30 Nisan 2026 Perşembe

09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”  
 
     
   

SALİHE AYDENİZ`İN DOKUNULMAZLIK DOSYASININ GÖRÜŞMELERİNDE BASIN SALONDAN ÇIKARILDI… HDP`Lİ BEŞTAŞ: “TEK TARAFLI İDDİALAR BASINA SERVİS EDİLECEK, AMA SAVUNMANIN SÖZÜ GİZLENECEK”


Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz`in dokunulmazlık fezlekesinin TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu`ndaki görüşmeleri, basın mensuplarının salondan çıkarılması nedeniyle tartışmayla başladı. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş`ın tepkisi üzerine HDP ve MHP`li komisyon üyeleri arasında kısa süreli gerginlik çıktı. Milletvekilleri salondan ayrı bir odaya geçerek görüşme yaptı. Beştaş, “Yalan, asılsız, keyfi, tek taraflı iddialar basına servis edilecek ama burada savunmanın sözü kamuoyundan gizlenecek. Faşizmin bir görüntüsüdür” dedi.

 

Tarih : 26 Temmuz 2022 Salı 12:32   Okunma : 503

ŞEYMA PAŞAYİĞİT

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz`in dokunulmazlık fezlekesinin TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu`ndaki görüşmeleri, basın mensuplarının salondan çıkarılması nedeniyle tartışmayla başladı. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş`ın tepkisi üzerine HDP ve MHP`li komisyon üyeleri arasında kısa süreli gerginlik çıktı. Milletvekilleri salondan ayrı bir odaya geçerek görüşme yaptı. Beştaş, “Yalan, asılsız, keyfi, tek taraflı iddialar basına servis edilecek ama burada savunmanın sözü kamuoyundan gizlenecek. Faşizmin bir görüntüsüdür” dedi.

DBP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz`in dokunulmazlık dosyalarının görüşmeleri TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu`nda başladı.

SALİHE AYDENİZ KATILMADI

Daha önce Hazırlık Komisyonu`na gelerek sözlü savunmasını yapan Salihe Aydeniz, Anayasa Adalet Karma Komisyonu`na katılmadı.

HDP, SALİHE AYDENİZ`İN SAVUNMASINI ÜSTLENDİ

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oluç, Züleyha Gülüm, Erdal Aydemir, Hüseyin Kaçmaz, Mehmet Rüştü Tiryaki Salihe Aydeniz`in savunmasını üstlendi.

BASIN MENSUPLARI ÇIKARILDI

Ancak toplantı başında TBMM Karma Komisyon Başkanı Abdullah Güler, basın mensuplarının salondan çıkmasını istedi.

HDP VE MHP ARASINDA GERGİNLİK ÇIKTI

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, toplantı başlamadan basın mensuplarının dışarı alınmasına “AKP ve MHP bloku, dokunulmazlıklar üzerinde darbeyi devam ettiriyor. Siyasi darbenin uzantısı bir toplantıdayız şu an. Siz HDP`ye, DBP`ye darbe yapıyorsunuz. Yaptığınızın hukukta, yasama işleminde, İçtüzük`te hiçbir yeri yoktur. Mutfakta hazırladığınız yemeği burada yedirmeye çalışıyorsunuz, böyle bir usul yok. Yaptıkları pisliği örtmeye çalışıyorsunuz” tepkisini gösterdi.

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, “Kendi yaptıkları pislik ne demek” diye sordu.

HDP ve MHP`li komisyon üyeleri arasında sözlü tartışma çıktı.

KOMİSYON BAŞKANI VE TEMSİLCİLER AYRI TOPLANTI YAPTI

Komisyon Başkanı Güler, Karma Komisyonu`nun grup temsilcileri ile ayrı bir toplantı yaptı. Salondan çıkan milletvekilleri, ayrı bir odada 10 dakikalık ayrı bir toplantı yaptı.

BEŞTAŞ: İDDİALARIN BU KADAR SERVİS EDİLDİĞİ ORTAMDA SAVUNMANIN GİZLENMESİ BÜYÜK KORKU

Toplantı bitiminde ANKA Haber Ajansı`na açıklama yapan Meral Danış Beştaş, şunları söyledi:

“Toplantı başlayamadı. Çünkü Komisyon Başkanı ve Divanı, keyfi bir şekilde hiçbirimize sormadan basın dışarı davet edildi. Bu usule, hukuka ve yerleşik teamüllere aykırı bir durumdur. İki aydır Salihe Aydeniz vekilimiz hakkında bütün basın yayın organlarında ve özellikle yandaş medyada dosyanın gizli olmasına rağmen çok geniş bir şekilde servis yapılıyor. Dosyanın bütün ayrıntıları kamuoyuyla paylaşılıyor. Ama bugün burada Komisyon Başkanı dosyanın ‘gizli` olduğu gerekçesiyle ‘biz bunu kapatıyoruz.` Bu TBMM`de bile hukukun bittiğinin resmidir. Yalan, asılsız, keyfi, tek taraflı iddialar basına servis edilecek. Ama burada savunmanın sözü kamuoyundan gizlenecek. İşte AKP MHP iktidarının bize dayattığı hukuksuzluğun totaliter rejimin son resimlerinden bir tanesini daha görüyoruz. Komisyon bize tebliğ etmeden 26 Temmuz`da toplantının yapılacağını duyurdu. Bu da bu kararın yerlerde başka masalarda bu kararın verildiğini ilan etmiş oldu. Bu nedenle basının dışarı çıkarılması kesinlikle keyfiyettir. Faşizmin bir görüntüsüdür. İddiaların bu kadar servis edildiği bir ortamda savunmanın kamuoyundan gizlenmesinin büyük korkuları olduğunu biliyoruz.”

NE OLACAK?

Karma Komisyon, önümüzdeki süreçti; Aydeniz`in dokunulmazlığının kaldırılmasına veya kovuşturmanın milletvekilliği sıfatının sona ermesine kadar ertelenmesine karar verecek. Karma Komisyon, dokunulmazlığın kaldırılması yönünde karar verirse, dosya doğrudan Genel Kurul gündemine gelecek. Genel Kurul`da, açık oylama yapılacak. Karar yeter sayısı olan 151 oy, dokunulmazlığın kaldırılması için yeterli olacak.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA