1 Mayıs 2026 Cuma

09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”  
 
     
   

KILIÇDAROĞLU, AĞRI DİYADİN`DE ÇİFTÇİLERİ DİNLEDİ: “TARLADA ÇALIŞIYORSAN, KARDEŞİM SENİN EMEKLİLİK HAKKIN DEVLETİN GARANTİSİ ALTINDA”


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun Ağrı`da dinlediği bir vatandaş, “Gençler kalmadı. Hepsi Avrupa`ya gitti. Kaçak gitti” dedi. Kılıçdaroğlu ise “Zarar ediyorsunuz, ürettiğini malı satamıyorsunuz ve gençler tarlada çalışmıyor. O gençlerin burada kalması için hem alım garantisi, hem kar garantisi aynı zamanda onların da sosyal güvenlik primini devlet olarak ödeyeceğiz. Tarlada çalışıyorsan, kardeşim senin emeklilik hakkın devletin garantisi altında” diye konuştu.

 

Tarih : 28 Temmuz 2022 Perşembe 19:24   Okunma : 1095

Haber: TAMER ARDA ERŞİN – Kamera: FATİH NAZIM EFE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun Ağrı`da dinlediği bir vatandaş, “Gençler kalmadı. Hepsi Avrupa`ya gitti. Kaçak gitti” dedi. Kılıçdaroğlu ise “Zarar ediyorsunuz, ürettiğini malı satamıyorsunuz ve gençler tarlada çalışmıyor. O gençlerin burada kalması için hem alım garantisi, hem kar garantisi aynı zamanda onların da sosyal güvenlik primini devlet olarak ödeyeceğiz. Tarlada çalışıyorsan, kardeşim senin emeklilik hakkın devletin garantisi altında” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Doğubeyazıt`tan Ağrı kent merkezine giderken, Ağrı yolu üzerinde Diyadinli yurttaşların sorunlarını dinledi.

Diyadinli bir yurttaş Kılıçdaroğlu`na yazdığı şiiri ona okudu.

Başka bir yurttaş ise doğal gaz hizmetinin Diyadin`e ulaşması için imza topladıklarını ancak taleplerinin yerine getirilmediğini söyledi. Yurttaş, Kılıçdaroğlu`na; “2 bin tane imza topladım. Doğal gazın Diyadin`e gelmesi için. Bütün ilçelere doğal gaz gidiyor fakat Diyadin`e üvey evlat muamelesi yapılması Diyadinliler için iyi değil” dedi. Yurttaş Kılıçdaroğlu`na topladıkları imzaları verdi. Yurttaş, “Odunun tonunu biliyorsunuz, üç katına çıktı. Kömürün tonu 12 milyara (12 bin liraya) çıktı neredeyse. Vatandaş mağdur. Tezek zaten yok. Biliyorsunuz hayvancılığı bitirdiler, yaylaları yasak etmekle beraber” dedi.

Kılıçdaroğlu burada AKP`den CHP`ye geçen bir yurttaşın CHP rozetini taktı. Kılıçdaroğlu rozeti takarken “İnşallah bu bölgeyi büyüteceğiz, kalkındıracağız” dedi.

Bir yurttaş da ilçelerinde siyanürle altın çıkarıldığını aktardı. Yurttaş, “Halkı bilgilendirmeden bunu yapacaklar. Siyanür bizi etkileyecek. Diyadin`in çoğu kanser” diye konuştu.

Yurttaş ilçelerinin olanaklarından faydalanamadıklarını kaydederek, “Kaplıcadan, seradan faydalanmıyoruz. Mermerimiz de Türkiye`nin değil dünyanın en iyi mermeri burada var. Bunu bir Meclis`te dile getirin. Okuma, yazma oranı en yüksek yer Diyadin” diye Kılıçdaroğlu`na dertlerini anlattı.

Kılıçdaroğlu, “Sizden bir isteğim var. Meclis`te kürsüye çıkıp da ‘Ya Ağrı`nın, Diyadin`in, Eleşkirt`in, Patnos`un şu sorunu vardır` diyen bir adam gördünüz mü?” diye sordu. Yurttaş, “Görmedik” diye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu da “Siz oy verdiniz” diye ekledi ve sorunlarını çözecek partilere oy vermesini istedi.

Kılıçdaroğlu çiftçilerle de bir araya geldi. Bir çiftçi mazot fiyatlarından dert yandı. Kılıçdaroğlu, çiftçiye kırmızı mazot vereceklerini ve yatlara hangi fiyattan veriliyorsa çiftçinin de o fiyattan alacağını kaydederek, şunları söyledi:

“ÖTV`siz, KDV`siz mazotu sizlere de vereceğiz. Adına kırmızı mazot diyoruz. Avrupa`da da uygulanıyor bu. Çiftçiye ÖTV`siz, KDV`siz, maliyet neyse onun üzerine çiftçiye verilecek. İki, kırsalda çalışan gençler ve kadınların sosyal güvenlik primini devlet ödeyecek. Sattığınız ürünle ilgili de şöyle bir çalışma: Ürünün maliyeti; buğday mı, arpa mı, yulaf mı, yonca mı? Neyse? Ne ekiyorsanız veya hayvan besliyorsanız, bunun bir maliyeti vardır. Dönüm maliyeti bellidir, üç aşağı beş yukarı. İlacınız bellidir, gübreniz bellidir. Mazotunuz bellidir. Maliyeti çıkar. Maliyetin üzerine makul bir kar koyulur. Maliyet artı kar, eşittir taban fiyat olur. Yani çiftçi planlı ekim dahilinde, altını çiziyorum. Havza bazlı planlama yapılacak. Kim, neyi ekiyorsa biz onu bileceğiz. Devlet onu bilecek. Sen buğday ek kardeşim zarar etmeyeceksin, sen yulaf ek zarar etmeyeceksin, sen şeker pancarı… Zarar etmeyeceksin. Maliyeti çıkaracağız. Üstüne makul kar koyacağız. Taban fiyat budur diyeceğiz. Onun üstünde alıcı varsa, satıyorsanız satın. Ama onun altına düştüğünde devlet diyecek ki ‘ben alıyorum.` Bu işin felsefesi bu. Zaten Cumhuriyet kurulurken de bu felsefe ile kurulmuş. Toprak Mahsulleri Ofisi`nin varlık nedeni bu zaten. Ekiyorsunuz zarar ediyorsunuz. Mazot, ilaç, gübre… Hepsi ateş pahası. Ama bunun planlı olması lazım. Herkes neyi ekeceğini bilecek, bir yıl sonra asgari karla, kaça satacağını bilecek. Sizin zarar etmeyeceğiniz bir modeli hayata geçirmemiz lazım. İşin özü bu.”

Bir çiftçi, gençlerin kaçak yollardan yurt dışına gittiğini söyledi. Kılıçdaroğlu ise “Gençler büyük şehirlerin varoşlarına gidiyorlar. Zarar ediyorsunuz, ürettiğiniz malı satamıyorsunuz ve gençler tarlada çalışmıyorlar. O gençlerin burada kalması için hem alım garantisi, hem kar garantisi aynı zamanda onların da sosyal güvenlik primini devlet olarak ödeyeceğiz. Tarlada çalışıyorsan, kardeşim senin emeklilik hakkın devletin garantisi altında” dedi.

Yurttaş da “Gençler kalmadı. Hepsi Avrupa`ya gitti. Kaçak gitti” diye Kılıçdaroğlu`ndan çözüm istedi. Kılıçdaroğlu da “Bundan sonra gelecekler, göreceksin” karşılığını verdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA