültür Sanat Evi’ni ziyaret ederek, kursiyer kadınlar ile eğitim alan kreş çocuklarıyla bir araya eldi. Gün içinde Başkan Gültak, mahalleli esnafı da ziyaret etti, Karaduvar Su Ürünleri Kooperatifi’ne geçerek yönetim ve üyelerle bir araya geldi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA