1 Mayıs 2026 Cuma

09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”  
 
     
   

NİĞDELİ ÜRETİCİ: “YABAN DOMUZLARINA ENGEL OLAMAZSAK İLERLEYEN ZAMANDA 6-7 DÖNÜM DOMATESİMİZİN TAMAMINI KAYBEDEBİLİRİZ”


Niğdeli üretici Furkan Şahin, yaban domuzlarının sebze bahçelerine girerek ürünlere verdiği zarar nedeniyle yaşadıkları sorunları CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer`e aktardı. Şahin, “50-60 tane domuzdan bahsediyorlar. Yaban domuzları toprağı karıştırmış, damlamasını kesmiş. Engel olamazsak ilerleyen zamanda domatesimize zarar verecek. 6-7 dönüm domatesimiz var. Tamamını kaybedebiliriz. Domuz bunun hepsine zarar verebilir” dedi.

 

Tarih : 28 Temmuz 2022 Perşembe 12:38   Okunma : 485

Niğdeli üretici Furkan Şahin, yaban domuzlarının sebze bahçelerine girerek ürünlere verdiği zarar nedeniyle yaşadıkları sorunları CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer`e aktardı. Şahin, “50-60 tane domuzdan bahsediyorlar. Yaban domuzları toprağı karıştırmış, damlamasını kesmiş. Engel olamazsak ilerleyen zamanda domatesimize zarar verecek. 6-7 dönüm domatesimiz var. Tamamını kaybedebiliriz. Domuz bunun hepsine zarar verebilir” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde`nin Ulukışla ilçesine bağlı köylerde yaban domuzlarının zarar verdiği tarla ve bahçelerde üreticilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer`in zarar gören bahçe ve ekili alanlardaki ziyaretine Ulukışla CHP İlçe Başkanı Hüseyin Toker, İl Genel Meclis Üyesi Birol Önder ve CHP Merkez Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan eşlik etti.

“TAMAMINI KAYBEDEBİLİRİZ”

Niğdeli Üretici Furkan Şahin yaban domuzunun bahçelere girmesi nedeniyle yaşadıkları sorunları Gürer`e anlatırken, şunları söyledi:

“Bizim bahçemize de iki gün önce girmiş. Naylonlarımızı yırtmış, özellikle suladıktan sonra geliyorlar. Büyük ihtimalle ayaklarını ıslatmak için. Tabii biz ucuz atlattık. Buranın hepsini talan da edebilirdi. Ama ilerleyen zamanda büyük ihtimalle domatesimize de zarar verecek. Burada komşumuzla birlikte gece bekliyoruz. Sürü halinde dağdan geliyorlar. Köylülerden görenler olmuş. 50-60 tane domuzdan bahsediyorlar. Yaban domuzları toprağı karıştırmış, damlamasını kesmiş. Engel olamazsak ilerleyen zamanda domatesimize zarar verecek. 6-7 dönüm domatesimiz var. Tamamını kaybedebiliriz. Domuz bunun hepsine zarar verebilir. Bizim bildiğimiz kadarıyla solucan arıyorlar, karıştırıyorlar. Özellikle sulanmış tarlalara geliyorlar. Aşağıdaki kiraz bahçesine defalarca girdiler. Önünü çalılarla kapatıp engel olmaya çalıştık.”

“DAMLAMA BORULARI BİN 500 LİRAYA ÇIKTI”

Üretici Şahin, Gürer`in “Domatesi yetiştirirken aldığın malzemelerde geçen yıla göre fiyat artışı var mı?” sorusuna “Geçen yıla göre çok fiyat artışı var. Damlama borularımız 250-300 liraydı. Bin liraya kadar aldık. Şimdi bin 500 lira fiyatları. Naylonlar da 18 liradan 40 liraya çıktı. Fide fiyatları geçen yıla göre çok değişmedi. Ama tabii o da yüksek. Biz gidip Mersin`deki üreticiden aldık. Ne kadar uyguna getirebilirsek o kadar kar bizim için” diye cevap verdi.

“ÜRETİCİLERİ CİDDİ ANLAMDA SIKINTIYA SOKUYOR”

CHP Ulukışla İlçe Başkanı Hüseyin Toker ise “Bölgede çok dile getirilmiyor fakat üreticinin asıl sorunlarından bir tanesi yaban domuzu popülasyonunun artışı. Domates, nohut, mısır, kiraz üreticisi ciddi anlamda domuzdan mustarip. Son zamanlarda da İlçe Tarım Müdürlüğü bununla ilgili bir çalışma yapmıyor. Orman Genel Müdürlüğü tarafından ‘orman gelişsin diye` domuzların bırakıldığı söylendi. Artık ormanlık alandan tarım arazilerine doğru domuzlar yayılmaya başladı. Bütün üreticileri ciddi anlamda sıkıntıya sokuyor. Üreticiler, gece burada nöbet tutuyor” dedi.

“DOMUZLARIN SÜREK AVLARIYLA SAYILARI AZALTILMALI”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yetkililere çağrıda bulunarak, “Yetkililer bir an önce tedbir almalı. Bununla ilgili yapılması gereken domuzların sürek avlarıyla sayılarının azaltılmasını sağlamak. Çamardı ve Ulukışla ilçesi başta olmak üzere farklı alanlarda artan yaban domuzları üretimde ciddi sıkıntılar yaratıyor” diye konuştu.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA