23 Ocak 2026 Cuma

10:34   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ŞEFKAT ELI: 1.181 HANEYE TEMIZLIK, 162 KADıNA BAKıM”   10:15   MERSIN’DE KıRSAL ÜRETIME GÜNEŞ ENERJISI DESTEĞI: 1.160 ÜRETICIYE IŞıK OLDU   10:02   “TORBA YASAYA İSYAN: EMEKLIYE SADAKA, VARLıK FONU’NA SıNıRSıZ YETKI”   17:38   TOROSLAR’DA BEBEKLERE HAYATA GÜVENLI BAŞLANGıÇ: “YENI DOĞAN ÇANTASı” PROJESI   16:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DE HÜZÜN: ŞADIYE KARABUDAK’A VEDA   16:39   BAKAN TUNÇ: “MATTIA AHMET MINGUZZI DAVASıNDA VERILEN KARAR, ADALETIN GECIKMEDEN VE EKSIKSIZ ŞEKILDE TECELLI ETTIĞININ AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:38   CHP’LI AKAY VE TANAL’DAN ÜST DÜZEY BÜROKRATLARıN ÖZEL SEKTÖRE GEÇIŞLERININ SıNıRLANDıRıLMASı IÇIN KANUN TEKLIFI   15:35   İSTINAF, MATTIA AHMET MINGUZZI’NIN KATILLERINE VERILEN 24’ER YıL HAPIS CEZASıNı HUKUKA UYGUN BULDU   15:32   TGC: "BASıN KARTı SAHIPLERININ YEŞIL PASAPORT KAPSAMıNA ALıNMASı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN GÜÇLENDIRILMESI ANLAMıNA GELECEKTIR"   13:28   DOKTOR DERTLI HASTA DERTLI... KıRıMLı: ZORUNLU OLARAK TAZE MEYVE SEBZE YIYIN, PROTEIN AĞıRLıKLı BESLENIN DIYORUZ, AMA IMKANLARı YOK. BU BATAN BIR GEMININ IÇINDEN KAŞıKLA SUYU BOŞALTMAYA BENZIYOR   13:27   KAMER GENÇ’IN VEFATıNıN 10’UNCU YıLı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL:    10:59   “GÜLCAN KıŞ’TAN TBMM’YE TARIHI TEKLIF: BORÇ KRIZINE SOSYAL DEVLET ÇÖZÜMÜ”   10:28   MERSIN’DE SIVRISINEĞE KARŞı ORTAK MÜCADELE: BÜYÜKŞEHIR’DEN BILINÇLENDIRME HAMLESI   10:21   “KARTALKAYA FACIASıNıN YıLDÖNÜMÜNDE DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN MECLISTE VICDAN ÇAĞRıSı: ‘İÇIMIZDEKI YANGıN SÖNMEDI’”   09:28   ATLANTIK’TE 10 TON KOKAIN: İSTANBUL’DA DEV SORUŞTURMA, 10 TUTUKLAMA!   17:04   KARTALKAYA OTEL YANGıNı FACIASıNıN 1. YıLı... CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "TURIZM BAKANı MEHMET NURI ERSOY, YARGıLANACAKTıR, YARGıLANMADAN BU DOSYA KAPANMAYACAK"   17:02   ÜMIT ÖZDAĞ: "MILLI BIRLIĞIMIZI EN FAZLA ZEDELEYEN HUSUSLARıN BAŞıNDA IKTIDARıN MUHALEFETE KARŞı UYGULADıĞı DÜŞMAN CEZA HUKUKU GELMEKTEDIR"   17:01   TURAN TAŞKıN ÖZER’DEN "SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK" AÇıKLAMASı: "TÜM KURUMLARıN ELINI TAŞıN ALTıNA KOYUP IVEDI KARARALAR ALMASı GEREKIR"   16:55   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: KIMSE BENIM KÜRT KARDEŞIMIN IRADESINI IPOTEK ALTıNA ALAMAZ, KÜRTLERIN TEK TEMSILCISIYMIŞ GIBI KONUŞAMAZ   12:37   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “TÜRK BAYRAĞı’NA YAPıLAN ALÇAK EYLEMI LANETLIYORUZ”  
 
     
   

BİRLEŞİK KAMU-İŞ KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI BALIK: “TÜİK AKP İKTİDARINA HİZMET ETMEYİ BIRAKIP YURTTAŞLARIMIZA HİZMET ETMELİDİR”


Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “Kurum yönetimini tamamen AKP iktidarına teslim eden TÜİK, enflasyon kalemlerini ne şekilde elde ettiğini açıklamak zorundadır. Türkiye Cumhuriyeti`nin bir kurumu olduğunu unutan istatistik kurumu AKP iktidarına hizmet etmeyi bırakıp yurttaşlarımıza hizmet etmelidir” dedi.

 

Tarih : 27 Temmuz 2022 Çarşamba 13:29   Okunma : 698

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “Kurum yönetimini tamamen AKP iktidarına teslim eden TÜİK, enflasyon kalemlerini ne şekilde elde ettiğini açıklamak zorundadır. Türkiye Cumhuriyeti`nin bir kurumu olduğunu unutan istatistik kurumu AKP iktidarına hizmet etmeyi bırakıp yurttaşlarımıza hizmet etmelidir” dedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, TÜİK verileriyle halkın enflasyonunun uzaktan yakından alakasının olmadığını söyledi. Balık, bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“BU VERİLER ÇARPITILMIŞ BİR ŞEKİLDE YANSITILMAKTADIR”

“TÜİK`in açıkladığı verilere göre; Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 4,95, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 42,35, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 78,62 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 44,54 artış gerçekleşti. Tarımsal girdi fiyatlarındaki atış ise; 2022 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 5,51, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 67,77, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 123,72 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 61,54 artış gerçekleşti. Tarım ürünlerindeki fiyat artışı; 2022 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,66 azalış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 98,84, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 148,90 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 67,98 artış gerçekleşti. Bu veriler çarpıtılmış bir şekilde yansıtılmaktadır.

“HALKIN ENFLASYONU, SARAYIN GÖRMEK İSTEDİĞİ ENFLASYON RAKAMLARI İLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOKTUR”

Defalarca belirttiğimiz üzere halkın enflasyonu, sarayın görmek istediği enflasyon rakamları ile uzaktan yakından alakası yoktur. Kamu-Ar`ın her ay düzenli olarak yurttaşların her gün alışveriş yaptığı marketlerden düzenlediği verilere göre; gıdada yıllık fiyat artışı yüzde 175,9`a ulaşırken, yılın ilk yedi aylık dönemindeki toplam artış ise yüzde 85,3 olarak gerçekleşmiştir.  Ekmek, pirinç, un, bulgur, makarnada yıllık enflasyon 197,7, meyvede 252,6, sebzede ise 411,9 oranında artış yaşanmıştır. Yurttaşların en çok alışveriş yaptıkları marketlerden elde edilen veriler bu haldeyken TÜİK`in verileri manipüle edilmiş bir şekilde hesaplanmaktadır.

“TÜİK ENFLASYON KALEMLERİNİ NE ŞEKİLDE ELDE ETTİĞİNİ AÇIKLAMAK ZORUNDADIR”

Kurum yönetimini tamamen AKP iktidarına teslim eden TÜİK enflasyon kalemlerini ne şekilde elde ettiğini açıklamak zorundadır. Türkiye Cumhuriyeti`nin bir kurumu olduğunu unutan istatistik kurumu AKP iktidarına hizmet etmeyi bırakıp yurttaşlarımıza hizmet etmelidir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA