21 Ocak 2026 Çarşamba

17:04   KARTALKAYA OTEL YANGıNı FACIASıNıN 1. YıLı... CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "TURIZM BAKANı MEHMET NURI ERSOY, YARGıLANACAKTıR, YARGıLANMADAN BU DOSYA KAPANMAYACAK"   17:02   ÜMIT ÖZDAĞ: "MILLI BIRLIĞIMIZI EN FAZLA ZEDELEYEN HUSUSLARıN BAŞıNDA IKTIDARıN MUHALEFETE KARŞı UYGULADıĞı DÜŞMAN CEZA HUKUKU GELMEKTEDIR"   17:01   TURAN TAŞKıN ÖZER’DEN "SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK" AÇıKLAMASı: "TÜM KURUMLARıN ELINI TAŞıN ALTıNA KOYUP IVEDI KARARALAR ALMASı GEREKIR"   16:55   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: KIMSE BENIM KÜRT KARDEŞIMIN IRADESINI IPOTEK ALTıNA ALAMAZ, KÜRTLERIN TEK TEMSILCISIYMIŞ GIBI KONUŞAMAZ   12:37   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “TÜRK BAYRAĞı’NA YAPıLAN ALÇAK EYLEMI LANETLIYORUZ”   12:33   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EVLERE UZANAN SOSYAL DESTEK   12:24   MERSIN BELLEK OFISI KENT MIRASıNı GELECEK NESILLERE TAŞıYACAK   19:25   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN BÜYÜK DOKUNUŞ: MAHALLELER YEPYENI PARKLARLA BULUŞTU”   19:03   “MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN VERDI’NIN ÖLÜMSÜZ RIGOLETTO’SU SAHNEDE”   18:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE ÜCRETSIZ FIZIKI YETERLILIK KURSU: HAYALLERE GIDEN YOL AÇıLDı   18:05   “ÇUKUROVA KITAP FUARı’NDA YEREL KALEMLERDEN TARIHI DAYANıŞMA”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BAHÇELI’YE EMEKLI AYLıĞı ÇAĞRıSı: “ÖNERGEYI SEN VER, BIZ KAYıTSıZ ŞARTSıZ SENIN DEDIĞIN IYILEŞTIRMEYE DESTEK VERECEĞIZ”   16:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A ÇAĞRı: "6 ŞUBAT’TA GEL BIRLIKTE GIDELIM HATAY’ıN SOKAKLARıNı GEZELIM, VAR Mı CESARETIN?"   16:26   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "TÜRKIYE’DE ÖĞRETMEN YETIŞTIREN OKUL KALMADı, HER ŞEYI KURUTTUĞU GIBI BU IKTIDAR ONU DA KURUTTU"   16:23   TEPAV: SGK’YA KAYıTLı ÇALıŞAN SAYıSı AYLıK BAZDA YÜZDE 3,3 AZALARAK 26 MILYON 78 BINE GERILEDI   16:21   İBB SOĞUKTA BIN 657 EVSIZI SıCAK YUVALARıNDA AĞıRLADı   13:37   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN TARIHI ÇAĞRı: ÇUKUROVA ULUSLARARASı FUAR VE KONGRE MERKEZI, MERSIN’I KÜRESEL LIGE TAŞıYACAK   13:18   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI’DEN ÖZGÜR ÖZEL’IN EMEKLI AYLıKLARıYLA ILGILI AÇıKLAMASıNA YANıT: "SIZIN ÖNERGENIZE DESTEK OLMAYıZ"   13:17   NURHAYAT ALTACA KAYıŞOĞLU, ÇIFTE VATANDAŞLıK VE İSLAMOFOBI BAŞLıKLARıNDA ALMANYA’DA BIR DIZI TOPLANTı GERÇEKLEŞTIRDI   09:08   “SILIFKE’DE ÇOCUKLAR İÇIN YENI NESIL KAMPÜS: EĞLENCE, EĞITIM VE GÜVEN BIR ARADA”  
 
     
   

TOBB: HAZİRANDA KAPANAN ŞİRKET SAYISI BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 115,3 ARTTI


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerine göre, haziranda kapanan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 32,0, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 115,3 arttı. Kapanan kooperatif sayısı da dikkat çekti. Haziranda kapanan kooperatif sayısı bir önceki aya göre yüzde 113,0, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 167,4 artış gösterdi.

 

Tarih : 22 Temmuz 2022 Cuma 12:34   Okunma : 436

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerine göre, haziranda kapanan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 32,0, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 115,3 arttı. Kapanan kooperatif sayısı da dikkat çekti. Haziranda kapanan kooperatif sayısı bir önceki aya göre yüzde 113,0, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 167,4 artış gösterdi.

TOBB haziran ayına ait kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Buna göre, haziran ayında 13 bin 396 şirket, 116 kooperatif, 2 bin 465 gerçek kişi ticari işletme kuruldu. Haziranda kurulan 2 bin 228 yabancı ortak sermayeli şirketin bin 201`i Türkiye, 153`ü Rusya Federasyonu, 147`si İran ortaklı olduğu belirlendi.

Döviz kurlarındaki artış ve enflasyon nedeniyle artan maliyetler kapanan şirket ve ticari işletmelerde kooperatif sayısında çok büyük artışlara neden oldu. Haziran ayında 2 bin 640 şirket, 115 kooperatif ve bin 877 gerçek kişi ticari işletme kapandı. Buna göre haziran ayında kapanan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 32,0, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 115,3 gibi çok yüksek bir rakama ulaştı. Kapanan kooperatif sayısı da haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 113,0 olurken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 167,4 oldu.

Haziran ayında kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı bir önceki aya göre yüzde 60,6, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 36,6 oldu.

YILIN İLK 6 AYLINDA DA KAPANAN ŞİRKET ARTTI, KURULAN TİCARİ İŞLETME SAYISI AZALDI

2022`nin ilk 6 ayında, 2021`in ilk 6 ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 20,6, kurulan kooperatif sayısı yüzde 22,4 arttı. Kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 11,5 azaldı.

TOBB verilerine göre, 2022`nin ilk 6 ayında, 2021`in ilk 6 ayına göre kapanan şirket sayısında yüzde 83,3, kapanan kooperatif sayısında yüzde 138,4, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında ise yüzde 5,5 artış oldu.

HAZİRAN 2022`DE 2 BİN 228 ADET YABANCI ORTAK SERMAYELİ ŞİRKET KURULDU 

Kurulan 2 bin 228 yabancı ortak sermayeli şirketin bin 201`i Türkiye, 153`ü Rusya Federasyonu, 147`si İran ortaklı olarak kuruldu. Kurulan 2 bin 228 yabancı ortak sermayeli şirketin 194`ü anonim, 2 bin 34`ü limitet şirketti oldu. 2022 yılında kurulan şirketlerin bin 415`i Belirli bir mala tahsis edilmemiş mağazalardaki toptan ticaret, 550`si gayrimenkul acenteleri ve 474`ü İşletme ve diğer idari danışmanlık faaliyetleri sektöründe kuruldu. Kurulan yabancı ortak sermayeli şirketlerin toplam sermayelerinin yüzde 80,8`i yabancı sermayeli ortak payını oluşturdu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA