23 Ocak 2026 Cuma

15:08   MINGUZZI AILESININ ADALET ÇıĞLıĞı... ANNE YASEMIN MINGUZZI’DEN ADALET BAKANı TUNÇ’A: HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   15:07   AHMET ÖZER’E “KENT UZLAŞıSı” DAVASıNDAN 6 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI   15:06   CHP’NIN TBMM’DEKI "TABUTLU" EYLEMI... VELI AĞBABA: "RAHATSıZ OLDUKLARı TABUT DEĞIL, YÜZSÜZLÜKLERI, EMEKLIYE REVA GÖRDÜKLERI AÇLıK, YOKSULLUK"   15:04   CHP’NIN YALOVA MITINGI YARıN... EMEKLI VATANDAŞ: “TAYYIP BABA, EMEKLIYE BIR BAK. SEÇIM GÜNÜ GELECEK, SEÇIME GIRECEKSIN. ALLAH BÜYÜKTÜR”   15:03   İZMIR’DE CUMHURIYETÇI AVUKATLAR GRUBU’NDAN ’BAYRAK’ TEPKISI: TÜRK BAYRAĞı BU MILLETIN ORTAK ONURUDUR   10:34   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ŞEFKAT ELI: 1.181 HANEYE TEMIZLIK, 162 KADıNA BAKıM”   10:15   MERSIN’DE KıRSAL ÜRETIME GÜNEŞ ENERJISI DESTEĞI: 1.160 ÜRETICIYE IŞıK OLDU   10:02   “TORBA YASAYA İSYAN: EMEKLIYE SADAKA, VARLıK FONU’NA SıNıRSıZ YETKI”   17:38   TOROSLAR’DA BEBEKLERE HAYATA GÜVENLI BAŞLANGıÇ: “YENI DOĞAN ÇANTASı” PROJESI   16:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DE HÜZÜN: ŞADIYE KARABUDAK’A VEDA   16:39   BAKAN TUNÇ: “MATTIA AHMET MINGUZZI DAVASıNDA VERILEN KARAR, ADALETIN GECIKMEDEN VE EKSIKSIZ ŞEKILDE TECELLI ETTIĞININ AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:38   CHP’LI AKAY VE TANAL’DAN ÜST DÜZEY BÜROKRATLARıN ÖZEL SEKTÖRE GEÇIŞLERININ SıNıRLANDıRıLMASı IÇIN KANUN TEKLIFI   15:35   İSTINAF, MATTIA AHMET MINGUZZI’NIN KATILLERINE VERILEN 24’ER YıL HAPIS CEZASıNı HUKUKA UYGUN BULDU   15:32   TGC: "BASıN KARTı SAHIPLERININ YEŞIL PASAPORT KAPSAMıNA ALıNMASı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN GÜÇLENDIRILMESI ANLAMıNA GELECEKTIR"   13:28   DOKTOR DERTLI HASTA DERTLI... KıRıMLı: ZORUNLU OLARAK TAZE MEYVE SEBZE YIYIN, PROTEIN AĞıRLıKLı BESLENIN DIYORUZ, AMA IMKANLARı YOK. BU BATAN BIR GEMININ IÇINDEN KAŞıKLA SUYU BOŞALTMAYA BENZIYOR   13:27   KAMER GENÇ’IN VEFATıNıN 10’UNCU YıLı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL:    10:59   “GÜLCAN KıŞ’TAN TBMM’YE TARIHI TEKLIF: BORÇ KRIZINE SOSYAL DEVLET ÇÖZÜMÜ”   10:28   MERSIN’DE SIVRISINEĞE KARŞı ORTAK MÜCADELE: BÜYÜKŞEHIR’DEN BILINÇLENDIRME HAMLESI   10:21   “KARTALKAYA FACIASıNıN YıLDÖNÜMÜNDE DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN MECLISTE VICDAN ÇAĞRıSı: ‘İÇIMIZDEKI YANGıN SÖNMEDI’”   09:28   ATLANTIK’TE 10 TON KOKAIN: İSTANBUL’DA DEV SORUŞTURMA, 10 TUTUKLAMA!  
 
     
   

FULL ELEKTRİKLİ ROLLS-ROYCE SPECTRE`IN İKİNCİ TEST AŞAMASI DEVAM EDİYOR


Rolls-Royce`un ilk full elektrikli aracı olan Spectre için 2,5 milyon km`lik test programı devam ediyor. Güney Fransa`nın Provence ve Cote D`Azur bölgelerinde 625.000 km`lik test aşamasında, sürüşte yeni standart için emsalsiz işlem hızlarından yararlanıldı. Üretim için onaylanan tescilli akıllı süspansiyon sistemi, pil paketinin yapıya entegre edilmesiyle sağlanan sağlamlıkta yüzde 30 artış ile Spectre test sürüşlerinin yaklaşık yüzde 40 tamamlandı. 0,25`lik yeni sürtünme katsayısı, Spectre`ı şimdiye kadarki en aerodinamik Rolls-Royce yapıyor.

 

Tarih : 28 Temmuz 2022 Perşembe 18:16   Okunma : 482

Rolls-Royce`un ilk full elektrikli aracı olan Spectre için 2,5 milyon km`lik test programı devam ediyor. Güney Fransa`nın Provence ve Cote D`Azur bölgelerinde 625.000 km`lik test aşamasında, sürüşte yeni standart için emsalsiz işlem hızlarından yararlanıldı. Üretim için onaylanan tescilli akıllı süspansiyon sistemi, pil paketinin yapıya entegre edilmesiyle sağlanan sağlamlıkta yüzde 30 artış ile Spectre test sürüşlerinin yaklaşık yüzde 40 tamamlandı. 0,25`lik yeni sürtünme katsayısı, Spectre`ı şimdiye kadarki en aerodinamik Rolls-Royce yapıyor.

Otomobil, tamamen elektrikli bir aktarma organını, markanın Architecture of Luxury platformuna entegre etmenin olağanüstü potansiyelini ortaya çıkarıyor. Spectre, en son yazılım ve donanım geliştirmelerinin mümkün kıldığı, sürücü girdilerine ve yol koşullarına kesin olarak tanımlanmış yanıtlarla sistem orkestrasını koordine ederken, Rolls-Royce deneyimini en yüksek çözünürlükte sunuyor.

İçten yanmalı motora bağlı herhangi bir kısıtlama olmaksızın, akülü elektrikli araç, markanın 118 yıllık tarihinde Rolls-Royce deneyiminin en saf ifadesini sunmaya hazırlanıyor. Bu son test aşaması, parlak, cesur, tamamen elektrikli bir geleceğe doğru ilerlerken Rolls-Royce için sembolik bir değişimi destekleyen bir dizi gelişmiş teknolojiyi kanıtlıyor.

Spectre`nin alüminyum mimarisi, sağlamlığı sağlayan çelik bölümlerle güçlendirildi. Bu, şimdiye kadarki tasarlanan Rolls-Royce araçlarının en büyük gövde yapısı olarak çıkıyor. Tek parça yan panelin uzunluğu yaklaşık dört metre. Aynı şekilde yaklaşık 1,5 metre uzunluğundaki direksiz araç kapıları da Rolls-Royce tarihinin en uzun kapıları olma özelliğini taşıyor.

Otomobilin mevcut tüm Rolls-Royce motorlu araçlarda yüzde 30`luk bir iyileştirmeyi temsil eden sağlamlığı, pilin kendisinin son derece sağlam yapısının Spectre`ın alüminyum uzay çerçeve mimarisine entegre edilmesiyle de elde edildiği belirtiliyor.

ROLLS-ROYCE SPECTRE: YENİ BİR AERODİNAMİK STANDART

Miramas`ta zorlu rüzgar tüneli testi, dijital modelleme ve sürekli yüksek hız testinin ardından Spectre`ın sürtünme katsayısı (cd) 0.25 olarak onaylandı.  Bu, yalnızca Rolls-Royce bağlamında bir rekoru temsil etmekle kalmıyor, aynı zamanda lüks sektöründe eşi görülmemiş bir durum olarak ortaya çıkıyor.

Rolls-Royce Motor Cars CEO`su Torsten Müller-Ötvös, Spectre`ın ilk müşteri teslimatlarının 2023`ün dördüncü çeyreğinde başlayacağı bilgisini verdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA