23 Ocak 2026 Cuma

15:08   MINGUZZI AILESININ ADALET ÇıĞLıĞı... ANNE YASEMIN MINGUZZI’DEN ADALET BAKANı TUNÇ’A: HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   15:07   AHMET ÖZER’E “KENT UZLAŞıSı” DAVASıNDAN 6 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI   15:06   CHP’NIN TBMM’DEKI "TABUTLU" EYLEMI... VELI AĞBABA: "RAHATSıZ OLDUKLARı TABUT DEĞIL, YÜZSÜZLÜKLERI, EMEKLIYE REVA GÖRDÜKLERI AÇLıK, YOKSULLUK"   15:04   CHP’NIN YALOVA MITINGI YARıN... EMEKLI VATANDAŞ: “TAYYIP BABA, EMEKLIYE BIR BAK. SEÇIM GÜNÜ GELECEK, SEÇIME GIRECEKSIN. ALLAH BÜYÜKTÜR”   15:03   İZMIR’DE CUMHURIYETÇI AVUKATLAR GRUBU’NDAN ’BAYRAK’ TEPKISI: TÜRK BAYRAĞı BU MILLETIN ORTAK ONURUDUR   10:34   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ŞEFKAT ELI: 1.181 HANEYE TEMIZLIK, 162 KADıNA BAKıM”   10:15   MERSIN’DE KıRSAL ÜRETIME GÜNEŞ ENERJISI DESTEĞI: 1.160 ÜRETICIYE IŞıK OLDU   10:02   “TORBA YASAYA İSYAN: EMEKLIYE SADAKA, VARLıK FONU’NA SıNıRSıZ YETKI”   17:38   TOROSLAR’DA BEBEKLERE HAYATA GÜVENLI BAŞLANGıÇ: “YENI DOĞAN ÇANTASı” PROJESI   16:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DE HÜZÜN: ŞADIYE KARABUDAK’A VEDA   16:39   BAKAN TUNÇ: “MATTIA AHMET MINGUZZI DAVASıNDA VERILEN KARAR, ADALETIN GECIKMEDEN VE EKSIKSIZ ŞEKILDE TECELLI ETTIĞININ AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:38   CHP’LI AKAY VE TANAL’DAN ÜST DÜZEY BÜROKRATLARıN ÖZEL SEKTÖRE GEÇIŞLERININ SıNıRLANDıRıLMASı IÇIN KANUN TEKLIFI   15:35   İSTINAF, MATTIA AHMET MINGUZZI’NIN KATILLERINE VERILEN 24’ER YıL HAPIS CEZASıNı HUKUKA UYGUN BULDU   15:32   TGC: "BASıN KARTı SAHIPLERININ YEŞIL PASAPORT KAPSAMıNA ALıNMASı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN GÜÇLENDIRILMESI ANLAMıNA GELECEKTIR"   13:28   DOKTOR DERTLI HASTA DERTLI... KıRıMLı: ZORUNLU OLARAK TAZE MEYVE SEBZE YIYIN, PROTEIN AĞıRLıKLı BESLENIN DIYORUZ, AMA IMKANLARı YOK. BU BATAN BIR GEMININ IÇINDEN KAŞıKLA SUYU BOŞALTMAYA BENZIYOR   13:27   KAMER GENÇ’IN VEFATıNıN 10’UNCU YıLı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL:    10:59   “GÜLCAN KıŞ’TAN TBMM’YE TARIHI TEKLIF: BORÇ KRIZINE SOSYAL DEVLET ÇÖZÜMÜ”   10:28   MERSIN’DE SIVRISINEĞE KARŞı ORTAK MÜCADELE: BÜYÜKŞEHIR’DEN BILINÇLENDIRME HAMLESI   10:21   “KARTALKAYA FACIASıNıN YıLDÖNÜMÜNDE DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN MECLISTE VICDAN ÇAĞRıSı: ‘İÇIMIZDEKI YANGıN SÖNMEDI’”   09:28   ATLANTIK’TE 10 TON KOKAIN: İSTANBUL’DA DEV SORUŞTURMA, 10 TUTUKLAMA!  
 
     
   

ALPAY ANTMEN`DEN BAKAN SOYLU`YA “JANDARMA” SORUSU: "‘KANUNU GÖSTERİRİM SANA` DİYEREK KANUNLARI HİÇE SAYMA CESARETİNİ KİMLERDEN ALMAKTADIR?”


CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Ordu Fatsa`da köylüye müdahale eden jandarma görevlisinin sözlerini TBMM`ye taşıdı. Antmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`ya, “Anayasanın ‘Basın Hürriyeti` başlıklı 28. Maddesini kaldıran bu jandarma kimdir? Kolluk personeli, basını engelleme ve ‘Kanunu gösteririm sana` diyerek kanunları hiçe sayma cesaretini kim ya da kimlerden almaktadır? Bu emri onlara kim vermiştir?” sorularını yöneltti. 

 

Tarih : 28 Temmuz 2022 Perşembe 19:44   Okunma : 478

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Ordu Fatsa`da köylüye müdahale eden jandarma görevlisinin sözlerini TBMM`ye taşıdı. Antmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`ya, “Anayasanın ‘Basın Hürriyeti` başlıklı 28. Maddesini kaldıran bu jandarma kimdir? Kolluk personeli, basını engelleme ve ‘Kanunu gösteririm sana` diyerek kanunları hiçe sayma cesaretini kim ya da kimlerden almaktadır? Bu emri onlara kim vermiştir?” sorularını yöneltti. 

Ordu`nun Fatsa ilçesine bağlı Sefaköy Köyü`nde tek su kaynağının bir alabalık tesisine verilmesine tepki gösteren köylülere jandarma dün müdahale etmiş, bir jandarma, “Basın özgürlüğü şu anda yok. Videoya çekmeyin, kanunu aşağıda gösteririz size” diyerek vatandaşın görüntü almasını engellemişti. CHP Mersin Milletvekili Antmen, jandarmanın sarf ettiği bu sözleri TBMM gündemine taşıdı. CHP`li Antmen, İçişleri Bakanı Soylu`nun yanıtlaması istemiyle TBMM`ye soru önergesi verdi. Antmen önergede şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ordu`nun Fatsa ilçesine bağlı 80 haneli Sefaköy Köyü`nün tek su kaynağının bir alabalık tesisine verilmesi köylüler tarafından protesto edilmeye devam ediyor.  Su kaynağının alabalık tesisine verilmesine karşı çıkanlara jandarma müdahale etmiş ve bir Jandarma, olayları görüntüleyen bir basın mensubunu ‘Burada basın özgürlüğü yok. Kanunu da aşağıda gösteririm sana` diyerek tehdit etmişti.”

“KOLLUK PERSONELİ, BASINI ENGELLEME VE ‘KANUNU GÖSTERİRİM SANA` DİYEREK KANUNLARI HİÇE SAYMA CESARETİNİ KİMDEN ALIYOR?”

Önergede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`ya yöneltilen sorular şöyle:

 “Türkiye Cumhuriyeti Anayasa`sının ‘Basın Hürriyeti` başlıklı 28. Maddesini kaldıran bu Jandarma kimdir? Anayasayı ortadan kaldırmak suçunu işleyen bu kamu görevlisi hakkında ne zaman işlem yapılacaktır?  Kolluk personeli, basını engelleme ve ‘Kanunu gösteririm sana` diyerek kanunları hiçe sayma cesaretini kim ya da kimlerden almaktadır? Bu emri onlara kim vermiştir?  Ordu Fatsa Sefaköy Köyü`nde yaşanan olaylarda şu ana kadar kaç defa müdahalede bulunulmuştur? Yaşanan olaylarda kaç kolluk kuvveti personeli görev almıştır? Şu ana kadar olaylarda kullandıkları malzemeler nelerdir?  Ocak 2020 ila; Temmuz 2022 tarihleri arasında geçen sürede kaç kolluk kuvveti hakkında işlem başlatılmıştır? Bunların gerekçeleri ve sonuçları nedir? Ocak 2020 ila; Temmuz 2022 tarihleri arasında geçen sürede kaç kolluk kuvveti hakkında şikayette ve suç duyurusunda bulunulmuştur? Bu şikayetlerin gerekçesi nedir?”

(Görüntü: Arşiv)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA