30 Nisan 2026 Perşembe

09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”  
 
     
   

TOBB: HAZİRANDA KAPANAN ŞİRKET SAYISI BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 115,3 ARTTI


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerine göre, haziranda kapanan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 32,0, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 115,3 arttı. Kapanan kooperatif sayısı da dikkat çekti. Haziranda kapanan kooperatif sayısı bir önceki aya göre yüzde 113,0, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 167,4 artış gösterdi.

 

Tarih : 22 Temmuz 2022 Cuma 12:34   Okunma : 450

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerine göre, haziranda kapanan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 32,0, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 115,3 arttı. Kapanan kooperatif sayısı da dikkat çekti. Haziranda kapanan kooperatif sayısı bir önceki aya göre yüzde 113,0, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 167,4 artış gösterdi.

TOBB haziran ayına ait kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Buna göre, haziran ayında 13 bin 396 şirket, 116 kooperatif, 2 bin 465 gerçek kişi ticari işletme kuruldu. Haziranda kurulan 2 bin 228 yabancı ortak sermayeli şirketin bin 201`i Türkiye, 153`ü Rusya Federasyonu, 147`si İran ortaklı olduğu belirlendi.

Döviz kurlarındaki artış ve enflasyon nedeniyle artan maliyetler kapanan şirket ve ticari işletmelerde kooperatif sayısında çok büyük artışlara neden oldu. Haziran ayında 2 bin 640 şirket, 115 kooperatif ve bin 877 gerçek kişi ticari işletme kapandı. Buna göre haziran ayında kapanan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 32,0, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 115,3 gibi çok yüksek bir rakama ulaştı. Kapanan kooperatif sayısı da haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 113,0 olurken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 167,4 oldu.

Haziran ayında kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı bir önceki aya göre yüzde 60,6, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 36,6 oldu.

YILIN İLK 6 AYLINDA DA KAPANAN ŞİRKET ARTTI, KURULAN TİCARİ İŞLETME SAYISI AZALDI

2022`nin ilk 6 ayında, 2021`in ilk 6 ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 20,6, kurulan kooperatif sayısı yüzde 22,4 arttı. Kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 11,5 azaldı.

TOBB verilerine göre, 2022`nin ilk 6 ayında, 2021`in ilk 6 ayına göre kapanan şirket sayısında yüzde 83,3, kapanan kooperatif sayısında yüzde 138,4, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında ise yüzde 5,5 artış oldu.

HAZİRAN 2022`DE 2 BİN 228 ADET YABANCI ORTAK SERMAYELİ ŞİRKET KURULDU 

Kurulan 2 bin 228 yabancı ortak sermayeli şirketin bin 201`i Türkiye, 153`ü Rusya Federasyonu, 147`si İran ortaklı olarak kuruldu. Kurulan 2 bin 228 yabancı ortak sermayeli şirketin 194`ü anonim, 2 bin 34`ü limitet şirketti oldu. 2022 yılında kurulan şirketlerin bin 415`i Belirli bir mala tahsis edilmemiş mağazalardaki toptan ticaret, 550`si gayrimenkul acenteleri ve 474`ü İşletme ve diğer idari danışmanlık faaliyetleri sektöründe kuruldu. Kurulan yabancı ortak sermayeli şirketlerin toplam sermayelerinin yüzde 80,8`i yabancı sermayeli ortak payını oluşturdu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA